The Brøken (2008)

geregisseerd door
Sean Ellismet
Lena Headey,
Melvin Poupaud en
Richard JenkinsAls Gina McVey (Lena Headey) in een drukke straat loopt in Londen, denkt ze dat ze zichzelf in een auto voorbij heeft zien rijden. Ze besluit de auto te volgen en ziet de mysterieuze vrouw uitstappen bij een appartement. Vanaf dat moment verandert het leven van Gina in een nachtmerrie.
1,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 20:54 uurTrage film. Slechtste regie die ik me kan herinneren met veel overbodige scenes en flashbacks. Waarschijnlijk om een sfeertje te creeeren. De film predendeert een geweldig verhaal op te bouwen. Helaas leidt het allemaal tot niets. Op het einde volgt een warrige vergezochte ontknoping, en ben je na het kijken 88 minuten van je leven kwijt die je nooit meer terug krijgt.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 16:46 uurWat een vage film.
De sfeer doet me nog het meest denken aan een kruising tussen Dark Water en Triangle, hoewel het verhaal compleet anders is.
Er zitten een paar hele sterke scenes in , waarvan de haartjes in mijn nek echt rechtop gingen staan

Maar over het algemeen gezien vind ik toch dat er net ietsjes te weinig gebeurde en ook niet genoeg uitleg/clou was aan het einde.
Desalniettemin wel waard om te kijken,door het camerawerk en het sfeertje. 3***
3,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 16:55 uurs0062423 schreef:Film net herzien. Score blijft staan, zo ook m'n mening. Wel zeer vreemd dat eindshot me vorige keer niet zo hard is opgevallen

, wat een klasse!
Wat is er precies met het eindshot? Lijkt erop dat het mij ook niet is opgevallen..?
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juli 2011, 19:50 uurPrima duistere en mysterieuze film. Het waarom en het hoezo maakt niet uit bij dit soort films, omdat het voor de rest prima geregeld is. Sterke sfeer, prachtige shots en een passende score en je hebt een prima film. Dat leert The Brøken ons. Ik ben wel benieuwd hoe het precies zit. Als er überhaupt al een theorie mogelijk is dan.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 september 2011, 15:10 uurTimF schreef:
Dat is nou niet per se de taak van de regie.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 20:40 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSean Ellis kon mij al visueel omverblazen met Cashback. Benieuwd wat deze 'The Broken' dan zou worden. Het is een adembenemende film geworden met opnieuw de visuele aandacht die het genre nodig heeft. Het doet wat denken aan Hitchcock gemixt met Invasion Of The Body Snatchers. Niet alleen visueel, maar ook de bekende truuks van weinig effectief in beeld te laten of het gebruik van weinig muziek (enkel daar waar nodig) zorgt voor een spannende sfeer die elk geluid en elke beweging extra energie geeft.
De film moet het vooral van de sfeer en z'n visuele sterkte hebben. Het enige nadeel is wel dat Ellis die sfeer wel mooi opbouwt, maar niet meer doet stijgen naar het einde toe. Je blijft wat op je honger zitten en ik mis de nodige spreekwoordelijke mokerslag of geniale twist om er echt een topper van te maken.
Desalniettemin een topper in het genre en deze film doet me naar meer films van Ellis verlangen. Jammer van de lage score hier, want dat verdient hij zeker niet.
1,0
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2011, 17:31 uurTimF schreef:
Agreed!
3,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2011, 21:33 uurDeze thriller begin heel traag en bouwt langzaam een zekere spanning op. Je weet dat er iets niet klopt en je zit spannend af te vragen wat. Voor bepaalde mensen was de film duidelijk te saai, want een deel had de zaal zelfs verlaten. De ontknoping was voor mij teleurstellend

Een thriller die het niet moet hebben van de schrikeffecten en is dus eerder een subtiele thriller.
Niet direct een film die je gezien moet hebben, maar toch het bekijken waard als ze hem eens op tv of zo tonen.
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 18:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOp zich een interessante film met veel sfeer en erg stijlvol gefilmd. Hier en daar soms iets te langdradig.
Alleen het hele concept van de 'spiegelmensen' die de echte mensen overnemen snapte ik niet zo goed. De plottwist was overigens ook vaag dat Gina uiteindelijk een kloon blijkt te zijn, maar als je naar de andere klonen kijkt zijn zij erg rustig, een soort van robotachtig. Alhoewel het ook kan komen door de auto ongeluk die ze heeft gehad.
3,0 Sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2012, 14:51 uurEen dubbel gevoel heb ik over deze psychologische, meedogenloze thriller, niet bijster origineel, waarin vooral de melancholieke en paranoïde sfeer (de beelden van Landen zijn eng) goed is opgebouwd en de sterke en schrandere personages worden gespeeld door een capabele cast. Helaas is het plot niet zo sterk en irriteert zelfs zo nu en dan en ondanks de tijdsduur van 88 minuten komt de film nodeloos lang over; ook de vragen die het verhaal opwerpt worden niet allemaal beantwoord.