He Got Game (1998)

geregisseerd door
Spike Leemet
Denzel Washington,
Ray Allen en
Rosario DawsonJake Shuttlesworth wordt tijdelijk vrijgelaten uit de staatsgevangenis om zijn zoon Jesus over te halen om voor de Universiteit van de Gouverneur te spelen. Hij is namelijk de top-basketballer uit de studentencompetitie. Op het moment dat Jesus grote beslissingen moet nemen, wordt hij geconfronteerd met verleidingen en hij staat onder hoge druk. Ook Jake staat onder druk, hij moet niet alleen voor zichzelf het beste doen, maar ook voor zijn zoon.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 juli 2001, 17:13 uurMooie film, goed verhaal, goed geacteerd: 3 en een half.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 juli 2001, 17:18 uurDit vond ik niet bepaald een goeie film. Ben wel beter gewend van Spike Lee.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2001, 13:43 uurWel goed geacteerd maar hij duurt te lang.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 juni 2005, 18:34 uurMooie en goede film ! 3,5 *
4,0
[permalink] geplaatst op 18 juni 2005, 1:33 uurHmm, had wel een hogere notering verwacht hier..
Mooie, ontroerende film. Enig smetje is Ray Allen, maar zijn acteerwerk hoeft niet goed te zijn als Denzel Washington je tegenspeler is. Vind dit echt een van z'n sterkste rollen.
[permalink] geplaatst op 18 juni 2005, 2:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWonderlijke, soms bijna documentair-achtig gemonteerde film die de tweede helft minder interessant was dan de eerste helft omdat het dan meer en meer duidelijk wordt dat Jesus zich niet door het grote geld zal laten verleiden en dat besef verliest de film op zijn spanning.
De soundtrack van meerendeels Copland was ook wat het wonderlijk maakte. Ik houd van Copland maar de muziek drong zich een beetje op. Misschien omdat het niet middle-of-the-road is. Als iemand een interview met Spike Lee kan vinden waarin hij de muziekkeuze toelicht, wil ik het graag lezen.
Het zijlijntje met Milla Jovovich was wat mij betreft niet nodig geweest. Vond ik niet veel toevoegen aan het karakter van de vader, die ik overigens uitstekend gespeeld vond door Washington.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 juni 2005, 15:14 uurWat doet die Star Wars / Lord of the Rings achtige muziek in deze film? Irriteerde me zwaar.
Verder komt de film, behalve Washington, niet boven de middenmaat uit. Er zijn zelfs bepaalde factoren die de extra waardering door de prestatie van Washington naar beneden halen. Denk aan de eerder genoemde muziek en het dramatisch (slecht) acteren van Ray Allen.
net aan 2,5 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 18 juni 2005, 17:38 uurVrij goede film maar niet de beste van Spike Lee. Acteerprestaties waren goed, maar ik vond de regie iets te hyperkinetisch en vermoeiend. Gewoonlijk is Spike Lee meer evenwichtig in z'n films. De muziek van Aaron Copland, hoewel deze prachtig is, wordt veel te veel gebruikt en op ongepaste momenten. Tijdens het bekijken van de film dacht ik de hele tijd 'het zou toch veel beter geweest als Terence Blenchard de muziek had gedaan' .
4,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2006, 19:11 uurZijn zoon Jesus Ray Allen??
Jesus is de rol die Ray Allen speelt.
Mr_White
[permalink] geplaatst op 24 mei 2007, 20:12 uurGoede film van Spike Lee die vooral indruk maakt door geweldige beelden en sterk acteerwerk van Denzel Washington. Ray Allen is inderdaad geen geboren acteur, maar het stoorde mij niet echt.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2009, 15:16 uurStandaard film. Goed, niet slecht. Zoals steeds een degelijke Denzel Washington.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2012, 18:28 uurOnderschatte film waarin Spike Lee het conventionele sportdrama diepgang geeft door enkele treffende vaststellingen te maken over de Amerikaanse cultuur (m.n. het immense belang dat universiteiten aan hun sportclubs hechten). Daarnaast weet hij de turbulente vader-zoon relatie innemend te schetsen. De subplot met Jovovich is daarentegen nogal zinloos en oppervlakkig.