Dik Trom en het Circus (1960)

39 stemmen | gemiddelde 2,37
Nederland
Avontuur49 minuten
geregisseerd door
Henk van der Lindenmet
Tonny van Schendel,
No Bours en
Dirk CapelHet is weer zomervakantie en Dik Trom en zijn kornuiten trekken er weer op uit om te ravotten en dolle dwaze streken uit te halen. Het hoogtepunt is wel het circus. Dik weet 3 minuten lang op een koppige ezel te blijven zitten en wint daarmee een prijs. In plaats van een tweedehands fiets te kopen, geeft de goedhartige Dik het geld aan oude Kee, een oud vrouwtje uit het dorp, omdat zij anders haar huisje niet meer kan betalen. Tot de grote schrik van Dik wordt het geld eerst nog gestolen. Dik en zijn vrienden gaan op jacht en vangen de boef.
[permalink] geplaatst op 16 september 2005, 22:33 uurIk vind dit zelf best wel een gave film. Heb vroeger alle boeken gelezen. En nu komen dan ook de films toch weer eens wat anders dan anders . Hopen dat ze de rest ook later uitkomen.
De eerste dvd die ik kocht bij BLOKKER deed het niet bleek een slechte producktie te zijn , Gelukkig kreeg ik snel 2 nieuwe 2 delen daar was ik wel blij mee.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 september 2005, 22:50 uurHeerlijk vermaak.
[permalink] geplaatst op 16 september 2005, 22:58 uurIk had deze vroeger op videoband in 3 delen volgens mij.
Prissie
[permalink] geplaatst op 5 februari 2006, 15:24 uurMhowah..Het gaat
2,5
[permalink] geplaatst op 16 juli 2006, 23:12 uurErg leuk, erg simpel, erg goedkoop. Vond het grappig dat een minuut of 10 van de film een aantal circus optredens zijn.
1,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2008, 22:03 uurHeb dit vroeger echt talloze keren gezien en vond het geweldig, vorig jaar ofzo nog eens herkijken en dat had ik beter niet kunnen doen. Een verschrikkelijk oudbollige jeugdfilm vol flauwe situaties en irritante typetjes. Om de sentimentele waarde en het feit dat- Bassie en Adriaan nog even langs komen houd ik het maar op-
2 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2008, 14:48 uurEr is maar liefst ruim 40 minuten weggeknipt

op de dvd, verder veel van hetzelfde.
2,0
[permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 18:08 uurErg oubollig al valt het op dat deze film uit de jaren 60 komt. Sowieso was ik nooit een fan van Dik Trom. Vermakelijk maar meer niet. Krijgt een klein 2,0tje.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 maart 2011, 12:51 uurGrappige jeugdfilm met doldwaze streken.