Oorlogswinter (2008)

Nederland / België
Oorlog / Avontuur
103 minuten
geregisseerd door
Martin Koolhovenmet Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen en Jamie Campbell Bower
Het is de ijskoude winter van 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 9:02 uurkramersietse schreef:
dat het dan hier ietwat succes heeft wil nog niet zeggen dat het over de grote plas ook iets te betekenen heeft hoor. .
Je hebt blijkbaar gemist dat die mensen over de grote plas deze film
zelf op die shortlist hadden gekozen? Daar had geen Nederlander meer iets mee te maken op dat moment.
Zodra het een eigen product betreft zijn we al snel minder kritisch
Het tegenovergestelde is minstens zo waar.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 februari 2010, 12:57 uurKoolhoven legt de lat hoog voor zijn volgende film. De Nederlandse Apocalypse Now je moet het maar durven zeggen.
kramersietse
[permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 1:16 uurDe Nederlandse Apocalypse Now?? Je wou een reaktie uitlokken denk ik, das gelukt haha.
Koolhoven is een prima kerel, mag hem graag zien in DWDD, hij is vrij uitgesproken namelijk. Maar zelfs hij moet om je opmerking lachen!
Je kan deze film wel vergelijken met zoiets als Wit Licht, wel aardig in Nederland maar voor het buitenland komt het tekort.
[permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 8:14 uurkramersietse schreef:
Prima kerel? Hij mag dan wel goede films maken, maar ik vind hem eerder irritant in DWDD. Laat hem maar alleen films blijven maken.
5,0
[permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 12:28 uurtimbo_ schreef:
Dat was een uitspraak van San Fu Maltha, de producer.
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 0:59 uurkramersietse schreef:
Opmerking sloeg ook niet op Oorlogswinter
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 0:59 uurWouter schreef:
Dat was een uitspraak van San Fu Maltha, de producer.
Erg mooi dat ze zoveel vertrouwen hebben. Ik ben al benieuwd naar de Heart of Darkness docu die het gaat opleveren