134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.246 berichten | 4.930.173 stemmen

locatie: Films » Animal House (1978) » Info

Komedie
109 minuten

geregisseerd door John Landis
met John Belushi, Tim Matheson en Mark Metcalf

Faber College heeft een studentenvereniging die iedereen lid maakt die maar zin heeft om lid te worden. Bij een andere studentenvereniging zitten alleen rijke leden en dus word je niet zomaar lid van deze vereniging. Natuurlijk botst het tussen deze twee verenigingen.

gebruiker

Animal House (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Animal House (€ 16,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2010, 0:47 uur
Supervet.
Die humor blijft gewoon tijdloos, en zeer vermakelijk.

Wat een held die John Belushi.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 19:44 uur
Hilarische komedie die nagenoeg perfect fenomenen als anarchisme en zorgeloosheid illustreert. De prille jeugd toch! Gek en chaotisch zoals passend bij de tijdsgeest, maar tegelijkertijd niet storend verouderd. De film bevat enkele klassieke scènes, zo zijn de 'toga parties' uitgegroeid tot een ware trend in de Verenigde Staten. Daarnaast waarschijnlijk ook de meest aangehaalde film in 'The Simpsons', onlangs in een nieuwere aflevering nog een citaat over tegengekomen:

Homer (over een universiteit): "This place is nothing like Animal House! I smashed a beatnik's guitar and he sued me for dammages.. succesfully!"

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2010, 19:36 uur
Heerlijke komedie vol oversekste pubers, kattenkwaad en naakte vrouwen. Daarbij nog een lekker sixties soundje en een (uiteindelijk)bekende cast je hebt 1 van de geweldige voorlopers op de college humor films te pakken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 23:01 uur
Gisteren voor het eerst gekeken; er staat al een togafeest in de planning :D

Jullie zijn allemaal uitgenodigd natuurlijk!!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 23:05 uur
En wat vond je van de film?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 23:19 uur
Ik vond 'm erg goed. Grappig, goed geschreven en in beeld gebracht, schitterende John Belushi, goeie jaren '60 muziek...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 23:26 uur
Haha
Ik vind hem zelf een beetje engig (dat je je hart vasthoudt), in die zin dat er constant wordt opgebouwd naar een hele gemene nare grap. (dat concert voor donkere mensen, dat paard, het voedselgevecht) en alles is ook extreem gewelddadig en fout.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2010, 13:38 uur
Zeker, de film is eigenlijk erg goed opgebouwd. En die climactische grap is nooit teleurstellend. Ik houd wel van die lompe gewelddadige humor, maar die werkt maar door de goede opbouw errond. Belangrijkste middel daartoe is het spel met contrasten ; waarrond een groot deel van de grappen zijn gebouwd (het begin,de inwijdingsrituelen, het concert van Otis in het huis van Delta t.o.v. dat bij de kleurlingen).

Er zitten er ook wel enkele subtiele "blink and you'll miss it" grapjes in ; zoals de appel die Sutherland (geweldig karakter) eet terwijl hij met de klas paradise lost bespreekt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2010, 23:08 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ja die appel is briljant. Maar ook de hele foute grap van die optochtwagen met politiekcorrecte witte en zwarte handenschuddende symbolen die uit elkaar werden gerukt.. Pure anarchisme in comedy natuurlijk.

Deze film is ook gemaakt door hele goeie mensen, vooral in die tijd zeg. John Landis en Ivan Reitman _O_

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2010, 15:01 uur
Had verwacht dat deze 'klassieker' wel wat meer stemmen zou hebben! Wat een heerlijke film, moet zeker voor die tijd zeer vernieuwend geweest zijn. Tieten, bier en blowen was denk ik nog niet een alledaags concept. Met name Belushi steelt de show, maar ook de andere karakters zijn goed. Zit te twijfelen tussen een 3,5 en 4*, maar gezien de film uit 1978 komt en nog steeds grappig is ga ik voor het laatste.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2010, 1:12 uur
mikey schreef:

Zeker! Landis deed hierna Blues Bros. en American Werewolf , wat een geweldige films! En Thriller natuurlijk ook. Kentucky Fried Movie, die ervoor kwam , heb ik niet gezien.
Van Reitman is Ghost Busters natuurlijk fantastisch! Daarvoor kwam Stripes, die vond ik ook wel goed. Meatballs ken ik niet.
Verder schreef Harold Ramis mee aan het script, ook niet de minste.

Heb de dvd van American Werewolf trouwens nog eens uit de kast gehaald. Vond het ook erg leuk om Landis te horen vertellen :). Met het ongeluk op de set van Twilight Zone in het achterhoofd, is het wel pijnlijk als spreekt over het belang van voorzichtigheid bij stunts ("No movie is worth hurting someone for").

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2011, 20:22 uur
Vandaag op tv: Ik raadt aan hem te kijken. Want deze film is de inspiratiebron voor een geheel genre: studenten/puber sexcomedie... alleen is deze echt slim terwijl de vele afstamelingen plat blijven.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2011, 10:58 uur
Deze viel mij wat tegen, had wel iets meer in kunnen zitten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 21:22 uur
Ter promotie: zaterdag (zondag) a.s. om 00.00u op RTL7!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 16:30 uur
Moviemeter: 253 stemmen | gemiddelde 2,96
IMDB: 7.6/10 50,241 votes

Opvallend groot verschil. Ben benieuwd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 3:16 uur
brabusRUS schreef:
Moviemeter: 253 stemmen | gemiddelde 2,96
IMDB: 7.6/10 50,241 votes

Opvallend groot verschil. Ben benieuwd.

Leuke en originele college-sex movie. Het heeft echt alles: naakt, drugs, de strenge decaan, drank en natuurlijk parties. Kortom één groot feest waarin de Delta leden verschillende soorten leuke stunts uithalen. Ik heb in ieder geval genoten van het verhaal, de humor en de acteurs. Vooral Belushi was grappig. Wat een figuur!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 14:38 uur
john belushi _O_ altijd leuk om die kerel in een film te zien spelen. erg grappig. en zijn broer jim evenzeer! wat deze film betreft. een 4 verdient deze wel. liefhebbers van deze film moeten zeker bachelor party met tom hanks een kansje geven!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 23:58 uur
Matige film over twee rivaliserende studentenverenigingen. Meer een aaneenschakeling van scenes waarin de leden van de studentenvereniging uit zijn op feesten, sex en ongein trappen. Hierdoor wordt het al vrij snel wat eentonig. Afgezien van de finale tijdens de parade en de momenten met John Belushi valt er vrij weinig te lachen.