134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.246 berichten | 4.930.173 stemmen

Mr. Blandings Builds His Dream House (1948)

Mr. Blandings Builds His Dream House (1948)
38 stemmen | gemiddelde 3,26
mijn stem:
Komedie
94 minuten

geregisseerd door H.C. Potter
met Cary Grant, Myrna Loy en Melvyn Douglas

Jim Blandings hoort van zijn vrouw dat ze het huis wil verbouwen, zodat ze af zijn van ruimtegebrek. Hij hakt niet graag in zijn geboortehuis en koopt een krot op het platteland, waar hij aan kan laten bouwen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2002, 10:04 uur
Ja dit vind ik een van cary grants beste komedies. Heb hem al 4 keer gezien (komt erg vaak op de b.b.c.)

neo
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2005, 16:43 uur
Weer een erg vlotte, enorm leuk komedie met na Bachelor and the Bobby-Soxer wederom weer Grant en Loy samen. Hier naast speelde ze nog samen in het avontuurlijk romantische Wings in the Dark, die ik ook nog eens graag wil zien. Veel grappen komen voort uit de dialogen, vaak ook goed gebruikt door iemand van de cast. Wat nog het meest opvalt in de de dialogen is hoe vaak iets allang tijdelijk is en daar dan verder over gediscusseerd wordt om weer uit te komen bij het begin. 4 sterren

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2006, 22:41 uur
Goed geacteerd en gewoon grappig. Ook een verheerlijking en tegelijkertijd kritiek op de American Dream. Maar wie denkt daar aan als Cary Grant zichzelf opgesluit in de enige kamer met een deur?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2007, 19:42 uur
Hoewel de film niet heel erg origineel is, maken Cary Grant en Myrna Loy veel goed. In feite is het hun film, en is daarom ook moeilijk voor te stellen met andere acteurs in de rol. Nadeel van de film is het bijverhaaltje. Mijn insziens heeft de film dat helemaal niet nodig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2011, 20:28 uur
Vlotte komedie met een opsomming van onaangename verrassingen die een "bouwheer" kunnen te beurt vallen.
Het moet wel gezegd dat Jim Blandings, uitstekend vertolkt door Cary Grant, wel een erg emotionele naieveling is.
Goedlachse ontspanning met vaak smaakvolle dialogen.