134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.246 berichten | 4.930.172 stemmen

Downloading Nancy (2008)

Downloading Nancy (2008)
13 stemmen | gemiddelde 3,42
mijn stem:
Thriller / Drama
102 minuten

geregisseerd door Johan Renck
met Maria Bello, Jason Patric en Rufus Sewell

Nancy is een doodongelukkige echtgenote die het allemaal niet meer ziet zitten. In plaats van zelfmoord te plegen ontmoet ze een man op het internet die er mee instemt haar te vermoorden. Het wordt een complexe zaak als de betreffende man vervolgens op haar valt.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2009, 9:35 uur
Redelijk intrigerend verhaal.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2009, 23:07 uur
De trailer vind ik heftig, ben benieuwd naar de film. Zeker nu ik zo het gemiddelde op IMdB zie, 5,1 (al zijn dat natuurlijk pas 262 stemmen).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2009, 23:52 uur
ik snap je niet? het lage gemiddelde op imdb stimuleert jou nieuwsgierigheid om de film te kijken?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2009, 13:34 uur
Ja die snap ik ook even niet.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2009, 19:08 uur
Sorry, het is inderdaad een beetje vaag geformuleerd. Van de trailer uit gaande lijkt het me een spannende film, die ik zeker wil zien. Maar doordat het gemiddelde op IMDb niet zo hoog is, raak ik nieuwsgierig naar de reden. Het is meer om er achter te komen of ik het ook zo zal beoordelen. Niets meer en niets minder.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2009, 17:39 uur
wow wat een ontzettende deprimerende, maar o zo goed realistisch gemaakte film.
Het is geen spannende film, maar in en in triest, en doel ik op waar de film over gaat. Depressie zelfmoord, zelfbeschadiging, etc, een film die laat zien hoe een mens/vrouw zich ontwikkelt naar een punt die voor haar onomkeerbaar is. Waar wij miss vraagtekens bij zetten, of juist weer niet. Niet een vrolijke zaterdag avond film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2009, 23:19 uur
Hmm het is nu zaterdagavond en heb toch wel zin om de film te zien ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2010, 0:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit vond ik bij momenten best wel een heftige film. Het is naar om te zien hoe iemand zichzelf compleet verliest in zijn (of in dit geval haar) ellende en hier op zo’n zelfonterende wijze uiting aan geeft.

Enerzijds kon ik Nancy heel goed begrijpen, het is vreselijk om je in een relatie zo miskend en eenzaam te voelen. Maar gaandeweg begon ik ook een beetje een hekel aan haar te krijgen, vanwege haar keus om haar man min of meer te straffen in plaats van “gewoon” bij hem weg te gaan. Triest hoe iemand oprecht geen uitweg en hoop op een betere toekomst meer ziet.

Prima rol van Rufus Sewell als echtgenoot die zijn vrouw niet echt ziet en begrijpt. Hij doet , te laat, zijn best, maar je ziet aan hem dat hij er maar weinig van zal gaan begrijpen, wat realistisch op me overkwam. Maria Bello is overtuigend in Nancy’s destructieve volharding, het lijkt me niet meevallen om jezelf zo kwetsbaar en lelijk te laten zien.

Hoewel ik het meer een drama dan een thriller vond moet ik zeggen dat ik, mede door de niet-chronologische manier van vertellen,lang benieuwd bleef hoe het uiteindelijk af zou lopen. Geen vrolijke film, was er best nog even mee bezig naderhand.