134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.247 berichten | 4.930.175 stemmen

Hachiko: A Dog's Story (2009)

Alternatieve titels: Hachi: A Dog's Tale, Hachi

Hachiko: A Dog's Story (2009)
1267 stemmen | gemiddelde 3,83
mijn stem:
alle leeftijdenVerenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Familie
93 minuten

geregisseerd door Lasse Hallström
met Richard Gere, Joan Allen en Sarah Roemer

Hachiko is een trouwe hond die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Maar als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Tijdens zijn zwerftochten op het station en door de omgeving komt hij in contact met omwonenden en werknemers.

Deze film staat op nummer 147 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 20:21 uur
idd mooie film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 1:09 uur
Een man vindt een hond, wordt verliefd op de hond, conditionering en dan heel veel sentiment. Het kon mij niet bekoren.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Hachi (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Hachi (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Hachi (€ 14,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 1:22 uur
Zakdoeken klaar? Brullen maar.

Overigens een waargebeurd verhaal: bijna een eeuw geleden heeft een Akita 9 jaar op zijn baasje gewacht. Ander land, geen Richard Gere en waarschijnlijk net ff iets minder Amerikaans sentimenteel, maar dat geeft wel een extra dimensie aan de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 23:56 uur
Wat een behoorlijke score zeg. Niet helemaal mee eens, maar ik snap de charme van de film wel. Einde is ook echt zielig.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 20:15 uur
Zeker als je van honden houdt, een ontroerende film die meer dan de moeite waard is.