134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.183 berichten | 4.930.081 stemmen

Feast II: Sloppy Seconds (2008)

Feast II: Sloppy Seconds (2008)
114 stemmen | gemiddelde 2,45
mijn stem:
Horror / Komedie
100 minuten

geregisseerd door John Gulager
met Jenny Wade, Martin Klebba en Clu Gulager

De monsters zijn terug. Ze hebben het dit keer voorzien op een klein onbekend stadje en de lokale bevolking moet samen met de overlevenden van de vorige slachtpartij zien te overleven.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2010, 19:46 uur
Humor een 4...tjonge zo slecht dat het gewoon grappig is....baby verwacht je niet in dergelijke film en oma is echt te erg hahaha.
Verder een bar slechte film ....een 0. Dus vandaar een 2 gemiddeld.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 20:19 uur
Haha wat een vunzigheid. Een stuk beter dan het niet onaardige eerste deel, dat sowieso. Gemaakt voor de bah en dat gaat verder dan bloed en ledematen. Heb me kapot gelachen bij de ontleding. Ook bij de ontkleding trouwens: topless vrouwen horen eigenlijk in een film als deze. Zeker als ze zo onfunctioneel zijn. Die twee dwergen ten slotte ook fantastisch. Kleine mensen, sorry. Aanrader voor onzinnige horror-liefhebbers zonder gevoel voor ethiek en estethiek.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 20:26 uur
Ja, deze was eigenlijk zo slecht nog niet, zeker niet in vergelijking met het erbarmelijke laatste deel. Moet deze nog maar eens herzien, want bij vlagen inderdaad hilarisch.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 20:29 uur
Hoop dat de lijn van horrorkomedie naar komediehorror zich niet zo ontwikkelt als in bijv. de Evil Dead trilogie. Dat laatste deel daarvan was echt veel te flauw, terwijl de balans in het tweede deel het best was. Met een lach en een schrik, ofzo.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 20:34 uur
Dit is de grappigste van de 3. Al vind ik het derde deel ook erg sterk maar wel minder dan deze. Erg fijn dat ie gewoon precies verder gaat waar deze eindigt. Dat beloofd wat dat Gulager nu werkt aan Piranha 3DD.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2011, 23:20 uur
Oh oh oh, wat een film! Zelfs nog beter dan het eerste deel -dat trouwens al heel leuk was- wie had dat kunnen dromen?

Toen ik de twee worstelende lilliputters zag was ik verkocht, dit moest wel beter zijn dan verwacht. De gitzwarte humor is zelfs nóg absurder en meer aanwezig en ook de personages zijn een stapje vooruitgegaan. Stiekem vond ik de bikerchick met het felrode haar toch wel een lekker wijfie. :P

De montage is minder flitsend dan in het eerste deel, er is veel meer chaos en overbodige drukte, maar gelukkig is dit nergens storend. Het verhaal (als je dat uberhaupt zo kunt noemen) is lekker makkelijk: monsters + mensen = vluchten voor je leven als je geen tandjes in je poezelige huidje gezet wilt krijgen. Het is te grappig om echt eng te zijn en tegelijkertijd te ranzig om een komedie te zijn, daarom is de balans die gevonden is echt voortreffelijk. Het blijft ook niet aan één kant hangen, het wisselt elkaar goed af.

Nu ben ik behoorlijk wat gewend op horrorgebied, maar de autopsie scène was een béétje aan de zware kant voor mij op dat moment. Om maar te zwijgen over de baby....

Uitgemolken rotzooi? Ab-so-luut niet. Heerlijk vervolgdeel, dat smaakt naar meer.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2011, 22:38 uur
Ik zie ook mooie cijfers bij het tweede deel en dat heeft mij weer nieuwsgierig gemaakt,vanavond maar eens kijken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 13:26 uur
Ook het tweede deel van de feast trilogy is goed te doen,dus ik heb me eigen weer geen seconde verveeld.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 15:33 uur
Nu Feast 3 nog zien?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 16:24 uur
Thorak schreef:
Nu Feast 3 nog zien?

Die is vanavond aan de beurt.(Ik ben benieuwd).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2011, 2:06 uur
kan de flauwe humor wel waarderen..
niet echt een bijzondere film in geen enkel opzicht maar toch leuk voor de afwisseling.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2011, 1:22 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wat minder getroffen dan deel 1.

Hier zit meer gore in. Er zijn genoeg zieke, ranzige stukjes die dat prima aanduiden (oma, baby, kat). De kills waren niet zo geweldig. In deel 1 vond ik ze beter, dat geldt ook voor de humor.

Locatie is toch iets nieuws en uitdagends. Niet een bar ergens in de woestijn, maar gewoon gebouwen. Plekken om af te wisselen om jezelf te verbergen. Personages waren minder grappig dan het vorige deel. De effecten zijn helaas wat minder. Dat komt omdat het zo ongeveer de hele tijd tijdens klaarlichte daglicht wordt gefilmd. Dat haalt de spanning en verrassing toch een beetje weg. Je ziet duidelijk dat al die wezens gewoon stuntmannen in pak zijn. Af en toe - als je een groepje monsters ziet, ziet het erg goedkoop en behoorlijk nep uit. Dat topless stukje om een 'catapult' te maken was aan de andere kant toch leuk om te zien...

Tot zover blijft deel 1 beter, maar (heel) misschien zou deel 3 beter zijn.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2011, 17:22 uur
Nog beter dan het eerste deel!

Grof over the top gore en de humor is, hoewel minder dan in het eerste deel, toch nog sterk aanwezig. Ook dit keer puike regie van John Gulager en prima muziek. Het einde stond mij wel minder aan, maar na 95 splatterfun kon dat de pret niet bederven.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2011, 22:01 uur
Sjongejonge wat een elende.
Ik houd van horror maar hier kan ik niks mee. Veel gore maar geen sfeer of verhaal.
Met de humor is het ook niet best gesteld. Ik heb slechts 1 rake grap geteld. Voor dit soort films zijn vast en zeker liefhebbers te vinden maar ik behoor niet tot die groep. Ieder z'n ding laten we maar zeggen.

1.5 ster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 22:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Veel beter dan deel één inderdaad. Ik ging echt stuk om die over de top personages, zoals: Slasher en de Mexicaanse worstelaars.

Erg leuke scènes ook weer, het meest memorabel zijn: de ontledingsscène waarbij er echt van alles uit het lichaam komt, Greg die de baby gaat redden maar alsnog dood gaat en de scène waarbij oma opgeofferd wordt. :p Nu zal ik er vast wel wat vergeten, maar echt een zeer vermakelijke film. ^O^

3,5 Sterren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 9:36 uur
Elineloves schreef:

FYI: rode bikerchick is Chelsea Richards :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 9:51 uur
Bepaald geen feestje..

Een grote stap terug in verhouding met het 1ste deel. In dit vervolg is beduidend minder werk gestoken en er is ook veel minder gedaan om het beperkte budget (die in deze film zelfs nog een stuk kleiner is) te verhullen. Personages zijn leuk gevonden maar komen niet goed uit de verf. Continue als ik de monsters zag had ik het idee dat ik naar mannen in een pak zat te kijken die ook al figureerden als vijanden in de Power Rangers. Bij het vorige deel pakte ik het op als een nadeel dat de monsters zo weinig verschenen; nu snap ik het idee erachter. Ook visueel blijft dit vervolg opvallend ver achter op het eerste deel.

Feast blijft echter in al zijn facetten gruwelijk over de kop en heeft wel een aantal scene's die zo dramatisch slecht zijn dat ze ergens nog leuk worden. Echter zijn dit soort scene's zo beperkt aanwezig dat dit de film niet naar een voldoende kan tillen en hij in zijn geheel ver onder de norm scoort. Het einde van de film maakt echter wel nieuwsgierig naar hoe dit allemaal afloopt en wie A en B zegt moet ook C zeggen natuurlijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2011, 16:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vervolg dat vooral audiovisueel hoofdpijnverwekkend is, maar bepaalde zaken kent die dit toch weer de moeite waard maakt. De al vaker genoemde autopsie-scène en de baby-scène zijn zo belachelijk dat ik mijn lach niet kon inhouden. Memorabel is het in ieder geval. Maar zo jammer van het warrige camerawerk bij de scènes waarin de monsters voorkomen. Het camoufleert het feit dat we met mannen in pakken te maken hebben, wat ik overigens zeer waardeer, maar het blijft chaotisch. Beetje zoals het ook het probleem was bij Splinter. Toch is dit allemaal erg vermakelijk.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 23:31 uur
Is dit nog ergens te koop/huur?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 1:44 uur

Zou eens tijd worden dat je deze zag :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 14:44 uur
Dat werd tijd ja, vooral dit tweede deel is wat bijgebleven en stijgt eigenlijk wel boven de twee andere delen uit.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 15:02 uur
Deel 3 vond ik ook wel leuk, vooral door de oneliners. Qua combi tussen horror en humor vond ik het veel op Evil Dead lijken, in die zin dat de balans per film steeds verder verschuift naar dat laatste. Dat levert in beide films overigens geniale oneliners op (in deel 3 hiervan de door Jean-Claude Segal uitgesproken zin 'You don't need arms to kick ass' is één van de beste oneliners ooit, heerlijke timing). Maar dit is ook mijn favo uit de reeks. Grenzenloos fout en puberaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 15:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De baby-scène heeft dit deel toch wel gekroond als meest foute uit de reeks. Deel 3 is erg leuk, maar meer een herhaling van zetten. Die Rambo 3 referentie is wel erg strak :D