Romeo (1990)

geregisseerd door
Rita Horstmet
Monique van de Ven,
Johan Leysen en
Ottolien BoeschotenAutobiografische debuutfilm van Rita Horst over echtpaar dat na zeven maanden zwangerschap ontdekt dat hun kind niet levensvatbaar is. Zij proberen elk op hun eigen manier hun verdriet te verwerken en raken daardoor steeds verder van elkaar geïsoleerd.
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 2:38 uurGek dat deze er nog niet bij stond. Prachtige, integere film met schitterend spel. Gemaakt naar aanleiding van het verlies van een kind van de regisseuse. vd Ven, die het zelf ook meemaakte, is beter dan ooit.
Terecht overladen met lof en prijzen.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2003, 21:16 uurVooral goeie rol van van de Ven.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2003, 16:58 uurdvd release: 14 oktober 2003
5,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2004, 15:56 uurEn dan zijn er nog mensen die beweren dat er geen goeie Nederlandse films zijn.
Als je alleen Schatjes, Flodder en de Lift kijkt zijn er ook geen goeie nee. Maar films zoals Karakter, Kleine Blonde Dood, Antonia en deze zijn geweldig.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2005, 12:58 uurVan de Ven & Leysen zijn prachtig in deze schitterende film. Bijzonder overtuigend.
(dvd van Bridge valt trouwens hartstikke mee)
5,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2006, 17:14 uurwel erg dat een half jaar later Monique v. d. Ven en Edwin d. Vries dit bij hun halfjarige zoon ook hebben gehad....
heb hem besteld ben erg benieuwd
5,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2006, 9:45 uurIk zeg alleen maar dat deze film gewoon geweldig is meer kan ik niet. Een van de beste dramatische nederlandse films!
5*****
2,0
[permalink] geplaatst op 29 september 2006, 17:00 uurIk vind het toch teveel een rtl4 woensdagavonddrama, met een hoog

huilgehalte. Zal daarom vooral vrouwen aanspreken, niet mij.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 september 2006, 17:03 uurDie woensdagavonddrama's van de RTL zijn vaak verschrikkelijk. Dit zuivere, pure drama daarmee vergelijken is een belediging voor
Romeo.

4,0
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2008, 1:14 uurmooie film. niet super.
consumer1970
[permalink] geplaatst op 28 september 2008, 16:31 uurGeen lichte kost natuurlijk, maar dit vind ik nu een ingetogen, eerlijke film, een verademing tussen alle flodderonzin en dergelijke.
Absolute top in Nederland wat mij betreft.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2010, 19:01 uurWat een schitterende film is dit! Bij elke keer als ik deze film zie moet ik tranen wegpinken. Dit komt door het ontzettend goede spel van Monique van de Ven en Johan Leysen. Ook de filmmuziek is prachtig! De mevrouw die Nel speelt (de vriendin van Monique) ken ik ook nog van Fort Alpha en tegenwoordig maakt ze sketches voor Man Bijt Hond.
De film heeft een aangrijpend verhaal en dat komt erg in de film naar voren. Leuke bijrollen voor Pim Lambeau en Judy Doornman.
Met recht, 1 van mijn favoriete Nederlandse speelfilms!
2,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 9:27 uurGoed verhaal over hoe mensen in een relatie om kunnen gaan met verlies, maar op de een of andere manier heeft het me niet gegrepen.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 16:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVerhaal is een beetje simplistisch.
Er is een miskraam. Vrouwtje is in rouw, mannetje wil niet rouwen maar vergeten.
Dan gaat het mannetje huilen en vrouwtje is dan weer blij. Begrijp me niet verkeerd, het is verschrikkelijk als je dat meemaakt.
De film een grote therapeutische waarde toedichten vind ik wat ver gaan. Niet voor de kijker, wellicht voor van de Ven zelf wel. Doel dan bereikt wat mij betreft.
***
2,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 13:25 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNee, goede Nederlandse films zijn er inderdaad niet!
Ook dit is gewoon weer een prulwerk.
Het verhaal zou geweldig moeten zijn, maar het wordt gewoon niet goed verwoord.
nederlandse regisseurs hebben er een handje van om na 2 zinnen een scene af te breken en weer naar een volgende scene te gaan. Zo spring je cinematografisch van de hak op de tak, van de dokter, naar een avond-diner, naar een garage en weer naar een dokter. Binnen no-time is Romeo "geboren" en komen de frustraties aan de ene kant en het niet goed verwerken aan de andere kant.
Wij zitten nu ook midden in een zwangerschap, maar deze film kan me dus totaal niet bekoren.