Invaders from Mars (1953)

59 stemmen | gemiddelde 3,07
Sciencefiction78 minuten
geregisseerd door
William Cameron Menziesmet
Jimmy Hunt,
Helena Carter en
Arthur FranzKleine David ziet 's avonds achter de heuvel bij zijn huis mysterieuze lichten. Als later ook nog alle volwassenen in het dorp zich vreemd beginnen te gedragen, roept kleine David de hulp in van dr. Blake.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 22:48 uurUit nostalgische overwegingen toch nog 3,5*.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 23:15 uurWat me nog bijstaat van deze film, is dat de marsmannetjes een snee in de nek achterlieten bij hun slachtoffers.
Voor de kostuums had deze film absoluut een Oscar verdiend

3,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 23:37 uurDe remake vond ik ook wel aardig.
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 2:43 uurDe remake sucked. Deze was aardig. Jammer van het einde.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 september 2002, 20:14 uurPrima film in zijn genre. Mensen vergeten dit soort films nogal eens in de juiste tijdgeest te zien: De Koude Oorlog, de jacht op de Communisten door Senator Joe McCarthy.
In dat kader geeft de film een duidelijk beeld van hoe er begin jaren 50 werd gedacht over "vreemdelingen".
De remake van Tobe Hooper raakt kant noch wal. Enige leuke aan die film is dat het jochie uit het origineel in de remake de politiechef speelt.
Maz
[permalink] geplaatst op 19 september 2002, 17:50 uurHoera, ik ben dol op 50/60's paranoia sci-fi!! Maar wat een rare tijd, drie uur 's-middags... hebben die Britten vakantie ofzo?
Dat wordt dus de video instellen!By the way, hallo allemaal ik ben nieuw hier.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 september 2002, 2:24 uurLeuke sfeervolle film, die van Hooper heb ik nog niet gezien. Uit die jaren is The thing ook erg leuk en die remake is dus echt wel tof, meer expliciet en minder diep, wel bruuuut!
3,5
[permalink] geplaatst op 1 februari 2003, 21:22 uurzoals maz al aan gaf is de film juist zo interessant omdat deze film inspeelt op de angsten van mensen tegen het onbekende, zoals dat in de jaren 50 was met de communisten. 3.5 sterren
[permalink] geplaatst op 14 september 2007, 14:38 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze film gezien toen ik nog een klein jochie was en hij maakte toen indruk. Ik begon me (destijds, ik was maar een kind!) al helemaal voor te stellen dat dit mij zou kunnen overkomen en wat ik in de hoofdpersoon zijn plaats zou doen. Vooral het duistereeinde vond ik destijds wel apart.
Schijnt ook een favoriete film van Steven Spielberg te zijn....
4* (ook mede uit nostalgische overwegingen)
3,0
[permalink] geplaatst op 22 maart 2008, 0:07 uurDat einde gaf een toch lelijke nasmaak... Daarbij heeft het ook niet helemaal de tand des tijds doorstaan, veel stock footage is er gebruikt en het verschil tussen dag en nacht blijkt ook niet altijd even helder. Het positieve daarentegen is het concept dat het hele griezelige verhaal vanuit dat jochie wordt beleefd. Het neigt richting horror zowat en ik kan me voorstellen dat menig kind in de jaren '50 slapeloze nachten heeft gekregen door deze film.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 september 2008, 12:47 uurOp pure nostalgie kan een mens niet overleven maar deze verdiend absoluut een goed plekje in de kast. Herzien leert dat de film behoorlijk gebeten is door de tand des tijds. Maar wat nog steeds staat als een huis is de mooie maar enge sfeer. Een behoorlijke blauwdruk. Redelijk.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 23:45 uurIk hou wel van dit soort films maar ondanks dat ie entertaining was niet 1 van mijn favorieten.
Hij is me iets te family friendly.
[permalink] geplaatst op 15 juli 2010, 9:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBaggerman schreef:
Schijnt ook een favoriete film van Steven Spielberg te zijn....
4* (ook mede uit nostalgische overwegingen)
je haalt de woorden uit mijn mond, helemaal mee eens.. als kind flink van wakker gelegen.. die kruisjes in je nek....