134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.203 berichten | 4.930.130 stemmen

Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)

Alternatieve titels: Friday the 13th Part VI: Jason Lives, Friday the 13th: Jason Lives - Part 6

Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)
236 stemmen | gemiddelde 2,84
mijn stem:
Horror
87 minuten

geregisseerd door Tom McLoughlin
met Thom Matthews, Jennifer Cooke en Tony Goldwyn

Een gekwelde Tommy Jarvis besluit het lichaam van massamoordenaar Jason Voorhees op te graven om er zeker van te zijn dat hij dood is. Het rottende lichaam van Jason wordt door een bliksem echter weer tot leven gebracht en hij keert terug naar zomerkamp Crystal Lake, nu bekend als Camp Forrest Green. Terwijl de sheriff de paniekerige Tommy opsluit, richt Jason Voorhees een slachting aan in het kamp.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juni 2011, 23:05 uur
Het was moeilijk om hem net de helft te geven, maar Jason Lives krijgt van mij een 'net' verdiende 2.5*. Dat is zeer hoog voor een zesde deel, maar toch zijn er aantal dingen die ik heel hard mis.

Allereerst moet ik zeggen dat dit deel een verademing is ten opzichte van het vorige ongelooflijk slechte deel. Toch meen ik deze hoger te raten in mijn herinnering. Het begint allemaal zeer leuk en cheesy. We maken kennis met een Jason die we nog nooit zagen en de kennismaking start meteen goed. De beginscène is de beste scène in de film en ik dacht dat de film dit niveau bleef behouden (ook prachtige knipoog naar de James Bond serie).

Tommy Jarvis keert terug, maar deze keer in een minder goede rol. Opeens is de jongeman enorm spreekzaam geworden en hij is gespeeld door een andere acteur. Ik vind dat de vorige acteur het beter deed. De 'shh' klank telkens als hij Jasshon zei was ergerlijk en wil ik niet meer horen in de volgende films. De rest van de personages zijn zeer banaal, één van de slechtste punten van de film. Ook zijn de vrouwen niet zo schoon als de voorgaande delen.

Dit deel heeft de sfeer niet meer van de eerste vier films. Dit wil ook zeggen dat het helemaal niet spannend meer is. De schrikeffecten zijn misplaatst en Jason is geen mens van vlees en bloed meer maar een wandelende Terminator die niet te doden is. Langs de ene kant blijft dit leiden tot coole scènes, maar de spanning is er wel van af.

Nu zit ik deze film alleen maar af te kraken maar het heeft ook goede elementen. De spanning mist, maar de film heeft wel meer humor en de humor is zeker niet misplaatst. De moorden zijn niet zo origineel als ze vroeger waren, maar toch altijd beter in scène gebracht dan het voorgaande deel. Ook ligt het tempo goed in deze film. Je kijkt de film enorm gemakkelijk en het is in een wip voorbij.

De beginscène, het tempo, de stoere Jason en Alice Cooper zorgen dat dit deel net 2.5* haalt. Dit wil zeggen dat ik deeltje vier toch wel beter vind, maar voor een zesde deel is dit een zeer knappe prestatie.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 3:34 uur
Reinbo schreef:
Minder dan de vorige delen.

Deel 5 heb je op 0,5 staan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 7:28 uur
Ik had dit ook bij deel 5 moeten schrijven... :T

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 15:42 uur
Dacht al. Deze zal wel weer hoger scoren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 15:51 uur
Ja, grappig hoe ik de hele reeks in de jaren 80 niks vond (Meer van hetzelfde, saaie kills) en ik het zo'n 25 jaar later plots toch erg leuk vind vanwege het retro gevoel en de dito sfeer. Ben echt dol op de kapsels van de dames uit die tijd. ;)

Maar moet daarnaast stellen dat deel 2 echt erg goed in elkaar stak. De andere delen lijken toch vooral voor de bodycount te gaan. Deze komt in ieder geval binnenkort aan de burt voor herziening. Ideaal voer voor de vrijdagnacht.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 22:00 uur
Deel 2 is ook verreweg het beste deel. Deze is samen met deel 7 de 2 saaiste. Opvallend ook dat hier geen bloot in voorkomt en geen gore. Ik denk daarom ook niet dat dit type film aan deze regisseur besteed was ;-). Toch zitten hier wel een boel aardige grapjes is en weirde dialogen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 22:08 uur
Reinbo schreef:
Ik had dit ook bij deel 5 moeten schrijven... :T
Ik vind deel 5 toch wel weer hoogst amusant.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 1:04 uur
Deze is een stuk leuker dan deel 5. Al komt er toch bij herziening in deze tijd een beetje de slijt in. Maar toch geeft de film een heerlijk 80's sfeertje weer en zijn de kills best tof. Genoeg voor een verhoging naar een kleine 3,5*

Erg opvallend hoe ik deze serie in zijn eigen tijd echt ruk vond, maar nu 30 jaar later erg kan waarderen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 1:37 uur
Eén van de leukste delen uit de reeks.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 9:08 uur
Tot nog toe vind ik dat deel 2 er met kop en schouders bovenuit steekt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 10:20 uur
Deze film heeft best leuke onliners en er zit een bepaalde aangename snelheid in. Maar die heeft deel V ook. Deel V heeft wel brute moorden, naakte mokkels en een heel cheesy whodunnit concept (deze niet). Ik vind die regisseur van V ook erg okay. Ik mag zijn stijl.

Deel 2 is de beste en grappigste.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 12:06 uur
Dit was en is nog steeds een van mijn favo´s uit de serie. Humor en great kills. Humor hebben ze in de 3e Nightmare ook toegepast en dat heeft de serie gered naar mijn mening. De romatiek, actie en spanning hebben een b gehalte maar dan wel weer zo dat het toch kwaliteit heeft. Een zeer vermakelijk deel in de succesvolle Friday reeks.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 10:13 uur
Deze film was echt gewoon geweldig weer tommy erbij en zo super spannend. Leuke film!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 0:47 uur
Mijn favoriet uit de reeks. Jason die voortaan als een onverwoestbare zombie dood en verderf zal zaaien. Bij momenten, onbedoeld?, grappig. Knappe muziek, Man behind the mask, van Alice Cooper past mooi in het geheel. Denk hoogste aantal doden in een Friday the 13th film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2012, 21:50 uur
Beertje45 schreef:
Denk hoogste aantal doden in een Friday the 13th film.

Nee, dat is deel 9, Jason Goes To Hell, met 20 slachtoffers. Deze heeft er maar 18. ;)