Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Halfbloed Prins

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
1954 stemmen | gemiddelde 3,41
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
153 minuten

geregisseerd door David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half-Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

gebruiker
bericht

kramersietse
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 19:40 uur
Daniel Radcliffe heeft voor een Amerikaanse organisatie een filmpje opgenomen dat homoseksuele jongeren met zelfmoordneigingen moet helpen.

De Trevor Project probeert zelfmoord onder homoseksuele, biseksuele en transgender-jongeren te voorkomen. De 20-jarige Harry Potteracteur zegt dat hij in zijn jeugd veel homo's leerde kennen, "En toen ik voor het eerst naar school ging, kwam ik in aanraking met homofobie. Dat had ik nooit meegemaakt, ik was geschokt", zei Radcliffe.

"Nu verkeer ik in de positie dat ik er iets aan kan doen. " Het filmpje zal dit voorjaar te zien zijn.

Nos Teletekst vandaag.

Wat een schatje he!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 20:05 uur
Wat is harry potter toch een slechte acteur....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 2:46 uur
Riddierid schreef:
Wat is harry potter toch een slechte acteur....

Huh....?
Bestaat die dan écht....? :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 20:12 uur
Tja... hij is al een tovenaar, hij heeft de wereld gered en hij is supergoed in Zwerkbal... moet hij dan ook nog goed kunnen acteren? :P

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 17:53 uur
Nee, er mistte teveel van het boek, niet mijn favoriet, jammer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 18:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
't is dat het boek zo goed is.
SPOILER
Waarom the fuck brand het huis van de wemels af er gebeuren genoeg spannende dingen in het boek waarom doe je die er dan niet in!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 19:38 uur
Goede film. Voor de tweede keer gekeken (nu op dvd) en ik blijf bij de 4 sterren die ik 'm eerder gaf.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 23:31 uur
epic piggy schreef:
't is dat het boek zo goed is.
SPOILER

Begin jij anders alvast met het hele boek te verfilmen, wachten wij in spanning af tot het jaar 2023, dan ben je vast wel klaar.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 23:39 uur
Nee zelfs dan heeft ie hem nog niet klaar, en sterker nog, hij krijgt het NOOIT klaar :Z

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 0:23 uur
epic piggy schreef:

SPOILER

Vooral om aan te tonen dat de Order of the Phoenix steeds minder grip op het kwaad heeft en het effectief beschermen van Harry door anderen afneemt. Denk terug aan de toespraak van Dumbledore aan het begin van de film.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 11:28 uur
Dit zesde deel is wat mij betreft toch wel het minste deel uit de reeks. Het positieve is dat de film lekker duister gemaakt is, maar het plot en verhaal zelf is echter lange tijd verre van interessant. Alle verliefdheden, relatieproblemen e.d. zijn allemaal verre van boeiend. Het voelt af en toe aan als een soort van grote soap en mede hierdoor komt de film gewoon dik anderhalf uur niet op gang. Daarnaast heb ik het idee dat de film op vele punten in herhaling valt. Weer een geheim dat onthuld moet worden, weer een nieuwe leraar en ga zo maar door. Verder valt me op dat Radcliffe hier gewoon erg matig acteert. Hij heeft zich duidelijk qua acteerwerk niet echt ontwikkeld. terwijl bijvoorbeeld een Emma Watson wel elke film steeds beter gaat spelen. De laatste twintig a vijfentwintig minuten van de film weten door een paar (verrassende) gebeurtenissen dan nog wel enigszins te boeien, maar wordt ook wel weer iets te snel afgeraffeld en het is op het einde wel duidelijk dat deze film een opmars is naar de volgende film. Verder is het te hopen dat alle oninteressante zijverhaaltjes wat minder voorkomen in het volgende deel en men weer wat meer de nadruk gaat leggen op het hoofdverhaal, want anders vrees ik wederom het ergste. Erg tegenvallende film dus!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 15:55 uur
Het meest saaie deel van allemaal!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 17:10 uur
mensen moeten eens leren een boek een boek te laten en een film een film. Dat zijn twee totaal verschillende mediums die allebei op zich moeten kunnen staan. Precies of dit zou een uitmuntende film zijn geweest mocht elke passage van het boek erin verwerkt zijn!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 17:13 uur
Moeten ze maar niet zeggen dat het een boek verfilming is.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 17:42 uur
Dat zeggen ze al vanaf het eerste deel, en ook toen werden er al (belangrijke) zaken weggelaten. Nu, met boeken die 2-3 maal zo dik zijn, is het nog lastiger. Laoslander probeert alleen te zeggen dat als je de film met het boek in het achterhoofd kijkt, welke boekverfilming dan ook, er altijd teleurstelling zal zijn.

niet ingelogd

109.031 gebruikers | 64.632 films | 23.978 regisseurs | 2.515.036 berichten | 3.547.962 stemmen