locatie: Films » Juno (2007) » Info

Komedie / Drama
92 minuten

geregisseerd door Jason Reitman
met Ellen Page, Michael Cera en Jennifer Garner

Juno Macguff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 20:11 uur
Juneau schreef:
jpbosch schreef:

Dan ken je de hedendaagse 16-jarigen (nog) niet, poeh poeh.

Dat verschilt per individu.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 20:18 uur
Seifer schreef:
Juneau schreef:

Dat verschilt per individu.

Dat spreekt voor zich, lijkt mij.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 15:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mwahhh... Redelijke film. Ik vond Ellen Page goed spelen, met uitzondering van de scene waarin ze de adoptie-ouders voor het eerst leert kennen. Ze is mij dan iets te bijdehand, cool, onnozel en 'lastig'. Vind dat iets te nep gespeeld, zeker omdat ze in de rest van de film relatief meevalt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 20:41 uur
Ik vond dit een erg goede film. Weet eigenlijk niet waarom, maar had hier niet al teveel van verwacht en ondanks dat er komedie bij staat leek me dit ook geen film die grappig zou zijn.

Maar toch vond ik hem erg sterk. Vooral Page zit hier een bijzonder maar ook sterk personage neer. Moet natuurlijk ook wel, want zij zit natuurlijk in elke scene, maar vond haar erg goed.
Ook de humor in deze film kon ik zeer waarderen, niet om rollend van op te grond te liggen maar gewoon prima. Vind vooral die awkward momentjes wel leuk.

En ander sterk en ook belangrijk punt in deze film was de muziek, paste erg goed bij de film en klonk ook goed.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 13:39 uur
Na deze regisseur zijn middelmatige debuutfilm "Thank You for Smoking (2005)" gezien te hebben stond ik niet meteen te springen om deze "Juno" een kans te geven maar ik ben blij dat het er toch eens van gekomen is.

Je mag absoluut geen hekel hebben aan Alternatieve Singer-Songwriter gitaarliedjes want deze film zit er vol mee. Top-30 junkies en Britney Spears bimbo's gaan hier waarschijnlijk een punthoofd van krijgen. Deze overjaarse Studio Brussel luisteraar en liefhebber van de zogenaamd "betere" muziek vond ze aangenaam klinken.

Het eerste half uur ergerde ik mij een beetje aan de schijnbare overacting van Ellen Page, ik vond ze niet geloofwaardig overkomen, véél te cynisch voor haar leeftijd. Maar dit gevoel was van korte duur want naarmate de film vorderde kreeg ik sympathie voor deze maffe meid.

De warme familie waaruit ze komt met erg begripvolle en sympathieke ouders zijn van het slag waar elke tiener bij zou willen opgroeien. Ik kan je verzekeren dat zulke ouders een zeldzaamheid zijn, zoals je zelf wel zal ondervonden hebben in je eigen leven ;)

Maar ik ga ophouden met lullen en me houden aan de essentie. Die komt erop neer dat dit een cynisch grappige film is over een zwangere tienermeid en tevens een kaakslag voor vele ouders die hier nog heel wat kunnen opsteken over hoe je omgaat met volwassen tieners. Hij begint vrij banaal maar wordt naar het einde toe alsmaar beter !

7,5/10.
Een warme relatiekomedie die een ode brengt aan de liefde, en het leven in het algemeen.
Vette aanrader ! ^O^
Ik heb hem intussen gekocht op DVD, dat zegt genoeg...

Filmsite : http://www.foxsearchlight.c...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 19:40 uur
3.5 voor de film maar 5 door de soundtrack. prachtig

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 19:42 uur
Aardige film, het wist me niet helemaal te pakken. Hoewel ik de rol van J.K. Simmons wel heel erg leuk vond! Wel een fijne soundtrack die van de 2,5 een 3* maakt (:

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 20:14 uur
ruim voldoende, bleef me hele tijd boeie. de vader van juno dan die was echt hilarisch.

een ruime 3,0*

niet ingelogd

109.089 gebruikers | 64.682 films | 23.991 regisseurs | 2.516.820 berichten | 3.550.358 stemmen