134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.241 berichten | 4.930.234 stemmen

locatie: Films » Moulin Rouge (1952) » Info

Drama
119 minuten

geregisseerd door John Huston
met José Ferrer, Zsa Zsa Gabor en Suzanne Flon

Een kleurrijke film van regisseur John Huston, gebaseerd op het leven van Toulouse-Lautrec, een Parijse kunstenaar uit de 19e eeuw die door een ongeval in zijn jeugdjaren een groeistoornis heeft opgelopen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2003, 23:26 uur
Een meesterlijke biopic over de schilder-graficus Toulouse-Lautrec. Regisseur John Huston weet de sfeer van Montmartre, de bonte personages, alsmede Lautrec's vertekende visie op het bestaan briljant te treffen. Uitmuntende acteurs en een prachtige titelsong. Goed voor twee Oscars en vier nominaties

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2003, 13:40 uur
Mooie, interessante film over Henri de Toulouse-Lautrec van John Huston.

Interessant uitgevoerd, met aandacht voor de fameuze Moulin Rouge, de club waarvoor Toulouse-Lautrec posters zou tekenen waarmee hij wereldfaam verwierf.
Verder maken we kennis met zijn overdadige alcoholconsumptie, zijn overbekende fysieke problemen en zijn pathetische liefde voor een jonge, uit de onderbuik van de stad komende Parisienne.

Toulouse-Lautrec was zelf oorspronkelijk van hoge afkomst, maar had al snel veel meer interesse voor het leven, zoals dat zich in de lagere regionen van Parijs afspeelde. Dit kwam tot uiting in zijn schilderijen en tekeningen, waarin veel plaats was weggelegd voor mensen die rechtstreeks uit de diepere regionen vandaan leken te zijn gekropen.

De film is een meer dan waardige biopic die de man recht doet. Het kleurgebruik in de film, met felle groen-, blauw- en roodtinten, is bij vlagen schitterend en passen bij de kleurige beelden waarmee Toulouse-Lautrec zo beroemd werd.
De shots van donkere, nachtelijke, nauwe Parijse steegjes, waarop de regen voor fabelachtige schitteringen zorgt, zullen mij nog wel even bij blijven staan...

De film uit 2001 is trouwens geen (letterlijke) remake van deze film. Deze film is een echte biopic waarin de Moulin Rouge slechts een rol speelt als verschaffer van werk voor Toulouse-Lautrec. Wat dat betreft had de film ook best anders kunnen heten.

Al met al een waardige, goed uitgevoerde en beklijvende biopic!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Moulin Rouge (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Moulin Rouge (€ 14,00)
gratis verzending

Moulin Rouge! (2001) (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2005, 17:57 uur
Deze film gekoppeld met Black Narcissus ligt voor twee euro bij Bart Smit.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2007, 18:15 uur
Ik probeer al een tijdje de oscarwinnars te verzamelen op DVD. En vandaar dus ook deze Moulin Rouge.
Ik had eerder al de gelijknamige film gezien uit 2001. Ik verwachte mij dus aan een 'origineel'.
Beide films hebben echter totaal geen overeenkomsten, behalve dan de tijd en plaats van setting.
Deze film geeft het levensverhaal van de schilder Toulouse-Lautrec. En ik vond dit toch wel een tegenvaller. De moderne film, met gelijkaardige titel, kon mij uitzonderlijk bekoren door zijn art-setting en zijn humor. In deze film is de humor totaal afwezig. Dit is drama tout court, maar dan van het saaie soort.
Bij de naam van John Huston had ik mij echt wel meer voorgesteld. Het acteerwerk is bij momenten echt abominabel slecht. Het verhaal heeft helemaal geen vaart en weet nooit echt te begeesteren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2008, 22:32 uur
ik vond deze niet geweldig, maar de 2e zeg maar, die met nicole kidman, vond ik ook niet spetterend, ookal was die totaal anders.