Lakeview Terrace (2008)

geregisseerd door
Neil LaButemet
Samuel L. Jackson,
Patrick Wilson en
Kerry WashingtonHet jonge koppel Chris en Lisa is nog maar net in hun droomhuis in Lakeview Terrace getrokken wanneer ze te maken krijgen met hun buurman die hun multiculturele relatie afkeurt. De man, Abel Turner, is een alleenstaande vader en agent bij de LAPD. Zijn patrouilletochten door de buurt geven sommigen een gevoel van veiligheid, maar Chris en Lisa nemen de voortdurende bemoeienissen van Turner niet. Wanneer Turner wel heel diep in hun leven binnendringt, besluit het koppel dat het tijd wordt om terug te vechten.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2011, 19:52 uurBest wel een spannende film.
Goed acteerwerk van Samuel L. Jackson.
Leuke buurt om de verfilming te promoten. Toch wel 3 sterren waard.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 april 2011, 22:20 uurEen leuke thriller,Samuel blijft goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2011, 23:21 uurErg vermakelijke film, komt redelijk traag op gang maar het verhaal is zeker niet slecht en ik heb er mij toch niet veel mee verveeld Sterk geacteerd door beiden ;d
3,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2011, 11:57 uurdegelijk, maar geen hoogvlieger
3,0
[permalink] geplaatst op 16 april 2011, 18:06 uurNiet zo goed als Pacific Heights maar het onderwerp blijft leuk.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 23:14 uurSamuel als een échte pain-in-the-ass.. Film begint goed, maar het einde was voor mij niet zo overtuigend.
Goed voor een keertje te bekijken, maar meer ook niet.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 1:55 uurWel aardig verhaal, maar er zaten ook wel weer erg veel onwaarschijnlijkheden in. En de film is traaaaaaaag.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 22:25 uurAardige thriller waarin een jong stel getreiterd wordt door hun gestoorde buurman die ook nog eens een agent is. De gemoederen lopen langzaam op en de film is daardoor redelijk spannend. De opbouw is nogal voorspelbaar en het einde valt ook wat tegen. De film ziet er verder goed uit, kijkt lekkrer weg en de cast weet het nog enigzins geloofwaardig te houden.
Als je deze mooi vond, kijk dan ook maar eens Unlawful Entry.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 19:30 uurHet verhaal in deze film is eigenlijk zo simpel, dat het goed gevonden is. Ik had wel niet echt het gevoel dat het allemaal goed werd uitgewerkt: de film bleef met andere woorden wat onder zijn potentieel. Dan wel weer goed waren de prestaties van de cast, waarbij het Samuel L. Jackson was die er toch wel met kop en schouders bovenuit stak. Hij zette zijn personage op een erg geloofwaardige manier neer, wat de film meteen een heel stuk beter maakt.
[permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 20:46 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuk plot, geen overdramatisch gedoe met rechtbanken, kantoren of een slappe voorgeschiedenis. Samuel L. Jackson speelt zijn rol weer erg overtuigend, ditmaal als pissige buurman. Zijn personage Turner verloor z'n vrouw en hij geeft de schuld aan haar toenmalige blanke baas, waardoor hij nu een gevoel van haat heeft gecreeërd naar Chris, omdat die met een chocola'tje de koffer in duikt. Het zal waarschijnlijk niet zo snel voorkomen dat een dergelijk persoon zijn bouwlampen in gaat schakelen en de bomen van het stelletje met een kettingzaag gaat behandelen om ze op deze manier weg te jagen, maar het zou best kunnen. Ik vond het dan ook nergens echt overdreven of ongeloofwaardig overkomen, maar een aantal dingen hadden wat scherper uitgewerkt mogen worden. Zo stond de politie op het einde nog rustig in de woonwijk, terwijl de bosbrand zeer dichtbij leek te zijn. Ook merkte ik op dat Chris tijdens dat vrijgezellenfeest wel erg snel schakelde van gemoedstoestand. Hij was woedend, maar hij liet zich opeens verleiden door een stel danseressen. Maar echt storend werd het in ieder geval nergens.
Aangename verassing.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 10:23 uur'k vond hem niet mis. Dit vooral door Samuel L. Jackson die echt geknipt is voor de rol als etter van dienst.
'k hoop dat er in het echt geen zo'n mensen bestaan, want wat een slecht karakter, 'k zou er niet graag wonen.
'k vroeg me wel af waarom mensen ventilators buiten hangen? Daar heeft dat toch geen nut? Of is het om de opwarming van de aarde tegen te gaan

Geen waw-film, maar zeker ook niet slecht, gewoon goed.