There will always be those who are willing to pay extra for the real thing......
Redelijke tot goeie vampieren film. Best wel origineel bedacht om een film te maken die vanuit het oogpunt kijkt van de vampiers, maar dit had zoveel beter kunnen zijn. Het was goed, begrijp me niet verkeerd, maar ik had een prachtige dystopische vampierenfilm in m'n achterhoofd zitten waarbij ook veel aandacht aan de uitbraak enz. werd gegeven. Maar in het eindresultaat gaat het meer over de laatste dagen van een wereldse vampieren toekomst. Er werd wat mij betreft iets te veel aandacht gegeven aan de gore en ik had liever wat meer karakterontwikkeling en verhaal daarvoor in de plaats gezien.
Tja? Acteerwerk was wat mij betreft prima. Ethan Hawke speelt een goeie hoofdrol en ik kijk ook graag naar acteur Willem Dafoe. Wel een geniaal personage speelde hij in deze film. Elvis, haha. En dan Sam Neill kennen we natuurlijk uit
Jurassic Park. Ik weet niet maar op de één of andere manier deed ie me in deze film denken aan een soort duistere Bob Gunton. Ik weet niet, maar ja hij deed me er aan denken. En dan hebben we ook nog de overlevenden van de mensen: wat mij betreft speelde ze realistisch genoeg.

Dus tja: het acteerwerk was in
Daybreakers eigenlijk niet het echte probleem.
Tja: de regie was wat mij betreft prima. De Spierig broertjes maken na de zombie/komedie
Undead weer een diepgewortelde en gewelddadige horrorfilm;
Daybreakers. De Spierig broertjes boeien me eerlijk gezegd niet zoveel, hoewel me al vaker is aangeraden om toch een keer hun filmdebuut
Undead te kijken, wat ik zeker nog wel een keer zal doen hoewel de reacties hier op MM me af en toe er weer van afhouden omdat het te onrealistisch is of zo. Dus ja: regie was prima.
Waar ik me af en toe dan weer aan erger bij deze film is het dan weer de oninteressante dialoog en dan ineens floep: weer wat bloed & gore (wat eigenlijk dan of onnodig is of heel vreemd overkomt). En bij die oninteressante dialoog had ik dan weer graag charachter development gezien bijvoorbeeld. Maar op zich als een grote horrorfan zitten er heus ook wel weer wat positieve dingen aan hoor (don't get me wrong): het einde is lekker bloederig en goor, een origineel aspect en verhaal en tja zo kan ik dan wel weer effe doorgaan. Wat ik dan wel weer minder vond was dat het liedje uit de trailer:
Running Up That Hill van Placebo niet in de film zat. Het was zo'n mooi liedje en paste precies in de trailer en ik had echt gehoopt dat dat in de film zat, maar dat is dan helaas weer niet.
Kortom:
Daybreakers is een redelijke maar wel zeer originele horrorfilm die zeker horrorfanaten niet teleur zal stellen maar helaas voor al het publiek misschien redelijk tegen zal vallen dankzij oninteressante dialoog, af en toe slome momenten en weinig spanning. Toch zullen filmkenners deze flick zeker een warm thuis aanbieden dankzij de originaliteit die ik overigens zeer goed waardeer.
Ik geef
Daybreakers een 3!