134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.244 berichten | 4.930.243 stemmen

locatie: Films » The Day After (1983) » Info

Drama / Oorlog
126 minuten

geregisseerd door Nicholas Meyer
met Jason Robards, JoBeth Williams en Steve Guttenberg

1983: de dreiging van een nucleaire oorlog is nog steeds aanwezig. Die dreiging kreeg gestalte met The Day After, een film over de laatste weken voor een nucleaire aanval op de Verenigde Staten en de eerste weken na de ramp.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 21:22 uur
Interessant om een keertje gezien te hebben, aardig in elkaar gezet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2011, 21:36 uur
Op een of andere manier heb ik The Day After meer als een documentaire dan een speelfilm ervaren. Het deed me denken aan de reeks korte films die de BBC een jaar of tien geleden uitbracht over o.a. de evolutie van de mens, de bouw van de piramiden, de uitbarsting van de Vesuvius bij Pompeii en de bouw van het Colosseum. Allemaal werkjes waarin wel een verhaal aanwezig is, maar dat ondergeschikt is aan de historische gebeurtenis. The Day After handelt dus over de gevolgen van een atoomoorlog.

Grappig dat veel mensen oordelen over het (gebrek aan) realisme van de film. Alsof ze zelf al eens een nucleaire aanval overleefd hebben. Ik vind het juist best interessant gedaan dat er in de eerste helft steeds verwijzingen zijn naar groeiende spanningen tussen oost en west. Vanaf het moment dat West-Duitsland onder de voet wordt gelopen en er drie atoombommen tot ontploffing zijn gebracht boven de oprukkende Russen wordt de sfeer grimmig. De explosies zien er behoorlijk tof uit. Soms wat oubollig, maar de beelden van echte atoomproeven zijn allerminst misplaatst. Volgens mij komt er zelfs een keer een overview van Hiroshima voorbij. Het einde is behoorlijk goed. Wat dat betreft zit er een mooie stijgende lijn in de film. Ondanks de leeftijd is The Day After best de moeite waard.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Day After Tomorrow (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Day After Tomorrow (€ 13,99)
gratis verzending

Day After Tomorrow (€ 14,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2011, 18:59 uur
waarom hebben ze thread gemaakt als deze al bestond :P

The day after is tog tien keer zo goed als die stomme britse remake :D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 20:12 uur
goede film, wel een boel ellende natuurlijk en 1983 is lang geleden
maar beslist kijkbaar

3,5 sterretjes

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 22:24 uur
Misschien moeten ze hem nog maar eens uitzenden op tv een dezer dagen.

In de VS, Israel en Iran? Elke kernmacht trouwens...
Misschien helpt het de wereld wat onheil te voorkomen.