Fanny och Alexander (1982)
Alternatieve titel: Fanny and Alexander

371 stemmen | gemiddelde 3,88

Zweden / Frankrijk / West-Duitsland
Drama312 minuten (miniserie) / 188 minuten (bioscoopversie)
geregisseerd door
Ingmar Bergmanmet
Bertil Guve,
Pernilla Allwin en
Ewa FrölingFanny en Alexander zijn lid van de weelderige en kleurrijke familie Ekdahl in een Zweeds stadje begin vorige eeuw. Hun ouders, Oscar en Emilie, beheren beiden het lokale theater, en worden daarbij geholpen door Oscar's moeder en broer. Als Oscar op vroege leeftijd sterft, trouwt weduwe Emilie met een bisschop en verhuizen ze met de twee kinderen naar zijn strenge en sobere kanselarij. De kinderen voelen zich direct diep ongelukkig.Momenteel te zien in 1 bioscoop (re-release)
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn
Deze film staat op nummer 117 in de top 250
» volledige top 250
[permalink] geplaatst op 15 december 2011, 23:40 uurWeet iemand welke versie beter is? De miniserie of de bioscoopversie? De miniserie is in ieder geval véél moeilijker te krijgen.
[permalink] geplaatst op 18 december 2011, 18:36 uurLimeLou schreef:
Miniserie. Geen twijfel over mogelijk. Er zit een prachtige rust, een ritme in de lange versie die toch minder is in de bioscoopfilm.
[permalink] geplaatst op 18 december 2011, 21:56 uurDamn, de enige versies van de miniserie die ik kan vinden zijn ontzettend duur... Toch bedankt
5,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 0:35 uurToch wel echt de mini-serie inderdaad. Alleen daarin komen alle personages volledig tot hun recht. Het grootste gemis in de 3-uurs versie zijn enkele sublieme scènes rondom de bisschop. Wanneer je een beetje goed rondkijkt moet je onder de 30 euro kunnen uitkomen. Niet buitenproportioneel veel geld voor vijf uur film.
5,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 16:51 uur1 van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien. Maar niet alleen voor vermaak.