The Princess and the Frog (2009)
Alternatieve titel: De Prinses en de Kikker

Ron Clements en
John Muskermet de stemmen van
Anika Noni Rose,
Keith David en
Jenifer LewisTiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Te midden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 11:40 uur'k vond het ook een goeie animatiefilm. Erg in de traditie van de andere klassiekers. Boordevol swingende muziek, mooie animaties en een leuk verhaal. 'k vond de film eigenlijk redelijk donker en zelfs voor kleine kinderen misschien wat eng. Ook gaat er een personage dood, wat ook redelijk uitzonderlijk is in een Disneyfilm.
Voor de rest wist de film me te boeien en zaten de gebruikelijke elementen als humor, romantiek, diverse personages, ... in deze puike animatiefilm.
4,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 22:49 uurBla schreef:
Is dit de laatste tekenfilm van Disney? Ben al die animatie films wel een beetje beu.
Je bent niet goed wijs. Prachtige films stuk voor stuk, van mij mogen ze er nog zoveel maken als ze willen.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 11:54 uur1 van de leukere disney's van de afgelopen jaren. Je merkt dat ze hier weer richting het niveau van weleer gaan. (Iets dat met Rapunzel zelfs helemaal gehaald wordt). Mooi getekend, leuke personages, leuke lokaties. Viel erg mee!
3,5
[permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 15:16 uurBla schreef:
Wordt je gedwongen om te kijken dan ?