Curse of the Pink Panther (1983)
Alternatieve titel: De Briljante Ontknoping van het Inspecteur Clouseau Mysterie

127 stemmen | gemiddelde 1,72

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie109 minuten
geregisseerd door
Blake Edwardsmet
Ted Wass,
David Niven en
Robert WagnerAls Clouseau spoorloos verdwijnt, moet er een zoekactie op touw worden gezet. Charles Dreyfus, de voormalige baas van Clouseau, wil echter voorkomen dat hij gevonden wordt en zorgt ervoor dat de slechtste detective ter wereld op de zaak wordt gezet, de Amerikaan Clifton Sleigh, die net zo onhandig blijkt te zijn als Clouseau zelf.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2002, 20:23 uurman o man; wat was deze slecht... Gelukkig ook het einde van Ted Wass
FisherKing
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2002, 1:39 uur
1,5
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2008, 21:02 uurWass filmcarriere werd gelijk om zeep geholpen met deze draak. Waar Edwards goede intentie nog merkbaar was in Trail blijkt dit zeer matige aftreksel van Sellers een regelrechte belediging voor de fans te zijn.
1,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2009, 21:20 uurWat erg.....
Hij hoort bij de andere Pink Panther films dus ik heb hem uitgekeken.
Maar dat was zwaar, héél zwaar.
1,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2009, 16:09 uurDeze net maar weer eens bekeken op het MGM Moviechannel.
Tja, ik herinnerde me hem als zeer slecht en helaas het was er niet beter op geworden.
Een hele boel scene's zijn onleuk, helpen het verhaal totaal niet verder en het lijkt er op dat Edwards & co gedacht hebben:
we stoppen er zoveel mogelijk bekende gezichten in uit vorige Pink Pantherfilms, dan lijkt het misschien nog ergens op..... niet dus!
Op zich is het idee nog wel geinig: om via een computer, die Dreyfus saboteerd, een politieman te zoeken, die het meest op Clousseau lijkt en die naar hem op zoek te laten gaan.
Helaas is de uitwerking catastrofaal en een pure uitmelkerij van de Pink Panther serie.
Roger Moores cameo is voor zijn fans, zoals ik, dan nog wel leuk, maar feitelijk net zo er met de haren bij gesleept als heel de film.
Misschien was het beter geweest wanneer ze de beste ideeen van deze en de vorige film hadden gebruikt voor Trail of the Pink Panther, dan was ons deze film bespaard gebleven.
Overslaan!
Een twee, ofwel 1 ster.