Aanrijding in Moscou (2008)

Alternatieve titels: Moscow, Belgium, Neulich in Belgien

Aanrijding in Moscou (2008)
526 stemmen | gemiddelde 3,52
mijn stem:
België
Drama / Komedie
102 minuten

geregisseerd door Christophe Van Rompaey
met Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet en Johan Heldenbergh

Moscou, een volkswijk in Gent. Matty (41) rijdt tegen een truck aan. Uit de cabine komt Johnny (29) geklauterd. Hij is boos om de deuk in zijn bumper en foetert Matty uit. Maar Matty laat zich niet doen en zet Johnny met een paar raak gekozen bewoordingen op zijn plaats. De truckchauffeur is helemaal onder de indruk. Terwijl Matty bijkomt van haar emoties in een warm bad, komt haar oudste dochter Vera (17) de telefoon brengen. Aan de lijn hangt Johnny die zich excuseert. Maar Matty moet zijn excuses niet. Hij mag naar de maan lopen! Enkele dagen later staat Johnny voor de deur. Hij weet Matty's ingedeukte kofferbak in een handomdraai te repareren. Voor de verbaasde ogen van Matty's kinderen slaan de vonken over tussen Matty en de veel jongere Johnny. Matty's ex-man Werner reageert jaloers. Hij is al vijf maanden van Matty weg en schuift het tekenen van de echtscheidingspapieren steeds voor zich uit.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 10:43 uur
"Ma zit gij in bad?"
- Nee, ik laat mij masseren door een grote neger."

De film kwam heel naturel over en dat is zeer belangrijk. Er word heel sterk in geacteerd. Soms hier en daar even voorspelbaar maar dat mag de pret niet drukken die mooi word afgewisseld door komedie & drama. Al duurde dat uit-aan-uit-aan gebekvecht soms iets te lang.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 11:11 uur
Mooie, grappige Vlaamse film. Deze komische film over alledaagse toestanden vond ik zeer vermakelijk. Het Gents vind ik een tof dialect, gelukkig waren er ondertitels. Wat voorspelbaar op het einde maar daarvoor wordt mijn score niet minder, een dikke 4*.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 17:16 uur
helleke schreef:
Naast deze film heb ik het meer voor Lost en De Zaak Alzheimer, ....
Los :X

lucdecoster schreef:
Het Gents vind ik een tof dialect, gelukkig waren er ondertitels.
Ondertitelaars hadden het er ook af en toe wat moeilijk mee. Vertaalden 43 als 41, toen ze haar leeftijd zei.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 17:47 uur
belchinees schreef:
helleke schreef:
Los :X

Hij kan natuurlijk ook Loft bedoelen, wat me waarschijnlijker lijkt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 17:54 uur
Oh ja, die kan natuurlijk ook :).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 10:24 uur
Fijne film, bij momenten écht wel grappig (die droge humor _O_ ), sommige scènes zijn toch o zo écht (uit het leven gegrepen, bedoel ik), er wordt uitstekend in geacteerd en het Gents is het sappigste dialect van heel België. Alleen jammer dat het verhaal soms zo rommelig is en zo lullig eindigt. Al bij al nog een heel aangename film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2009, 16:53 uur
Een productie van eigen bodem om van te smullen.5.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2009, 23:15 uur
Het is een film die te genieten is; maar toch mis ik iets. Het komt compleet ongeloofwaardig over. Maar ja, ik behoor dan ook niet tot die zelfkant van de maatschappij. Ik vond dat het een beetje geforceerd werd en soms was de humor iets te zwartgallig om mee te kunnen lachen. Waar ik wel van volle teugen genoten heb zijn de acteerprestaties van de hoofdpersonages. Die kwamen zooooo geloofwaardig over; nie normaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2009, 10:16 uur
viel mee, goed alternatief als je niet direct weet wat kijken

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 15:06 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wat een rauwe en realistische film is dit. De emoties van voornamelijk Mattie zijn echt heel puur. Geen reactie met overdreven drama of romantiek maar een vrouw die afgestompt is door de pijn die haar is aangedaan door haar exman. De beginscene in de supermarkt maakt haar gemoedstoestand ook extra duidelijk.

Maar hoe realistisch ook, toch kon ik ook goed inleven in het romantische gedeelte van het verhaal. Heerlijk hoe die exman op zijn neus kijkt als hij haar na 5 maanden aan het lijntje te houden toch uiteindelijk verliest aan een ander. .

De humor kon ik wat minder bespeuren in deze film maar als dramafilm vind ik dit zeker een aanrader.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2009, 12:17 uur
Erg dramatisch verhaal dat is verfilmd naar een grappige feel-good film.

De hoofdrolspeelster, de vrouw, Matty, is zwaar depressief, maar is toch erg grappig, dit vond ik erg leuk.
Het acteerwerk is grotendeels ook goed.

Ik heb erg genoten van deze film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2009, 15:18 uur
timburton schreef:
kos schreef:

Dat zegt wel iets over hun Nederlandstalige trots. Terwijl al die Hollanders in het noorden schaamteloos hun woordenboek zijn aan het ver-Engelsen, weten Vlaamse mensen nog wat taaltrots is.

Toch liever een wereldwijde verengelsing hoor, maakt het toch makkelijker voor iedereen moest de ganse wereld engels spreken?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2009, 18:29 uur
Erg amusante film die op de humor na weinig te bieden heeft.

Die is zo sterk dat de film overtuigend mooi overeind blijft.
Wanneer het eventjes dreigt in te zakken is het hopen dat de film niet vervaagt in een drama.
Dat gebeurt gelukkig niet en het blijft plezant tot bij de aftiteling.

De vaak droge, bijtende humor doet het uitstekend.
Denk bijvoorbeeld aan de scène waar ze met z'n allen aan tafel zitten en de dochter haar liefje heeft uitgenodigd.
Verder een sterke cast met een prima hoofdrolspeelster en een hoera voor het constante dialect.

Kleine 4 *

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2009, 22:12 uur
Ik vind Engels wereldwijd geen probleem. Maar in deze film was het accent waarmee er werd gespoken erg grappig. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2009, 22:51 uur
Heb deze film een tijdje terug gezien en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Fantastisch goede acteurs, mooi en romantisch verhaal en goed, Vlaamse humor.

---------->4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 18:05 uur
ik vond het echt een super film zo een gents accent da was echt goe en vooral het begin was tof en iedereen dekt a ja aanrijdingh i moscou dat zal zich afspelen in moscou ma da was ergens een pkein in gent da moscou hette echt een goede belgische film vroeger waren belgische film maar niets maar in de lop der tijd is dat flink beter geworden hoop dat ze ooit nog eens zon film met een gents aaccent maken

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 18:43 uur
moviechick-99 schreef:

Leestekens... wat een mooie uitvinding... *zucht*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 20:42 uur
Tof, onderschat Vlaams filmpje dat een goede mengeling weet te creëren tussen humor en drama, toch iets waar we in Vlaanderen best sterk in zijn. Ook in de recente miniserie Van Vlees en Bloed werd deze stijl gehanteerd. De film beperkt zich echter niet tot komische subtiliteiten, er zijn een paar momenten waar ik erg mee moest lachen (Da was nen homo, Da Vinci! _O^).

Het dialect is een belangrijke troef, want van het veelgebruikte tussentaaltje in Vlaamse televisie word ik kotsmisselijk. Dit draagt bij tot de echtheid van de personages, die in hun eigen manier allemaal zeer sympathiek en reëel zijn (eat your heart out, Eric Van Looy!).

Helaas vind ik dat er nét wat teveel nadruk gelegd wordt op het alledaagse, zo van die volkse accordeonmuziek hadden ze er voor mij mogen uitlaten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 16:32 uur
Humoristisch, nogal charmant, maar verhaaltechnisch erg schamelijk

De hele situatie wordt op den duur zo ingewikkeld en lijkt helemaal stuurloos.
Wat wil nu Matty nu eigenlijk?
Een vrouw van 41, die twee mannen maar aan het lijntje blijft houden. Ik vraag me echt af waarom beide heren een Mona Lisa in haar zien, elk op zijn eigen manier.

Het einde komt over als een beroerde poging een halt toe te roepen aan de twijfel en besluiteloosheid.

Ik wou dat ik de situatie ook als een onderdeel van de humor kon zien, maar het lijkt erop dat dit niet de bedoeling is van Van Rompaey.

***

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 22:45 uur
Erg leuke film...

Vond het hele verhaal,de situatie's en de conversatie's mooi en vooral ook echt overkomen..
het verhaal stelt niet eens zo gek veel voor,maar door het goede acteerwerk en de manier waarop de film in elkaar steekt lijkt het alsof het uit het leven gegrepen is..

ben het daarom ook totaal niet eens met wat Dave hierboven schrijft,de film laat in mijn ogen zien hoe de mens met moeilijke keuzes te maken krijgt doordat ze niet weet wat ze nou eigelijk wil,en denk persoonlijk dat het toch echt wel de bedoeling was om die situatie als humor in te zien...Dit is namelijk waar het hele verhaal om draait..

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 23:41 uur
Leuk drama met goede rollen van Barbara Sarafian en Jurgen Delnaet (geweldig toen hij op het einde Mona Lisa aan het zingen was). Echt veel gebeurt er niet in de film maar het is wel plesant (op zijn Belgisch) om te zien. Ik vond Anemone Valcke (Vera) overigens een leuke meid in deze film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2010, 0:14 uur
Wel aardige film die zeker zijn momenten had maar nergens echt overtuigde. De personages deden mij te weinig en dat is toch wel belangrijk in een film als deze. Neemt echter niet weg dat er wel goed werd geacteerd. Maar hier ga ik voor mijn plezier geen tweede keer naar kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 10:23 uur
Amusant drama vond ik het. Met hier en daar een vleugje humor. Hoewel het verhaal eigenlijk niet zo bijzonder is en er niet echt veel gebeurd wist de film me toch de hele tijd te interesseren!

niet ingelogd

109.028 gebruikers | 64.632 films | 23.978 regisseurs | 2.514.812 berichten | 3.547.673 stemmen