Aladdin (1992)

Ron Clements en
John Muskermet de stemmen van
Scott Weinger,
Robin Williams en
Linda LarkinAladdin is een jongen van de straat die in een druk dorp woont, samen met zijn aapje Abu. Als Prinses Jasmine het leven in het paleis zat wordt, besluit ze zich onder het volk te mengen. Ze komt Aladdin tegen, en hij wordt verliefd op haar. Aladdin wordt gevangen genomen, om vervolgens voor de slechte Jafar (de adviseur van de Sultan) een mysterieuze lamp te vinden.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 november 2011, 21:40 uurDeze eens her bekeken en hij is veel beter meegevallen dan dat 'k me herinner. De film is erg grappig en de liedjes zijn ook van de betere, maar 'k denk dat de stem van de geest (door Robin Williams) er echt wel uitspringt.
Erg aangenaam verrast

4,5
[permalink] geplaatst op 25 november 2011, 18:10 uurLeuke karakters in de film, die allemaal hun eigen karakter en handelswijze hebben.
De magische oosterse sferen kan je bijna voelen en daarom gaat deze film nooit vervelen. Ook humor ontbreekt niet. 1 van de betere disney classics
5,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 18:32 uursamen met de lion king 1 van de betere cartoons ooit gemaakt door Disney.
Leuke humor leuke liedjes leuke karakters gewoon 1 woord geweldig.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 16:30 uurOoit eens gezien. Deze en Beauty and the Beast zijn de Disneyfilms die ik als laatste kocht en die ik ook maar één keer gezien heb. Vandaag heb ik ook Aladdin nog eens herbekeken, want ik kon me alleen maar die Geest herinneren en de Papegaai.
Maar eigenlijk is er veel meer die deze film de moeite waard maakt. Jafar bijvoorbeeld is een enge Disney schurk voor de doelgroep. Zeker in de laatste scenes kan hij zich (tijdelijk) lekker uitleven. Aladdin en Jasmine zelf zijn leuk, maar waren niet echt spectaculair ofzo. Degene die dat wel deden waren Geest, Abu en Lago. Geest werd erg leuk neergezet door Robin Williams. In het begin vond ik hem wel wat vervelend (door zijn drukke binnenkomst) maar hij wordt al snel leuk. Hij zorgt voor enkele grappige momenten. Abu is ook leuk, geeft goed de karakter-eigenschappen van een aapje weer (stronteigenwijs). En Jafar zou ook een stuk minder zijn geweest zonder zijn slechte vriendje Lago. De rol van Rajah, de tijger van Jasmine, had wat mij betreft wat uitgebreider gemogen.
De personages zijn dus eigenlijk allemaal wel leuk. Maar ook de tekenstijl van Disney is weer prachtig (niet alleen de personages maar ook de achtergronden). De muziek is ook erg leuk en past perfect bij de film, al bedoel ik eigenlijk vooral de instrumentale muziek. En de film bevat een leuk ''1001 nacht sprookjes'' sfeertje. De film kan heel spannend zijn, voor kleinere kinderen misschien zelfs soms wat eng, maar ook heel grappig (met name door de rol van Williams - al weet ik niet hoe die wordt vertolkt in de Nederlandse versie). Al met al is dit zeker een leuke Disneyfilm. Voor mij was alles wel nieuw. Ik heb veel Disney classics vroeger meer als 20 keer gezien en deze nu voor de 2e keer. Waarschijnlijk kijk ik hem over een poos nog eens. Voor nu, vond ik het zeker een leuke film. Iets minder dan de vorige die ik zag (Beauty and the Beast) maar ik vond ze toch ongeveer even leuk. Misschien komt hij de volgende keer nog op een halve ster hoger uit. Nu geef ik hem: