Watchmen (2009)

1665 stemmen | gemiddelde 3,37
Fantasy / Thriller
162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)
geregisseerd door
Zack Snydermet Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson
In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.
5,0
[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 18:36 uurDan zou ik voor de DC gaan. Als je de GN kent en aanbid zou ik voor de Ultimate versie gaan.
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 12:47 uurIk wist niet eens dat er een UE was, die ga ik eerst maar eens kijken voordat ik ga stemmen. Vind de film zelf echt geweldig. De GN idem dito, maar ga eerst eens 3 en een half uur zitten voor de `echte´ versie van Watchmen.
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 15:43 uurChainsaw schreef:
Vooral die aardappelzak van een Dr. Manhattan krijgt de meest slaapverwekkende scènes.
Ik vond Dr. Manhattan heel boeiend. Zijn zachte stem, zijn droefheid, zijn ondraaglijk lot om een god te zijn en te belissen over goed en kwaad, recht en onrecht. Als iemand dat allemaal niet boeiend vind vraag ik me af wat die persoon wel boeiend acht.

3,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 17:55 uurNou, niet iedereen denkt het zelfde he.
Ik vond hem overduidelijk ook niet boeiend.
Zijn zachte stem? Vreselijke stem had hij, ik ergerde me er dood aan.
Zijn droefheid? Kon ik niet ontdekken bij hem. Want je ziet overduidelijk geen ene emotie. Nou, oprecht? Hij deed in de hele film helemaal niks. Kwam suf over en streed helemaal niet tussen goed en kwaad.
Ik vind dat dus niet boeiend.
Als je wilt weten wat ik boeiend vind, kijk maar in me top 10 en andere films.
Maarja, hoop dat het zo duidelijk is voor je. En dat je met een goed hart kan slapen, omdat sommige mesnsen hem niet boeiend vinden.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 18:14 uurIk vond hem zelf op zich niet oninteressant om naar te kijken. Zijn achtergrondverhaal is best boeiend, maar past niet helemaal in de film, op de een of andere manier. Ik kan me ook best voorstellen dat mensen zijn filosofische geneuzel niets aan vinden - zeker als ze een keiharde actiefilm verwachten.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 19:30 uurTragieStar.* schreef:
Door zijn rustige stem merk je (ik) dat hij toch wel verdriet heeft.
Het gaat hier ook voornamelijk niet over wat hij in de huidige tijd doet, maar wat hij heeft gedaan en kan/moet doen.
Zo heeft hij in Korea (dacht ik) veel mensen op gruwelijke wijze aan hun einde moeten brengen en dat vooral omdat andere mensen hem daartoe dwingen.
En nu er weer een ernstige oorlog dreigt, kijkt iedereen zijn kant op omdat hij het evenbeeld van God lijkt te zijn.
Maar hij heeft die kracht nooit gewild en dat hij ze moet gebruiken vind hij nog erger. Dit probeert hij ook uit te leggen tijdens zijn lange verhaal over zijn achtergrond

[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 19:56 uurTragieStar.* schreef:
Als je wilt weten wat ik boeiend vind, kijk maar in me top 10 en andere films.
Ja, nu ik je top 10 heb gezien, begrijp ik het.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 2:25 uurAlleen de Intro van Watchman verdient al 5 sterren! Dit ze de sfeer meteen zo goed neer dat de rst van de film alleen nog maar kan tegenvallen!
Natuurlijk zijn sommige personages boeiender dan andere en ik vond ook het eerste deel van de film vele malen beter dan het slotstuk.
Maar... Al met al toch zeker een nieuwe 'klassieker', Eindenlijk eens een strip/game verfilming die niet zo snel en fout is gemaakt als bijv. spiderman (13 in een dozijn superman kloon) en Tomb Raider ( Indiana Jones voor feministen).
Hier lijkt werkenlijk over nagedacht te zijn en met aandacht aan gewerkt te zijn.
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 9:07 uurTheGizkaEater schreef:
Dat is waar. De eerste scène gevolgd door de 'Times Are Changing' montage zijn ronduit verbluffend. De rest van de film is ook heel goed (er volgen nog vele visuele climaxen maar niet meer van die orde) maar kan niet meer tippen aan die eerste paar scènes. Als Snyder dat niveau had kunnen aanhouden was ik waarschijnlijk gestorven. 5 sterren waren dan niet genoeg geweest.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 12:59 uurAC1 schreef:TheGizkaEater schreef:
Overdrijven is ook een vak he meneer de ambasadeur van Watchmen.
Misschien gestorven van saaiheid.
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 14:01 uurmoviemafketel schreef:
Overdrijven is ook een vak he meneer de ambasadeur van Watchmen.
Misschien gestorven van saaiheid.
Saai? En jij zegt dat ik overdrijf!
Nog nooit gehoord van passie en enthousiasme? Trouwens, ik zou alleen maar "overdrijven" als ik zei dat de rest van de film nog beter was de openingsscène.
Zeg mij eens, als het toch allemaal zo oersaai is, waarom blijf jij dan naar hier komen? Ben jij soms de anti-ambassadeur van goede cinema?
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 21:39 uurDie eerste scene is de veruit het mooiste wat ik de afgelopen jaren heb gezien. Het is gewoon geweldig vormgegeven, het introduceert de personages op een goede manier, het alternatieve universum wordt meteen duidelijk en de muziek is echt goed. De rest van de film is minder, maar ik denk dat de film pas de tweede helft pas echt de fout in gaat. Snyder is gewoon een regisseur met een enorm (visueel) talent, het enige wat hij misschien moet loslaten is het comicverfilmen.
Als hij deze lijn voortzet, kan hij echt kunst gaan maken in mijn ogen.
[permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 8:03 uursome_solucti schreef:
het enige wat hij misschien moet loslaten is het comicverfilmen.
Als hij deze lijn voortzet, kan hij echt kunst gaan maken in mijn ogen.
Hij zal toch in het 'fantasy' of sci-fi genre moeten blijven want zoiets als een
There Will Be Blood zie ik Snyder nog niet zo gauw tot een succesvol einde brengen. Maar een nieuwe
Excalibur of een super vormgegeven science fiction film ... Laat maat komen!
4,5
[permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 17:27 uurInmiddels al voor de derde keer gezien.
Echt alles vind ik geweldig aan deze film.
Verhaal, alternatieve universum, flashbacks, karakters, gevechten, visuele effecten en muziek.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 17:44 uurIs de 215 minuten (ultimate cut) versie hier in Nederland al te verkrijgen in Blu-ray ?