134.890 gebruikers | 85.694 films | 31.044 regisseurs | 3.507.862 berichten | 4.929.445 stemmen

locatie: Films » Tropa de Elite (2007) » Info

Tropa de Elite (2007)

Alternatieve titel: Elite Squad

Tropa de Elite (2007)
893 stemmen | gemiddelde 3,62
mijn stem:
16 jaar geweld grof taalgebruikBrazilië / Nederland / Verenigde Staten / Argentinië
Actie / Misdaad
115 minuten

geregisseerd door José Padilha
met Wagner Moura, Caio Junqueira en André Ramiro

1997. Kapitein Nascimento van de BOPE krijgt te horen dat hij moet stoppen met werken vanwege de risico's die gepaard gaan met zijn werk en hij de aankomende geboorte van zijn eerste kind niet wil missen. Voordat hij definitief kan ophouden met het werk moet hij eerst voor een vervanger zorgen. Tegelijkertijd concentreert de film zich op twee jeugdvrienden, "Matias" en "Neto", die kadetten bij de militaire politie worden, maar wanhopig worden van de omringende corruptie. Wanneer het pad van Nascimento met die van Matias en Neto kruist hoopt hij in een van de twee een opvolger te vinden.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 17:40 uur
Tropa de elite leek me een Real Live Action Experience van Battlefield.
Ik vond het een van de meest realistische actie films ooit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 17:43 uur
The-Best-Movies schreef:
wat een klote film zeg ten eerste heb ik al een hekel aan politie en dan komen deze achterlijke dwazen met zo'n film deel 2 is nog slechter trouwens
SLECHTER DAN DIT KAN NIET TOTAAL NIET BOEIEND ja als je geen eer en ambitie hebt dan is et een aanrader want ja geen eer en ambitie dan ga je bij de politie ;) muahahahahha

Je lijkt joran van der sloot wel , begrijpelijk dat je hekel hebt aan cops als je
ze vaak tegenkomt.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Tropa de Elite (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Tropa de Elite (€ 8,99)
gratis verzending

Tropa de Elite (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 23:33 uur
starbright boy schreef:
Vind trouwens helemaal niet dat in deze film gesuggereerd wordt dat geweld echt iets oplost. Ik vind 'm zelfs behoorlijk kritisch op dat soort methodes.

Zo is het. Echt hoopgevend is het allemaal niet.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 7:20 uur
Vreselijke film. Heb met moeite het einde gehaald. Twee uur domheid en kortzichtigheid past helemaal bij de politieke tijdsgeest anno nu...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 11:53 uur
Misschien heb je nog steeds een beetje een romantisch beeld van de wereld? Iedereen, inclusief politici, zal meewerken aan een leuke maatschappij? Hier nog een filmpje.
(hoever zijn wij eigenlijk precies hiervan verwijderd?)

Deze film is juist gemaakt om vragen op te roepen en een breder publiek te bereiken en alleen daarom al te waarderen in mijn ogen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 12:04 uur
93.9 schreef:

Wat is er zo dom en kortzichtig aan?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 18:15 uur
O.a dom omdat het lijkt alsof dit soort schietpartijen iedere dag voorkomen daar. Dat geloof ik niet, maar noem me maar naief.
Kortzichtig vind ik kwaad met kwaad bestrijden. Vind het ook allemaal niet realistisch. Als er elitecorpsen zijn die op feestjes waar gewone burgers komen op criminalen gaan schieten lijkt mij dit toch hoogst curieus. Juist die werken buiten het zicht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 2:40 uur
Goeie film over een elite politie-team dat huishoudt in de krottenwijken van Rio De Janeiro. De film geeft een weinig rooskleurend beeld van het corrupte politie-systeem in Brazilie. Gewelddadig en een ruige soundtrack. En door het camera-gebruik en de locaties heeft de film een realistische uitstraling. De voice-over werd wel iets te veel gebruikt.