134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.245 berichten | 4.930.165 stemmen

locatie: Films » Drillbit Taylor (2008) » Info

Komedie
102 minuten

geregisseerd door Steven Brill
met Owen Wilson, Leslie Mann en Josh Peck

Nadat ze herhaaldelijk zijn lastig gevallen door een pestkop die het schoolplein terroriseert, besluiten twee slachtoffers om er professionele hulp bij te halen. Ze komen terecht bij de goedkoopste optie: een dubieuze bodyguard (Owen Wilson) die zelf amper te vertrouwen blijkt.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2010, 23:02 uur
vond het eind alleen al al waard om te zien
ik heb wel gelachen

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 0:53 uur
Vandaag toch de stoute schoenen aangedaan en hem helemaal uitgekeken. Achteraf gezien viel het eigenlijk wel mee, natuurlijk is het flauw en ook wel kinderachtig maar er zitten ook wel leuke en grappig stukjes in. Owen Wilson deed het eigenlijk niet eens slecht maar Alex Frost (als rot jochie) vond ik nog het beste en Leslie Mann mocht er best wezen.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Drillbit Taylor (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Drillbit Taylor (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Drillbit Taylor (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 10:36 uur
wat een vervelende jochies waren dat die 3.
verder niet vaak gelachen , kwam omdat ik de film ook ontzettend gemaakt vond.

toch nog een +1 voor Chuck lidell erin

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 13:00 uur
Niet echt de moeite van het kijken waard

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 14:14 uur
Hmmm vond hem niet echt geweldig.. slecht acteerwerk vond ik het ook!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 16:19 uur
Mwah, redelijke film. Wilson was zoals altijd weer best grappig en die 3 gasten waren echt ongelooflijk domme kneuzen. Heb best vaak gelachen maar voor een 2de keer...liever niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 19:42 uur
Dit was gewoon een leuke film om gezien te hebben...

De humor was goed en het acteerwerk van Wilson was zoals je van de man kan verwachten. Ook de 3 probleemkinderen waren grappig en dom ;)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 20:53 uur
Eigenlijk vond ik alleen de bijrol van Lisa Lampanelli grappig.

Verder is het zelden humoristisch.

2 sterren omdat het een makkelijke hap is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2010, 18:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze van de week bekeken.

Aardig uitgangspunt en leuk naar het scherm vertaald.

Owen doet het leuk als zwerver, nul EN lijfwacht van de drie nerds.
Natuurlijk is het allemaal wat automatische pilootwerk, maar de film heeft toch wat sympathieks, een aantal leuke grappen en is hier en daar zelfs wat onvoorspelbaar (dat bv Wilson daadwerkelijk kan vechten en rake klappen zou kunnen uitdelen had ik tegen het einde niet meer verwacht).

Geen must-see, maar niet slecht.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2010, 23:02 uur
Op zich is er niet veel mis mee, behalve dat het 'drama' deel en einde een beetje melig is. En de humor is soms wat belegen, maar de film is het aanschouwen wel waard, voor een keertje nochtans.

Ik kon die freestyle rap wel waarderen, al is het hier natuurlijk ingestudeerd. Heb vroeger wel eens wat van die rap battles gevolgd, heel erg om kunnen lachen. Geniaal platform.

Hoe dan ook, leuk voor een keer, maar niet weer. 2.5*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 22:43 uur
Flauwe komedie die in theorie enkel op de personages kan leunen. De meeste grapjes zijn achterhaald en verliezen hun schamele waarde door de clichématige en semi-serieuze omgang met pesten op school. Het moraaltje is iets te opvallend aanwezig.

Meestal wordt de magere essentie van Apatow producties opgevangen door puik acteerwerk en een losse omgang met dialogen. Hier was dat echter niet het geval en is zowat iedereen verkeerd gecast. Wilson valt wel mee, maar vooral de jongens bakken er weinig of niets van, om van die lerares of andere bijrollen nog maar te zwijgen. Hierdoor verliest de film zijn enige kans op slagen.

Misschien één keer gelachen, wat aldus uitdraait op een matige score.

2,00 (2,25)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 23:12 uur
Ik vond hem ook niet slecht eigenlijk. Het begin (toen ze Drillbit Taylor nog niet kenden) was het grappigste, maar ook de rest van de film laat zich vlotjes afkijken.

Die drie tieners zijn de beste personages, vooral da dikkertje is geweldig. Owen Wilson vind ik geen leuke acteur, maar hier stoorde hij mij niet.

Best wel een leuk verhaal, alleen jammer dat de trailer en de reclamestukjes op tv al zoveel prijs geven. Zouden ze moeten verbieden zoiets. Het satisfaction-stukje heb je al 100 x op voorhand gezien .

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2011, 18:37 uur
Wel een aardige film, maar helaas zoals bij veel van dit soort films zakt de film tegen het einde heel erg in en word het teveel drama. Owen doet het goed, leuke man ook om te zien, heeft toch wel wat diversiteit waardoor hij zo'n rol van gekke, onbetrouwbare maar tegelijkertijd ook lieve zwerver, goed over kan brengen.

De drie tieners vond ik in het begin aardig, maar ook weer niet echt bijzonder. Het is allemaal zo standaard, je hebt het zo vaak eerder gezien en op een gegeven moment is dat gewoon niet leuk en grappig meer. De High School locatie vind ik dan wel weer leuk, heb ik altijd wel wat mee, dus dat was wel een plus. En de humor was ook wel aardig, maar toch kwam het soms niet goed over. En naar het einde toe werd de film te dramatisch en te langdradig. De speelduur hielp daar zeker niet aan mee.

Jammer, want als het aan Owen lag was dit een grappige film geworden maar viel uiteindelijk toch een beetje tegen. Toch zal ik zijn films blijven kijken, want hij heeft gewoon enorm veel charme :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2011, 14:26 uur
Ik moest er wel om lachen. 2 kinderen die populair willen zijn op school. Natuurlijk gaat het helemaal mis, en zijn juist zij degene die te grazen worden genomen. Ik vond dat jochie wel grappig die als eerste te pakken werd genomen, en later werd 'geholpen' door die lange.
Owen was goed in deze film, zo'n rolletje past wel bij hem.
Er komen leuke momenten in voor, maar dat zijn eigenlijk ook de momenten die je zovaak terug ziet in High School komedies. Toch heb ik genoten van deze film.

Een leuke feelgood, high school filmpje.

(moderator)
avatar van Spetie
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2011, 10:09 uur
Leukere film dan verwacht.

Films als deze moeten het natuurlijk vooral van de humor hebben en dat zit op zich wel goed hier. Owen Wilson is prima geschikt om een oplichter te spelen, die met een stalen gezicht de ene onzin na de andere onzin aan iedereen verkondigt. Hij is een vrij beperkt acteur, maar voor dit soort rollen is hij prima geschikt en komt hij dan ook vaak grappig uit de hoek.

Ook de kinderen zijn best grappig. Vooral het dikke mannetje heeft af en toe van die lekker bijdehante opmerkingen. Jammer dat er aan het einde van de film nogal gekozen werd voor de gemakkelijke weg en de film ook lang niet meer zo scherp is qua humor, als in het eerste gedeelte.

Maar ik moet zeggen dat ik mij anderhalf uur heb vermaakt met deze film. Het is allemaal vrij simpel, maar het werkt en daar gaat het toch om in dit soort films.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 15:50 uur
Leuk, maar vooral in het begin te oppervlakkig. Naarmate de film vordert krijgen de personages wat meer diepgang en ontstaat er wat meer drama. Verder maken sommige herkenbare absurde situaties deze film vermakelijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 19:50 uur
Heb deze film net gekeken met tranen in m'n ogen van het lachen. Het is echt een geweldig leuke film. Owen Wilson is natuurlijk top om naar te kijken en topacteur. Maar ook de kinderen konden echt goed acteren. Het is een komedie dus tsjah je moet niet al te veel verwachten van het verhaal. Maar echt een van de betere familiefilms/komedies die ik heb gezien!!! Dikke aanrader!!!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 18:08 uur
ik heb niet dubbel gelegen van het lachen maar me wel prima vermaakt met deze film.../owen wilson vind ik een grappig acteur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 14:33 uur
Grappige film, veel lekkere flauwe humor en veel lompe personages met bijbehorende situaties. Ik kan altijd erg lachen om zo'n zwaar overdreven Amerikaanse high school-pester. Natuurlijk slaat de film op het eind een beetje om naar feel good maar dat was te verwachten. 3*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 0:18 uur
Overdreven blije meuk, nergens echt leuk. Kids zijn nog stereotyper dan tiep. En de bad guys, zijn braver dan braaf. Matig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 22:37 uur
Ik vondt het wel lachen ondanks dat ik altijd een hekel heb aan Owen. Maar Josh (drake & Josh) als soort van stoere gast dat ging er bij mij niet in haha. Voor de rest gewoon een erg leuke film met erg leuke losers ;-)