The Eye (2008)

David Moreau en
Xavier Paludmet
Jessica Alba,
Parker Posey en
Alessandro NivolaEen meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht beetje bij beetje hersteld. Eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper. Met het herstel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Er duiken mysterieuze schimmen op, die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp tot de psychiater die haar hielp met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing voor dit fenomeen.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 maart 2011, 19:09 uurHad er vrij hoge verwachtingen van en ik kan nu al zeggen dat de meeste verwachtingen meerendeels zijn ingelost. Jessica Alba is eigenlijk een erg sterke actrice, dat bewijst ze in deze film dan ook meermaals toe. Ze speelt haar rol erg sterk, zeker als het komt op emotie en verhaalvertelling. Maar iedereen die deze film inmiddels al heeft gezien moet grif toegeven dat deze film niet zo gek veel voorstelt als ze je deze prent voorstellen als een horrorfilm. Eerder een drama dat hier en daar een donker kantje heeft. Laat dat echter niet de reden zijn om deze film geen kans te geven.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2011, 4:22 uurOndanks de vele negatieve berichten vond ik het echt wel een hele goede horror.. ik vind het toch echt wel een horror ook al staat er thriller.
Dit is echt zoals ze horen, zeer spannend van begin tot eind en een eng sfeertje...
Zeker met dat wazige beeld en goede schrik momenten.
Zeker een aanrader deze film.
2,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2011, 10:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZorgvuldige maar veel te lange expositie (1 uur, met zóveel onverwachte spookverschijningen op onverwachte plaatsen dat ze op een gegeven moment niet meer onverwacht zijn) en een niet erg spectaculaire climax. Een paar aardige boe!-momenten, maar verder tamelijk saai en voorspelbaar (een benzinetankwagen in een file is over het algemeen al net zo veilig als een aquarium in het kantoor van de hoofdschurk wanneer die bezoek krijgt van de held). Elegant maar niet erg opwindend en zeker niet eng.
[permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 1:24 uurshrink schreef:
Voor liefhebbers van the Ring en the Grudge zeker een aanrader. Ik ben sowieso een liefhebber van de amerikaanse remakes. Deze is ook veel en veel beter dan die Japanse. Hij is net niet zo goed als bovengenoemde films, maar wel veel beter dan een dark water.
The Eye is geen Japanse film maar een Thaise

. En deze beter dan die? Het is slechts een 1 op 1 remake met alleen andere spelers.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 12:24 uurHongkong / Singapore / Verenigd Koninkrijk staat er boven het origineel
Gin Gwai.
Ik vond het wel een aardige film, met een paar kippevel-momenten.
Als we kritisch gaan kijken dan zien we een intrigerend gegeven, wat wel iets beter uitgewerkt had kunnen worden. Het tempo zwalkt wat heen en weer, in het begin gaat het heel traag, het einde te snel.
2,5
[permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 13:18 uurThe Eye Pluspunt: Jessica Alba (een erg goede actrice, die in meerdere stielen thuishoort)
Het verhaal op zich was naar mijn mening best wel te pruimen, er wordt 'uit de box' gekeken. Niet de typische vieze horrorverhalen, maar gewoon een deftige thriller met de nodige schrikmomenten.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2011, 13:00 uurUitstekende thriller met een spannend verhaal en een goede acteerprestatie van Jessica Alba.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 7:43 uurVermakelijke thriller, met een goede hoofdrol van Jessica Alba. Het verhaal zit verder goed in elkaar, en de film is bij vlagen erg spannend. 3 Sterren.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2011, 9:14 uurEen sterk begin, van deze film.
Na een geslaagde operatie, heeft ( Alba ) nieuwe ogen, en ze begint weer wat te zien.
Na een dik uurtje zakt de film in, en verliest zijn kracht.
Jessica Alba komt over als een reddende engel )
Einde is ook waardeloos.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 19:57 uurDe cover van de dvd is enger dan de film zelf.
Het verhaal is erg mooi gevonden en de uitwerking is ook best goed. Ik vond Jessica Alba (erg mooie meid) geknipt voor deze rol van het blinde meisje. Het einde vond ik zeker ook niet slecht. Maar waar ik me aan stoorde, is dat de film niet eng is als de trailer en cover doen denken. Ook vond ik dit totaal geen horror, zoals sommigen dit zeggen. Een kleine 3*.
neysen1985
4,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 19:59 uurNon de kaat!!!!!! Eindelijk weer eens een lekker enge horror.
Want het genre heeft in de moderne jaren wat missers.
De echte horrorliefhebber ziet dit als een taart met 10 kaarsjes aangestoken.
Dit is namelijk een geweldige film.
Goor is de film niet, maar verdomd eng en sfeerrijk is ie zeker wel.
De film heeft met name veel scenes die verlaten zijn en dat maakt de spanning des te hoger.
Nee, dit is weer eens horrorfilmpje die laat zien dat het horror genre nog niet leeg gemelkt is.
Ik vind the eye samen met Don't be afraid of the dark 1 van de betere griezel/horrorfilms die de laatste tijd zijn uitgekomen.
best wel indrukwekkend op sommige aspecten.
Deze film krijgt 4 dikke punten, maar dat kan makkelijk verhoogd worden bij een mogelijke herziening als die er komt.
The eye is echt een geweldige horrorfilm.