La Seconda Volta (1995)

Drama80 minuten
geregisseerd door
Mimmo Caloprestimet
Nanni Moretti en
Valeria Bruni TedeschiProfessor Alberto Sajevo was twaalf jaar geleden slachtoffer van een terroristische aanslag en draagt in zijn hoofd nog steeds de kogel met zich mee. Het heeft zijn leven onomkeerbaar veranderd. Nu, twaalf jaar later, herkent hij op straat de vrouw die de aanslag pleegde. Hij zoekt contact met haar omdat hij nog steeds geconfronteerd wordt met de gevolgen van de aanslag en hunkert naar antwoorden op vragen die hij nu eindelijk kan stellen. Lisa, de vrouw die de aanslag pleegde, zit nog steeds in de gevangenis maar mag, onder strikte voorwaarden, overdag werken op een kantoor.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 13:51 uurhe kappeuter, jij gaat deze zeker ook kijken zaterdag?
3,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 13:53 uurPrecies! Zag 'm in de tv gids staan en heb 'm maar even toegevoegd. Dit lijkt me een interessantere film dan die scooter films van Moretti. Hij is ook niet de regisseur zie ik.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 13:55 uurik denk dat drama beter bij moretti past dan komedie.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 13:56 uurDat lijkt me ook ja.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 14:27 uurLijkt me inderdaad aardig; Ik zit me af te vragen of ik hem al gezien heb..maar denk van niet..
3,5
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2002, 16:06 uurDeze lijkt mij ook interessant!
4,5
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 0:16 uurindrukwekkende rol van moretti. sajevo is lichtelijk geobsedeerd door de vrouw die hem had neergeschoten en probeert haar de schuld te geven, hoewel het eigenlijk geen zin heeft. dit zorgt voor een redelijk droevige depressieve toon van de film. erg mooi vond ik de scene waarin sajevo verteld dat hij de man is die zij jaren terug heeft neergeschoten.4 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 18:02 uurIk vond het een onderhoudende film. Maar verder vond ik het minder bijzonder dan ik na het lezen van het verhaal had verwacht.
Het had naar mijn mening iets teveel een tv-film uitstraling. Te 'vlak'.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2002, 13:08 uurIk vond het een goede film, maar het einde was wel een beetje abrupt.
Van wat er in de gids stond (vara & avro) had ik er toch wel wat meer van verwacht.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 mei 2004, 10:16 uurtvfilm-uitstaling?????
Probeer de film maar eens tijdens een thema-week ofzo in de bioscoop tezien

speranza
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2008, 14:06 uurIk begrijp niet dat dit meesterwerk slechts een gemiddelde van 3,34 punten scoort. Aan het einde van de film weet je dat je naar een meesterwerk hebt gekeken. De regisseur laat veel aan je eigen verbeelding over en Nanni Moretti slaagt erin je in je ziel te raken.
speranza
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2008, 17:51 uurDe adembenemend mooie filmmuziek van Franco Piersanti bij deze film is nog nooit overtroffen.
speranza
[permalink] geplaatst op 6 september 2008, 1:27 uurDeze film ademt melancholie. De sombere beelden van Turijn en het beladen onderwerp van deze film dragen hiertoe bij.
speranza
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 18:28 uurWat moet ik in hemelsnaam nog meer schrijven om dit meesterwerk bij een breder publiek onder de aandacht te brengen?
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 18:31 uur
2,5
[permalink] geplaatst op 14 december 2008, 18:32 uurOoit op het IFFR gezien, wat me bijstaat is een nogal saai Italiaans drama. Concept is aardig, uitwerking helaas niet.
[permalink] geplaatst op 14 december 2008, 18:54 uurneo schreef:
Het camerawerk en de filmmuziek sluiten perfect bij deze redelijk droevige depressieve toon aan. Deze film is een aanrader!