The Uninvited (2009)

Charles Guard en
Thomas Guardmet
Emily Browning,
David Strathairn en
Elizabeth BanksNadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 21:38 uurNa Sucker Punch te hebben gezien en ik ontzettend onder de indruk was van Browning, moest ik The Uninvited nog maar eens herzien, want ik heb altijd het gevoel gehad deze te laag gewaardeerd te hebben en een nieuwe kijkbeurt was dan ook een must.
En gelukkig viel het me mee. Fijne sfeer, redelijk goed acteerwerk (de vader vergeten we even voor het gemak) en aardige plottwists. Tijdens een herziening ga je meer letten op dingen die je de eerste keer niet zijn opgevallen en dat maakte me telkens nieuwsgierig naar meer. ''Hoe zat dat ook alweer?'' vroeg ik mezelf dan regelmatig af en als een echte speurneus probeerde ik alle puzzelstukjes tijdig in elkaar te laten vallen. Dat zijn voor mij wel echt de soort films die mijn aandacht vast weten te houden en me blijven intrigeren.
Kleine verhoging.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 10:06 uurMatige film, nergens een moment spanning gevoeld. Alle 'horror' clichés passeren de revue. Het einde maakt het enigszins dragelijk.
[permalink] geplaatst op 14 mei 2011, 17:47 uurHet origineel vind ik stukken beter
3,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2011, 21:42 uurAardige horror met een heel verassende einde.
De rol die Browning hier speelt, is ook een goede voorbereiding geweest voor Sucker Punch.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 13:30 uurRedelijk, maar kan niet wedijveren met zijn Aziatische voorganger die op gebied van sfeer, spanning deze film toch wel ruim overstijgt. De rol van de vader is

wel heeel zwakjes.
5/10
2,0
[permalink] geplaatst op 30 mei 2011, 14:39 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenKan er nog net mee door.
Je wordt alleen zo nadrukkelijk op het verkeerde been gezet, door de stiefmoeder verdacht te maken, dat het nogal kunstmatig wordt. De pa is dan nog eens een hele slappe drol.
Ik dacht gelijk al, dat meisje zal zelf wel de dader zijn, maar danwordt er alles aan gedaan om de stiefmoeder als kandidaat nummer 1 aan te wijzen, en uiteindelijk is ze het dan toch zelf.
De horror-momentjes zijn idd vrij standaard allemaal.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 juni 2011, 18:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVond dit een verrassend goede film.
Hij bleef altijd spannend, met af en toe goede schrikmomenten.
Ook een leuk en best emotioneel verhaal.
Het einde zag ik absoluut niet aankomen en vond het dus ook zeer sterk.
had me tijdens de film al aan die spontane Alex gehecht en vond het feit dat ze al langer geleden overleden was dus ook spijtig
4,5
[permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 15:00 uurHele goeie film! Wat een verhaal! De twist zie je niet aankomen. Spanning is goed opgebouwd en het einde is dus erg verrassend!
Een must see!
SlasherMovieMan
[permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 22:07 uurVerdomd goeie film met een geweldige plot twist.
4,5
[permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 21:53 uurEcht een goede film! Vandaag The Butterfly Effect weer gekeken, en deze film doet me daar een beetje aan denken. Just crazy ♥
3,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 17:21 uurCherryCORE schreef:
Vind ik toch wel een ietwat vergezochte vergelijking... Anyway, geen slechte film.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 november 2011, 11:50 uurTussen doortje niet super,.voorspelbaar redelijke acteer prestaties.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 12:50 uurThe Uninvited is een prachtige horror/thriller waarbij ik behoorlijk onder in de indruk van was. Ik verwachtte een aardig thriller. Maar dit is veel beter dan dat.
Ten eerste wordt de spanning knap opgebouwd, ten tweede het verhaal is erg beklemmend en tenslotte is het einde gewoon geweldig en onvoorspelbaar.
Nee, maar dat het einde was wel het beste aan de hele film.
Dat is gewoon onmogelijk om aan te zien komen.
En natuurlijk is Emily Browning ook wel een mooie meid haha.
Kan niet wachten wat we van de Guards nog meer mogen verwachten!