The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (2007)

31 stemmen | gemiddelde 2,93

Verenigd Koninkrijk
Familie91 minuten
geregisseerd door
Bill Clarkmet
Tom Berenger,
Joely Richardson en
Luke Ward-WilkinsonJonathan 'Gloomy' Toomey is een eenzame timmerman. Sinds hij zijn vrouw en kind heeft verloren heeft hij zich teruggetrokken in een hut in het bos. Susan heeft haar man verloren en is genoodzaakt met haar zoon Thomas het huis te verkopen en bij zijn tante in te trekken. In het nieuwe huis verliest Thomas een houten Kerstfiguurtje dat hij van zijn vader had gekregen. Susan krijgt Jonathan zover een replica te maken van dit dierbare beeldje. Dit blijkt echter niet zo gemakkelijk doordat het verleden op ieder een grote stempel heeft gedrukt. Om de kerst toch te doen slagen dienen ze elkaar te confronteren met hun verleden.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 september 2008, 22:28 uurIk heb deze nu al gepland voor de kerst (die mij mij toch zeker midden oktober wel begint...). Laat nog weten of het de moeite waard is!
2,5
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2008, 12:33 uurIk heb hem gister gezien maar toomey was wel goed gespeeld maar er had veel meer ingezeten. De special effects waren om te lachen.
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2008, 21:42 uuris dat een beoordeling van de film????????
3,0
[permalink] geplaatst op 11 november 2008, 20:54 uurHartverwarmend verhaal voor alle leeftijden over het leren omgaan met het verleden en dat het heel normaal is dat je gewoon lief bent voor elkaar...
Dit langzaam kabbelende kerstverhaal heeft mooie settings met de bijbehorende traditionele moeders, vaders en jochies van toen (begin 20e eeuw). Het gaat gelukkig niet over vliegende rendieren of zieke kerstmannen die hun zak kwijt zijn ofzo, nee dit is een film met stiltes en sfeer, een feel-good-movie...
Het verhaal is opbeurend, maar geen hoogstandje. Acteren is goed, vooral van Tom Berenger, maar de film spetterd niet van het doek. Echt iets voor het slapen gaan, saampjes of met de kids erbij...
2,5
[permalink] geplaatst op 23 november 2008, 16:25 uurDit is een wel erg braaf filmpje. Dat moet ook wel in die tijd, maar voor menigeen zal dit braakneigingen veroorzaken. Het kabbelt zoals eerder gemeld wat voort, zonder echte hoogte- of dieptepunten. Uitwerking en diepgang zijn minimaal, wat ik er wel aan heb gemist. Ik zie dan toch liever een eigentijdser kerstavontuur.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 15:14 uurHelaas is er in deze film praktisch niets van het sfeertje van de poster terug te zien. Het grootste deel van de film blijkt zich niet eens met de kerst af te spelen, zodat sneeuw en warme winterse tafereeltjes ver te zoeken zijn. Blijft over een vrij sentimenteel en zeer braaf dramafimpje dat niet de volledige speelduur weet te boeien omdat er voortdurend vrij veel van hetzelfde gebeurt. Het acteerwerk is niet per definitie slecht en het verhaal zou je met wat goede wil zelfs redelijk ontroerend kunnen noemen, maar vanwege het ontbreken van de verwachte sprookjesachtige kerstsfeer vond ik er persoonlijk maar erg weinig aan.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2010, 0:02 uurEen beetje te zoetsappig en ongeloofwaardig. Als je deze film vlak voor Kerst ziet kan je het waarschijnlijk wel hebben, maar erna is het allemaal een stuk minder.
1,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 14:29 uureentonige opnames en zeker geen goede acteerprestaties..
3,0
[permalink] geplaatst op 18 december 2010, 21:36 uurRedelijk warme kerstfilm, maar niet zo heel bijzonder.
Veel van hetzelfde en het acteerwerk was aardig.
0,5
[permalink] geplaatst op 21 december 2010, 17:02 uurOok dit verdiendt een slechte recensie!
Verplicht moeten zien op school!
Deze film is hele lengte door saai gewoon.Het verhaal kon iemand van 5 ook geschreven hebben hoor totaal geen diepgang dat dit prijzen heeft gewonnen snap ik niet!Bij de special effects wou ik huilen

Het is ook het einde dat we gewend zijn en dat vind ik het grootste pluspunt aan deze film,bij kerst moet dit wel.Dus een 0.5*
[permalink] geplaatst op 11 januari 2011, 22:10 uurfaun schreef:
Ik ben het helemaal met je eens.