132.121 gebruikers | 82.661 films | 30.147 regisseurs | 3.418.609 berichten | 4.769.903 stemmen

locatie: Films » Speed Racer (2008) » Info

Actie / Familie
135 minuten

geregisseerd door Andy Wachowski en Lana Wachowski
met Emile Hirsch, Christina Ricci en Susan Sarandon

Speed Racer (Emile Hirsch) is een jongeman uit een familie die wordt gedomineerd door racen. Hij wil meedoen aan 'The Crucible', een race die door het hele land gaat en waarbij Speed Racer zijn broer omkwam. Alles loopt op wieltjes, totdat Speed Racer wordt benaderd door 'Royalton Industries', een bedrijf dat niet het beste met hem voorheeft.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2009, 13:26 uur
Leek hier en daar visueel wel van Jeremy "Punch-Drunk Love" Blake's hand. Een kleuren-orgie die helaas niet altijd even consistent wordt doorgevoerd door een wat langgetrokken verhaal en wat mindere stukken. Maar tijdens de races moest ik toch wat denken aan Wipeout en qua popcorn/pop-art kan ik zo snel geen vergelijking bedenken (of misschien Miike dan?). Visueel dus soms vrij extreem, jammer dat dit niet nog net dat verder wordt doorgevoerd.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2009, 8:05 uur
Het verhaal sloeg nergens op in mijn ogen en de manier van filmen stond mij ook niet aan.

Nog een 1,0* voor het proberen :Y

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Speed Racer (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Speed Racer (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Speed Racer (€ 10,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2009, 10:38 uur
Nelusje schreef:
Na 1 wartier kon ik mezelf er niet meer toezetten. Wat een baggerfilm, leuk voor kleine kinderen met een passie voor auto's

Stemmen voordat je een film af hebt gekeken. :')

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2009, 22:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een Familie-Tiener-Actiefilm van de regisseurs Andy & Larry Wachowski. Die zijn bekend geworden met de geweldige SF-Trilogie "The Matrix (1999-2003)".

Pfiiiiieeèèuw, ik voel me na't bekijken nog altijd duizelig van de flitsende beelden in fluo kleuren. Het voelt aan als een Animatiefilm maar dan met echte beelden.

Deze film moet je bekijken met de verwachting dat je een tienerfilm gaat te zien krijgen die gemaakt is DOOR grote kinderen VOOR jonge & oudere kinderen (zoals mezelf) ;)

Het eerste deel tot aan de "Casa Cristo" race doorheen de woestijn vond ik maar niks, pas toen die race startte begon het voor mij leuk te worden met lekker over-the-top raceactie die volstrekt onrealistisch is maar toch opwindend wordt gebracht.

Ook de familiebanden worden niet uit het oog verloren wat enkele gevoelige scènes oplevert hetgeen noodzakelijk is om emotioneel bij de film betrokken te raken, anders was dit maar een dooie boel geworden.

7/10.
Buiten dat zwakke begin werd het, wat mij betreft, nog een leuke familie-actiekomedie.
Eigenlijk zit je 135 minuten naar een racespelletje te kijken dat zo lijkt weggelopen uit je Playstation 3, je bent gewaarschuwd !

En nu maar hopen dat de Wachowski bros. terug een inventieve SF-film uit hun mouw schudden die zonder blozen naast de "Matrix"-films kan gaan staan.

Filmsite : http://speedracerthemovie.w...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 20:42 uur
Wat hebben die Wachowski-broertjes in godsnaam genomen toen ze deze film maakten !? Dat spul moet ik ook hebben, want dit is geniaal gewoon :').

(Je hebt er naderhand wel nog een halve dag koppijn van.)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 14:31 uur
Als Mariokart een tv-serie in de jaren 80 was geweest zag het er ongeveer uit als Speed Racer. Althans, dat beeld ik me zo in. Alles ziet er oubollig en veel te kitsch/kleurrijk uit. Ongelofelijke dat dezelfde mannen (of inmiddels man en manwijf) verantwoordelijk zijn voor the Matrix en V for Vendetta...

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 14:52 uur
Als de regisseurs van de Matrix trilogie met hun eerste film komen sinds de belevenissen van Neo, Trinity en Morpheus, dan zijn de verwachtingen hoog. Het mag dan ook bijna een wonder heten dat de makers van Speed Racer dezelfde zijn, want eerlijk gezegd valt er bijzonder weinig positiefs te melden over deze film. Allereerst valt vooral de ongelofelijk lelijke cinematografie op. De felle kleuren doen werkelijk pijn aan de ogen. Bovendien komt praktisch de hele film uit de computer wat zorgt voor een enorme portie spuuglelijke kitsch. Als dan ook het vertelde verhaal niet meer is dan schakelen van de ene naar de andere autorace blijf er erg weinig meer over.

1,5 *

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2010, 8:54 uur
Ik weet niet in hoeverre ze trouw zijn geweest aan de tekenfilmserie, maar ik vind de film weinig aan in ieder geval. Hoeveel races zitten er nu daadwerkelijk in een film van 135 min? Ik heb er 3 geteld en dat is vrij weinig. En zo bijzonder vind ik de races niet. En de rest van de film is helemaal niet interessant. Je merkt op bepaalde momenten dat het de regisseurs van The Matrix betreft, maar dat is iets wat de film zeker niet zal redden. Het is een familiefilm die voor mij verkeerd is uitgepakt. De soundtrack viel overigens ook niet goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2010, 19:40 uur
Vond 't toch nog wel 'n redelijke film, maar van de regisseurs van The Matrix-trilogie mag je toch wel iets beters verwachten. Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen die felle kleuren kan waarderen, hoewel 't steeds minder irritant wordt naarmate de film duurt. De film zelf duurt nogal lang, wat totaal niet nodig was geweest, er had makkelijk 'n dik half uur afgekunnen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 13:16 uur
Lekker geflipt filmpje.

Inhoudelijk is dit natuurlijk een gedrocht van een film. Al spelen de Wachowski's wel met stereotypes en cliche's, de boze multinational directeur, die wat introverte Japanner, die typische badguys en de gemaskerde do-gooder. Wat maken Andy en Lana er weer een visueel festijn van. Echt totaal geflipt, enorm felle kleuren, de cartooneske environment, echt een hele trip deze film.

Qua plot stelt het echt geen fuck voor maar deze film is visueel zo geweldig. Je weet niet waar je kijken moet, zoveel kleurtjes en bezienswaardigheden en dat vervelende plot en cast maakt dan helemaal niet uit. Geweldige trip dit, maar eens aanschaffen op Blu-Ray denk ik.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 13:34 uur
Geniaal gemaakt

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 0:55 uur
In de Matrix hebben de Wachowski's laten zien dat ze geweldige cineasten zijn en hun montage en camerawerk heel vernieuwd werk (vechttraining Matrix _O_) Maar in Speed Racer gaat alles nog een stapje verder.

Aan de ene kant prachtig, aan de andere kant stront vervelend.
Heb echt niks met het verhaaltje, de personages en alle onzin waar ze voorstaan. De scènes met alleen maar dialogen waren daarom ook volledig kut te noemen.
Aan de andere kant vond ik de totaal gestoorde omgeving geweldig, waren de race scènes fantastisch geregisseerd en de montage totaal vernieuwend.

Balanceer tussen een 0,5 en een 5 maar toch wel voldoende voor dit grensverleggende filmpje

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 0:56 uur
jipt schreef:

Balanceer tussen een 0,5 en een 5

Hiermee zeg je eigenlijk alles over Speed Racer. Zo'n film is het inderdaad.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 19:10 uur
hele blije setting. goed neergezet.