134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.774 berichten | 4.929.304 stemmen

Young Sherlock Holmes (1985)

Alternatieve titel: Pyramid of Fear

Young Sherlock Holmes (1985)
89 stemmen | gemiddelde 3,14
mijn stem:
alle leeftijdenVerenigde Staten
Avontuur / Mystery
109 minuten

geregisseerd door Barry Levinson
met Nicholas Rowe, Alan Cox en Sophie Ward

Sherlock Holmes en Dr. Watson ontmoeten elkaar in een kostschool. Samen ontdekken ze een samenzwering tegen een groep zakenmannen. Het blijkt dat een Egyptische groepering hier achter zit en samen proberen ze deze groepering te stoppen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 15:48 uur
was volgens mijn toen een redelijke flop van spielberg. Kwam wel in de bios

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 23:54 uur
Jammer zo'n slechte film was het ook weer niet.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Young Sherlock Holmes (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Young Sherlock Holmes (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Young Sherlock Holmes (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2002, 9:42 uur
had wel redelijke special effects maar vond het verhaal erg erg slecht. Te weinig een echt sherlock holmes verhaal

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2002, 19:28 uur
Heb ik goede herinneringen aan. ***

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2002, 12:05 uur
altijd garantie voor succes: men neme een figuur uit een film maak die figuur wat jonger en je hebt weer een film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2002, 3:25 uur
Noem eens andere voorbeelden dan? Zoveel zijn het er niet. Ja, in stripverhalen en met de muppets. Maar gewoon normale fictiefilm?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2002, 3:56 uur
Young Winston (Churchill), Young Dillinger, Young Jesse James, Young Bess (Elisabeth I), Young Dr. Kildare, Young Sherlock Holmes, Young Einstein, Young Frankenstein, Young Mr. Lincoln (met Fonda), Young Tom Edison, en er zullen er wel meer zijn.

Maar het is onzin om te beweren dat dat een garantie is voor succes.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2002, 4:09 uur

Weinig bekende films. En weinig figuren uit een film, wat men beweerde.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2002, 4:11 uur
Young Einstein is volgens mij een geheel ander soort film...

En wat dacht je van 'Young Indiana Jones'?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2002, 4:17 uur
Die telt!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2002, 4:21 uur
Ja. Geen film.
Maar waar hebben we het over. Uit het rijtje blijkt dat het wel es voorkomt (en Lincoln is zó vaak op film verbeeld dat hij van mij mag meedoen) - maar grote successen, ho maar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2007, 2:16 uur
Deze film was ook meer bedoeld als hommage aan de schrijver van de Sherlock verhalen, (sir Arthur ... Doyle of zoiets). Ik vond het wel een goed verhaal, met goeie special effects. En dat raadsel van die beer ben ik nooit vergeten ...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2009, 15:23 uur
Inderdaad geen sterk verhaal, maar een aardige film voor een zondagmiddag. Ik dacht dat de film van Steven Spielberg, maar hij was één van de uitvoerend producenten. De special effects waren wel erg a la Spielberg 3 *