The Duchess (2008)

geregisseerd door
Saul Dibbmet
Keira Knightley,
Ralph Fiennes en
Charlotte RamplingIn 1774 wordt Georgiana Spencer (Knightley) – zeventien jaar jong; mooi; goed in vreemde talen, paardrijden en dansen – door haar moeder uitgehuwelijkt aan één van de machtigste mannen van Engeland (Fiennes). Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart en is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich op het sociale leven van de Engelse upper-class en staat dagelijks in de roddelrubrieken van de krant.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 11:42 uurzeer mooie, film goed vertolkt door de acteurs en zeer geloofwaardig gespeeld!
zeker een aanrader voor mensen die van films houden met romantiek, passie en een historisch verhaal. het is een zeer leerrijke film. deze film zou perfect zijn om tijdens geschiedenislessen op school eens aan de leerlingen te laten zien, ze leren er iets van bij, hij is niet te moeilijk te verstaan en de film is nog ontspannend ook

!
zeker 4 sterren waard
3,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 23:50 uurwel een mooie film, maar voor mij geen goede film. Je moet van deze sort period dramas houden.
Had wel wat geleerd, en dan over die Charles Grey waar deze Duchess een verhouding mee had. Want Charles Grey werd later PM, en was verantwordelijk voor de afschaffing van slaverij binnen de Britse rijk (nederland zou nog een tijdje mee door gaan

), en hij werd Earl Grey, de sort waar we nu wereldwijd thee van drinken!!
Ben ook onder de indruk van Ralph Fiennes, en hoe hij vaak mee wil doen in BBC films al is hij zelf al lang een grote ster in Hollywood geworden.
Vanavond was de wereldwijd televisie premiere van deze film, en a.s. zondag doet Fiennes weer mee in een premiere voor de BBC met zijn rol in de film Page Eight
Page Eight (2011)
3,5
[permalink] geplaatst op 30 november 2011, 21:40 uurOp z'n tijd gaat er bij mij wel een kostuumdrama in, dus deze eens geprobeerd. De film deed me qua verhaal een beetje aan "The Other Boleyn Girl" denken. The Duchess vond 'k ook de moeite om te bekijken, al vond 'k The Other Boleyn Girl misschien toch wat meeslepender.
Nu, de film wist me ook een kleine twee uur aan het scherm gekluisterd te houden. 'k leefde ook wel mee met het hoofdpersonage, dus de cast deed het erg goed. Qua kostuums, muziek en decors was de film ook af.
Misschien bekijk je deze eerst en dan The Other Boleyn Girl, al zou 'k beide zeker een kans geven. De moeite om te bekijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 0:03 uurtragisch!
4,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 10:14 uurEen prachtig historisch drama op basis van waargebeurde feiten. Acteren is heel overtuigend, de aankleding en decors van grote schoonheid. Er is een eigentijdse schwung aan gegeven.
De haardracht was bv wel historisch zoals in de pruikentijd het geval was, maar niet met de bekende witte onnatuurlijke pruiken, te zien in vele films, maar met prachtige echte haarcreaties met eigentijdse details.
Ook Keira Knightley en Dominic Cooper vond ik met hun uitstraling de film een modern tintje geven.
En dialogen waren natuurlijk en niet geforceerd, ondanks het vaak formele taalgebruik.
Hierdoor vond ik de film minder afstandelijk dan andere kostuumdrama's die ik ken.
Het verhaal betreft een groot deel uit het leven van de hertogin, getrouwd met een zeer invloedrijk man. Ik vond het uitermate boeiend, romantisch en weer niet romantisch, triest en vrolijker, met macht en onmacht, trots en vernedering, opstandigheid en aanvaarding. Kortom, afwisselend als in een epos..
4,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 19:44 uurWauw deze film heeft me echt ontroerd, soms kwamen er toch traantjes naar boven !!!
Echt een aanrader

Ook wel shockerend, want waarschijnlijk ging het er vroeger inderdaad zo aan toe (zoals in de film) dat de vrouwen moet trouwen met iemand, hun man mag wel minnaressen hebben, maar zij niet, ze hebben niets te zeggen.Gelukkig zijn de tijden nu anders

...
Top film !