Dragonball Evolution (2009)

geregisseerd door
James Wongmet
Justin Chatwin,
Yun-Fat Chow en
James MarstersGoku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er maar zeven van op de wereld.Deze film staat op nummer 80 in de flop 100
» volledige flop 100
3,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 15:06 uurDeze film is eigenlijk toch best vermakelijk als je vergeet dat het Dragonball is, voor mij toch een 3 waard
2,0
[permalink] geplaatst op 4 september 2011, 12:34 uurIk vond de film toch wel redelijk. Had geen moment rekening gehouden met een eventuele flop honderd notering, maar kon de film moeiteloos afkijken. Dit was overigens de eerste kennismaking voor mij met Dragonball Z, aangezien ik nooit iets van de animatiereeks heb gezien. Misschien dat de film voor mij daardoor wel aardig te doen was.
0,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2011, 13:55 uurGang_Star schreef:
Je bedoelt vast Dragonball ipv Dragonball Z. Dragonball z is wat dat betreft leuker dan dragonball
1,0
[permalink] geplaatst op 4 september 2011, 13:59 uurBy far het leukst van de 3.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 8:52 uurSasja schreef:Gang_Star schreef:
Zoals ik al aangaf heb ik nooit de serie gezien. Ik ken dus niet het verschil tussen de 2.
1,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 16:25 uurEen geweldig serie. Ik zou het aanraden om te kijken.
Na aflevering 1 weet je al genoeg en weet je het duidelijk te onderscheiden.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 22:24 uurOke dan. Ik zal deze tip onthouden. Wie weet als ik het ergens tegenkom, dat ik eraan begin.
1,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 21:46 uurleuk als je de tekenfilm serie hebt gevolgd
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 0:42 uurmodinator schreef:
leuk als je de tekenfilm serie hebt gevolgd
juist niet

2,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 21:28 uurIk ben een groot fan van Akira Toriyama's series en had speciaal daarvoor al mijn verwachtingen wat naar beneden gesteld. Ik weet niet of het hierdoor komt, of door het feit dat de film uiteindelijk toch niet zo rampzalig was, maar ik heb me eigenlijk best vermaakt. Het is duidelijk dat men een hele eigen draai aan de serie wilde geven en dat pakte in een aantal opzichten goed uit. Allereerst is de film lekker lichtvoetig en vermaakt hij behoorlijk, daarentegen staan wel uitzonderlijk matige vechtscenes, slechte special effects en een bijzonder afgeraffeld script.
In de 84 minuten die de film duurt is de introductie van Goku en Chi-Chi eigenlijk nog het leukste, Piccolo, Mai (waarom ze een Emperor Pilaf hulpje nu Picollo's hulpje hebben gemaakt is dan weer vreemd) en Bulma zijn allemaal een beetje verspilde personages. Yamcha vond ik persoonlijk nog best leuk gespeeld, maar voor de laatste 15 minuten waar hij even op mocht komen draven hadden ze het ook niet hoeven doen. Yun-Fat Chow als Roshi was echter wel erg leuk gekozen, iets minder pervers als in de serie, maar alsnog fijn als stuntelende martial arts meester.
Maar toch, de actie was echt rampzalig te noemen (typisch iets wat echt alleen naar werkt in anime) en slechts weinig acteurs leken er maar iets van te kunnen. Daar komt ook nog eens bij dat Piccolo's personage weinig te doen heeft er door het matige script de ernst van de zaak ook nergens doordringt. Hoe leuk Jamie Chung en Kristin Kreuk er ook uit mogen zien en hoe sympathiek Chatwin en Chow ook spelen, ze helpen geen van allen me doen vergeten dat de film ongelooflijk afgeraffeld aanvoelt.
Gewoon leuk voor een keertje en lang niet zo rampzalig als ik had verwacht, maar ergens wel begrijpelijk dat dit geen groot succes was. Dragonball/Z/GT blijven toch een stuk leuker.
0,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 17:29 uurmodinator schreef:
leuk als je de tekenfilm serie hebt gevolgd
Juist niet!
Dit is juist verkrachting van de tekenfilm serie.
1,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 15:38 uurpfff kan het nog slechter ....een van slechtste film ooit..by the way er verscheen onlangs een nieuwe mini film van dbz genaamd Episode of Bardock en dat er binnenkort een nieuwe serie vershijnt genaamd Dragonball Hoshi ...weet iemand hier meer over.