Ji Jie Hao (2007)

geregisseerd door
Xiaogang Fengmet
Hanyu Zhang,
Fan Liao en
Wenkang YuanHet verhaal vindt plaats in 1948, juist op het hoogtepunt van de bloedige Chinese burgeroorlog. De kapitein van het communistische leger heeft een bevel gekregen om een defensiepunt te verdedigen kosten wat het kost. Hij en zijn troepen hebben de toestemming om terug te vallen, zodra het sein tot terugtrekking geblazen is.
[permalink] geplaatst op 14 februari 2008, 5:57 uurgeweldige film. 4.5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2008, 19:31 uur1 woord, SCHITTEREND
5* waard
4,5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2008, 19:46 uurPrecies, een geweldige oorlogsfilm.
Bloedjehard......net zoals ``brotherhood of war`` oftewel ``Taegukgi Hwinalrimyeo``.
Wel weer 1 van de beteren die ik de afgelopen tijd heb gezien.
Zeer goed!!!!!
3,5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2008, 21:45 uurniet beter dan Brotherhood of War, maar zeer zeker niet slecht !
4,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2008, 0:26 uurDe vergelijking wordt getrokken met Brotherhood. Geheel terecht. Beide handelt over dezelfde periode en beide zijn de thema´s trouw en trots. Beide steken trouwens Saving Private Ryan qua hardheid naar de kroon en passeren ´m ook.
Toch zijn het beide totaal andere films. Ook deze is niet voor tere maagjes terwijl er hele tedere momenten inzitten. Prachtig geschoten ook, ondanks het rauwe en grauwe geheel neemt de regisseur terloops tijd voor verbluffend mooie plaatjes. Het acteerwerk komt gekunsteld over maar past heel goed gekozen precies in het totaalbeeld. De muziekscore is ook geweldig...
Kortom.... een indrukwekkende maar ook leerzame film, want wat weten we nou eigenlijk over de Chinese Revolutie. Gaat me dus weer geld kosten.
[permalink] geplaatst op 7 maart 2008, 2:41 uurLiwwie schreef:
ben het helmaal met deze stelling eens
een pratige film met een geweldige rode draad
kijken dus een dikke 10* maar dei hebben ze hier niet dus een 5*
3,5
[permalink] geplaatst op 24 maart 2008, 20:05 uurgoede oorlogsfilm. in het begin veel harde actie. later loopt het over in een mooi verhaal.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 maart 2008, 20:13 uurBegint vol aktie waardoor het snel een film lijkt waarbij het alleen om de aktiebeelden gaat. Later begint het verhaal pas echt te lopen en begint de film pas echt te boeien.
1,0
[permalink] geplaatst op 31 maart 2008, 19:23 uurlaat je niet - zoals ik - misleiden door het hoge gemiddelde. Veel actie, weinig verhaal: hollywood uit hongkong...
4,0
[permalink] geplaatst op 4 juni 2008, 21:57 uurMijn tweede film van regisseur Xiaogang Feng.
Deze film laat ons weer duidelijk zien wat voor toekomst de Chinese cinema ons biedt, helaas is echter de animo voor deze buitenlandse films zeer klein om in het westen echt door te breken. De film is zelfs beter dan menig Hollywood oorlogsfilm.
De oorlog in al zijn oneerlijkheid en hardheid wordt goed in beeld gebracht en de locaties ogen zeer realistisch. Het is vooral het eerste gedeelte van de film die het meeste indruk op je achterlaat aangezien we bijna elke minuut worden geconfronteerd met de oorlog die gevoerd wordt. Het tweede gedeelte wordt daarna goed benut om iets meer in te gaan op waar het uiteindelijk over gaat in dit verhaal.
Ik geef de film een 4.0
2,5
[permalink] geplaatst op 4 juli 2008, 3:11 uurRedelijke film met aardig verhaal. Vond de film in het begin nogal onduidelijk, later werd dit beter. Ik weet niet precies wat ik er van denken moet. Zeer zeker niet geweldig, maar ook niet echt slecht... Tussenin dan maar.
[permalink] geplaatst op 7 juli 2008, 11:34 uurprachtige film
zeker een aanrader voor de oorlog liefhebbers
3,5
[permalink] geplaatst op 16 juli 2008, 23:47 uurAardige oorlog/drama film. Het eerste uur is vooral knalwerk. Het is sterk gefilmd, maar af en toe zien de acties van sommige soldaten er 'belachelijk' en over-the-top uit. In het eerste uur is het verhaal ver te zoeken.
Het tweede uur zoekt de drama kant op. Het verhaal komt beter aan het licht, maar weet me niet echt te raken. Op de acteerprestaties valt niks af te dingen.
De film haalt niet het niveau van brotherhood, maar is toch 3,5 sterren waard.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2008, 21:09 uurMooi oorlogsverhaal. Eerst veel geschreeuw en geknal en daarna komt het verhaal op gang. Mooie hollywoodachtige muziek
[permalink] geplaatst op 19 november 2008, 12:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMooie film. Voor de pure oorlogsfilmliefhebber zal de plotse omslag van oorlogsgeweld naar typisch Chinees drama misschien tegenvallen, maar voor mij werkte het wel.
Prima special effects die de gruwelen van oorlog goed benadrukken.
Apart trouwens ook om bijvoorbeeld het Korea-conflict eens van de andere kant te zien (de Yankees als de tegenstander!)
5,0
[permalink] geplaatst op 30 november 2008, 10:53 uur5* wist niet dat er zulke goede chinese producties waren. daarna gekeken naar brotherhood. moet eerlijk zeggen dat ik ze in vergelijking met Saving Private Ryan nog iets boeiender vind en de films gaan mijn verwachtingen sterk te boven.
als je van oorlogfilms houdt en deze heb je nog niet heb gezien dan heb je zeker nog wat leuks voor de boeg...................
3,0
[permalink] geplaatst op 7 februari 2009, 12:53 uurDeze film zou een stuk beter geweest zijn wanneer men de oorlogsscenes van het eerste uur als flashbacks door de film gemonteerd zou hebben. Nu is het eerste uur nog wel de moeite waard door de intense aktiescenes, maar het tweede uur komt krakend tot stilstand. Sentiment en navelstaren nemen het dan helaas over. Jammer, want nu gaat de film als een nachtkaars uit. Duidelijk gemodelleerd naar eerdere films als Saving Private Ryan en Brotherhood, al was bij die films de heen en weer schuddende camera wat minder irritant. Beide films zijn bovendien een stuk beter.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 17:47 uurgeweldige film !!
briljant camerawerk en acteerwerk.
absolute aanrader voor de liefhebbers van oorlogfilms.
[permalink] geplaatst op 1 juli 2009, 15:18 uurWaar kan ik de DVD bestellen. Hij lijkt mij erg goed.
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2009, 18:50 uurNa meerdere dramatisch slechte films had ik een beetje het vertrouwen verloren in moderne (grotere) Chinese/Hongkong cinema, maar Ji Jie Hao maakt toch wel weer wat goed.
Door de indrukwekkende opening, wordt je met kinderlijk gemak in dit sterke oorlogsdrama getrokken en dat gevoel blijft het gehele eerste deel constant aanwezig. De goed gefilmde actie gaat soms iets over the top, maar het blijft realistisch en weet constant te boeien.
In het tweede deel krijg je een shift van actie naar drama en dat is voor sommigen ietswat moeilijk te behappen als je goed in de film zit. Doch ook hier kan het verhaal met zijn personages, en dan vooral de hoofdpersoon Hanyu Zhang als de kapitein Guzidi, boeien. Ook wordt er goed gebruik van muziek en emoties om op je gevoelens te werken zonder teveel te vervallen in clichés en overdreven emo.
[permalink] geplaatst op 6 december 2009, 22:34 uurEen film die geen voldoende aandacht krijgt, zie ik. Dit zie ik toch als een medefilm van
Brotherhood, een schitterende film.
Ik hoop dat deze net zo schitterend is als
Brotherhood. Ben zeer benieuwd!
3,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 12:35 uurHmm, ik vind deze film toch een stuk minder dan Brotherhood, mede door '2e' uur waar het tempo inkakt met wel weer een sterk einde.
[permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 21:08 uurToch vraag ik me af waarom deze minder bekend is als
Brotherhood of War. Onder de 60 stemmen?

Is het zo moeilijk te vinden of is het gewoon minder bekend?
Zoiezo ben ik van plan om deze, hopelijk samen met
Brotherhood aan te schaffen zodra ik de kans heb. Stem en mening worden vervolgd.
4,5
[permalink] geplaatst op 26 juli 2010, 17:10 uurGeweldige film. Het eerste uur is zo ongeveer nonstop oorlogsgeweld. Af en toe zeer chaotisch gefilmd op een manier dat ik zeer prettig vond.
De film wordt zo hard en grauw in beeld gebracht dat het me verbaasde dat dit gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ik heb sowieso nog nooit een oorlogsfilm gezien waarbij de gruwelijke gebeurtenissen zo duidelijk in beeld worden gebracht. Als iemand een been verliest dan zoomen ze daar zo ongeveer op in. Af en toe ook hele mooi slowmotion beelden van de actie. Deze ga ik zeker nog meerdere malen bekijken.
Maar vanavond eerst Brotherhood kijken, ik hoop dat die bij deze film in de buurt kan komen.
Ik heb hem na de eerste kijkbeurt al in mijn top 10 gezet.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2010, 9:49 uurChinees oorlogsdrama met tweedelig verhaal: eerste deel is behoorlijke oorlog, tweede deel is de zoektocht naar de gevallenen. Beide delen zijn de moeite waard
[permalink] geplaatst op 2 april 2011, 10:21 uurik ben op zoek naar deze film! Wie kan mij helpen?
[permalink] geplaatst op 2 april 2011, 11:19 uurSincity schreef:
ik ben op zoek naar deze film! Wie kan mij helpen?
Download u?
4,5
[permalink] geplaatst op 2 april 2011, 17:54 uurBij Zavvi hebben ze gewoon de dvd en blu ray.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 21:15 uurDe gevechten zijn erg mooi in beeld gebracht en doen gelijk denken aan de Koreaanse film Brotherhood of War. Ik vond deze film minder overtuigend, omdat het verhaal van de hak op de tak springt. Eerst gevechten, dan nog meer gevechten en ineens zitten we zoveel jaar later. Dat eindeloze Chinese gejammer begon me de keel uit te hangen.
De film vertelt een stuk historie, wat ik zeker waardeer, maar als niet-Chinees moet ik er ook van kunnen genieten. Dat ging wel, maar het was voor mij een lange zit.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 17:04 uurMooie film die hard begint vol realistische, spectaculaire scenes in de stijl van Saving Private Ryan. Mooi gefilmd en in beeld gebracht. Daarna gaat de film eigenlijk over in een soort van drama. De enige overlevende van een peleton die opzoek gaat naar bewijs en eerherstel voor zijn gevallen kameraden kort samengevat. Prima acteerwerk van de hoofdrolspeler. Binnenkort ga ik me wagen aan Brotherhood en The Front Line. Wederom een Aziatische topper. Een 8