The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

1243 stemmen | gemiddelde 2,68
Verenigde Staten / Canada / Duitsland
Actie /
Avontuur114 minuten
geregisseerd door
Rob Cohenmet
Brendan Fraser,
Jet Li en
Maria BelloErgens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.
0,5
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 0:06 uurIk word zo _moe_ van al die computer generated actiefilms. Ik kan net zo goed de PS3 aanzetten en dan anderhalf uur naar het introscherm van een of andere game gaan zitten kijken.
1,5
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 8:31 uurIk zal niet zeggen bagger, daarvoor is dit te goed. Maar zoals vaak is de eerste film van de reeks de beste, daarna wordt het alleen maar minder. Verhaallijnen, acteerprestaties, graphics.....nee, het was het allemaal net niet.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 8:43 uurVond em niet zo heel bijzonder
Had weinig met echte mummies te maken zoals de vorige 2 delen.
Acteerwerk van Fraser wordt ook steeds slechter helaas.
Ben tegen het einde zelfs even in slaap gevallen....
Nee dit deel was niet veel aan
ps. special effect en de monsters waren wel mooi gedaan!
1,5
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 9:31 uurnecht echt bijzonder. Het 1e deel was leuk. Maar de delen erna zijn stukken minder geworden.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 10:28 uurEcht een hele leuke film, avontuurlijk en grappig op zijn tijd.
Goede effecten.
Zeker niet slechter als zijn voorgangers, laat deel 4 maar komen.
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 11:47 uurTimZor schreef:
een en twee waren nog behoorlijk redelijke films die ik opzich nog wel met plezier bekeek. Maar dit was echt een onzinvervolg naar mijn idee gewoon een wanproduct op en top.
Zowel met verhaal, diepgang, personages als de special effect zijn ze er op achteruit gegaan en dan nog niet te spreken over een aantal behoorlijke domme fouten die in de film zaten.
Ben benieuwd op welke fouten jij doelt. Ben het overigens helemaal eens met je analyse. Kan er alleen nog aan toevoegen dat de acteerprestaties ook redelijk wanhopig waren, met name van Fraser.
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 2:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHet eerste deel was goed, maar nu is de lol er wel van af. Was op zich nog best wel te pruimen, tot het opduiken van de yeti's die eerder op je lachspieren werken dan dat ze daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het hele plot. Totaal misplaatst als je het mij vraagt. Dat hele gedoe met die vijf natuurkrachten van de keizer mochten ze ook weglaten.
De humor, tja. Dezelfde formule en dus ook dezelfde korte grapjes tussendoor. Alleen zijn ze deze keer gewoon niet leuk. Fraser die roept dat hij dezelfde mummie twee keer heeft vermoord was dacht ik als grap bedoeld, maar ik werd er alleen maar chagrijniger van. Enige waar ik althans om moest grijnzen was toen Fraser aan het jongleren was met dat oog. Acteerwerk is bovendien matig en zoals al vaker vermeld is het jammer dat Rachel Weisz ontbreekt. Zij had de dialogen nog enigszins boeiend kunnen maken.
Twee sterren voor de leuke actie en CGI.
4,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 12:50 uurLaats nog eens gekeken. Ik moet zeggen dat ik wel fan was van de mummy sega. Dus ik keek in 2008 ook flink naar uit om deze film te zien. Fraser geeft weer eens goed acteer werk , hetzelfde als zijn broer Jonathan. Alleen past Maria Bello er niet echt bi , ze heeft niet dat extra wat de vorige wel had. Het verhaal vind ik de matigste van de 3 , er zijn soms raare plot veranderingen. Al daniet een 4
MyOwnStyle
3,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2010, 19:50 uurIk vond hem zeker niet slecht zoals de meesten hier. Vermakelijke film.
1,0
[permalink] geplaatst op 10 september 2010, 22:46 uurwas nog ok tot aan de yeti's.. vanaf dan was het lameheid ten top. Voor de rest zijn de acteerprestaties ook heel ondermaats.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 september 2010, 18:20 uurZeer goeie film , grappig veel actie aleen het ging hier bijzonder weinig over echte mummys.
Toch een kleine 4.0*
0,5
[permalink] geplaatst op 13 september 2010, 17:23 uurWat een barslechte film. Totaaaaaaaal men ding niet.
Bij die ethans stonden de tranen in men ogen van het lachen, waar halen ze het toch.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 september 2010, 10:44 uurdeze film past helemaal in het rijtje der mummyfilms. Al waren het hier niet echt mummy's in de letterlijke zin van het woord, maar soit.
Brendan Fraser speelt op automatsiche piloot, maar wordt duidelijk een beetje te oud voor dit werk. Ook Alex en Lin leveren niet echt meerwaarde aan de film.
Maar toch, maar toch... vergelekn met The Mummy 2 moet deze eigenlijk niet zo heel veel onderdoen. Spanning en actie verzekerd, krijgers die terug tot leven komen, het waren enkele van de succeselementen van de Mummy. Maar laat ons duidelijk zijn: deze komt niet in de buurt van The Mummy, maar als opvolger van The Mummy Returns kan deze nog wel te pruimen zijn.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2010, 20:30 uurde films worden niet slechter, bijv dit is deel 3 en dan ist verhaal enzo een beetje hetzelfde en het is niets nieuws en dus ben je het dan al een beetje zat maar ik bijv heb deel 1 en 2 niet gezien dus vind deze toch erg leuk... dat is mijn mening...
0,5
[permalink] geplaatst op 18 november 2010, 22:10 uurZoo slecht geworden, ik weet het niet eens meer waar het over ging :S
itt deel 1 en 2 die ik me heel goed kan herinneren.
[permalink] geplaatst op 22 december 2010, 4:05 uurRiddierid schreef:
dit deel is ook leuk.
maar deel 1 en 2 zijn wel beter.
ga ze maar eens zien.
ik denk dat je 1 en 2 ook beter gaat vinden.
Akron777
[permalink] geplaatst op 10 februari 2011, 11:39 uurHij keek lekker weg, maar ze hadden toch echt in Egypte moeten blijven. Ik heb persoonlijk helemaal niks met China, en hoewel de Qin-dynastie en het terracottaleger weliswaar een mooie inspiratiebron zijn voor het tot leven komen van een oude legende, vind ik het minder mooi opgezet als de voorgangers. Ik heb de voorgangers altijd hoog beoordeeld voor hun grote replay-gehalte en het feit dat ze lekker wegkeken. In feite weet deze film dat ook te presteren, maar toch in mindere mate dan de voorgangers.
1,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 23:12 uurDom, Amerikaans entertainment. Ik had moeite om hem uit te zien.
Shiraz
[permalink] geplaatst op 10 maart 2011, 12:22 uurja presies , ik vond het ook een goede film alleen kan die dat wel wat beter na mij mening

[permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 22:10 uurDe slechtste van de reeks mummy
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 20:23 uurLogisch als de prachtige Rachel Weisz niet mee doet.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 21:02 uurWas ook een stuk minder sfeervol als de eerdere films. Hoewel de typische scenes er nog wel in zaten.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 21:39 uurVermakelijke film. Het verhaal kon me niet echt boeien maar heb me prima vermaakt. Helaas niet zo goed als de vorige delen.
2,0
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 22:49 uurNiet bijzonder, effecten zijn nog wel aardig en het is nog wel een redelijk verhaal maar dat is het zo'n beetje wel...*2.0
2,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 20:44 uurNa onlangs deel 1 & 2 te hebben gezien, besloten deze eens te bekijken en hij mist toch een beetje het gevoel van de vorige films. De vele castwissels (Evy en het zoontje) hebben de film ook niet zoveel goeds gedaan. De humor vond 'k ook wat minder, eerder voor een jong publiek.
De grafics waren wel erg sterk. De slechterik (beeld) zag er erg goed uit, zeker als je het dan vergelijkt met de vorige film, die Scorpion King. Ook de scènes gefilmd in Japan met het vele vuurwerk zag er ook goed uit.
Dit is deel drie en het was er een beetje aan te merken, deel vier hoef 'k ook niet meer te zien.