Crying Freeman (1995)

geregisseerd door
Christophe Gansmet
Mark Dacascos,
Julie Condra en
Rae Dawn ChongAls de beeldschone Emu getuige is van een bloedige aanslag op een lid van de Chinese maffia, stelt de dader (de Freeman) zich aan haar voor. Zoals de traditie bepaalt zal zij moeten sterven door zijn hand. Maar als de twee opnieuw oog in oog staan, krijgt de Freeman het niet over zijn hart om haar van het leven te beroven. De triade waar hij voor werkt beschouwt deze actie als verraad en zweert wraak.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 18:11 uurOnderhoudende film met goede actie en een goede sfeer. Het acteerwerk is wel redelijk. De verhaallijn vond ik erg mager. Vooral het einde is niet bijzonder. Veel schieten, maar nooit raken. Dat komt uiteraard omdat hij tijdens de beschieting 1 koprol maakt (ha,ha).
2,5
[permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 23:56 uurEen film die je toch erg snel weer vergeten bent.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2011, 17:13 uurHuilende held.
Dit mooi gefilmde en lekkere martial-arts filmpje kent een mysterieus tintje en een kleine traan. Niet dat het verhaal enige emotionaliteit aan de kijker ontlokt, maar Dacascos als huurmoordende samoerai pinkt nu eenmaal graag een traantje weg na het uitvoeren van zijn opdrachten. Origineel is het verhaal allerminst, maar de uitvoering en dan met name de audivisuele combinatie is erg prettig.
Goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 15:17 uurHet trage verhaal, met Romeo & Julia-elementen, is dun en qua inhoud niet bijster origineel. Maar deze wonderschone, sombere, sensuele, mysterieuze, gewelddadige en gestilleerde film, vol expliciet geweld en sterke, temporijke actiescènes is visueel sterk en met oog voor detail geregisseerd. De gevechtsscènes zijn fascinerend en dankzij een goede karakteropbouw zijn de personages sterk. Het camerawerk tenslotte is voortreffelijk.