Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

1515 stemmen | gemiddelde 3,39

Actie /
Avontuur143 minuten / 155 minuten (extended edition)
geregisseerd door
Kevin Reynoldsmet
Kevin Costner,
Morgan Freeman en
Alan RickmanRobin of Locksley zit na de kruistochten gevangen in Turkije. Hij ontsnapt dankzij de hulp van Moorse medegevangenen. Wanneer de twee terugkomen in Engeland komt Robin er achter dat zijn vader gedood is door de Sheriff van Nottingham en dat het volk door hem onderdrukt wordt. Hij vlucht naar Sherwood Forrest om van hier uit samen met het volk van Sherwood een rebellenstrijd aan te gaan met de sheriff.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 19:05 uurDeze eens bekeken en 'k kon er mij heel veel zaken gewoonweg niet meer van herinneren (bv die heks), denk dat 'k hem dan ook nog nooit eerder volledig had gezien.
'k had de film dan ook wat anders in gedachten. Hij was zeker niet slecht, maar 'k had een beetje een andere film verwacht. 'k dacht dat de film veel romantischer ging zijn (de titelsong), maar de film was dan soms eerder grappig en natuurlijk vol actie.
Voor de rest een bekende cast, al is de vermelding van Sean Connery bijna niet nodig, want hij doet misschien maar 3 min mee

Vond het eens leuk om te bekijken en zal 'k binnen een paar jaar nog wel eens bekijken.
4,5
[permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 21:39 uurZeer vermakelijke film. Leuk verhaal en zeer goede muziek.
De acteurs vond ik erg goed, vooral Alan Rickman als Sheriff. Door Rickman vind ik het leuk om de film vaker te kijken. Geweldige vent!
Enig minpuntje vond ik toch wel Kevin Costner. Hij acteert hier echt als een houten klaas.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 19:30 uurBijft een heerlijke film ove Robin Hood.
Die 143 minuten vliegen voorbij, film die je gewoon af en toe moet kijken.
De muziek ook absoluut een pluspunt
3,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 20:39 uurSimpele doch vermakelijke avonturenprent.
Het verhaal is uiteraard alombekend, en hoewel ik geen Robin Hood-kenner ben, neem ik aan dat de belangrijkste punten er wel in verwerkt zitten.
De meerderheid van de scènes zijn amusant en/of interessant, maar het biedt uiteindelijk allemaal niet genoeg om de volle 2,5 uur te boeien.
Kevin Costner is niet altijd de best gecaste acteur. Ook hier vind ik hem weinig bijzonder. Alan Rickman als badguy kan echter nooit kwaad en ook Morgan Freeman is weer genietbaar.
De kostuums hadden beter gekunnen (maar de film is al weer een dikke 20 jaar oud). Ook enkele decors zijn wat lelijk. De avonturenscènes zijn dan wel weer de moeite, al hadden de gevechtsscènes soms wat grootser gemogen.