132.207 gebruikers | 83.223 films | 30.189 regisseurs | 3.421.780 berichten | 4.775.441 stemmen

locatie: Films » Gone Baby Gone (2007) » Info

Drama / Mystery
114 minuten

geregisseerd door Ben Affleck
met Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privé detectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 15:16 uur
'k was eigenlijk wel aangenaam verrast door deze film. 'k had eigenlijk geen verwachtingen bij deze film, maar hij heeft me dus positief verrast.
'k vond het eigenlijk wel een interessant verhaal, met zelfs op het einde enkele verrassende wendingen. Bij het einde had 'k wel een bittere nasmaak. En de film doet me ook aan Mystic River denken. De cast kon me eigenlijk ook wel bekoren.
'k vond hem dus wel de moeite om te bekijken, maar een tweede kijkbeurt hoeft dan weer niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 0:15 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ook na herziening staat deze film als een huis..

De film ademt sfeer. Zowel een dreigende als een mysterieuze. Door goed acteerwerk wordt dat de gehele film volgehouden waardoor je steeds nieuwsgieriger wordt naar wat er werkelijk nog staat te gebeuren, zelfs al heb je de film al een keer gezien.

Vond de cast briljant. Geen één die buiten de boot valt. Affleck en Harris sprongen er toch wel bovenuit, maar dat zegt meer over hen dan over alle anderen.
Het verhaal klopt ook gewoon en is boeiend. Ben meestal huiverig voor plotwendingen, maar bij deze film werken ze gewoon. Ook het einde is zeer goed, ook al was ik als kijker absoluut voor de mogelijkheid om het meisje niet naar haar moeder terug te laten gaan. De laatste scene zet je aan het denken en daarmee afsluiten was precies goed.

Een prima herziening, de score blijft staan zoals die was..

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Gone Baby Gone (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Gone Baby Gone (€ 11,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Gone Baby Gone (€ 12,35)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 0:55 uur
Goede film met wat kleine minpuntjes. De film wordt goed neergezet, alleen had ik wat moeite met het detective echtpaar. Dat ze zelfs meedoen met het politieonderzoek is natuurlijk ongeloofwaardig. Iemand doden en niet vervolgen is er natuurllijk ook niet bij. Dat geldt ook voor het eind, maar de film heeft genoeg inhoud om te bliijven kijken. Dat blijven kijken is een must, want je kunt door de vele namen die je hoort niets missen. Ik vind trouwens dat het kind wel erg snel een doodsverklaring kreeg. Daar hebben ze bij Natalee Holloway 7 jaar over gedaan.Stijl en muziek is prima verzorgd in deze film. Een dikke voldoende en de onwaarschijnlijkheden moeten we maar voor lief nemen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 21:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Flashbacks die het spul aan elkaar knopen zijn niet echt aan mij besteed, net als karakters die de tweestrijd en motivatie met een woordenstorm weergeven. De aanwezigheid (en deels ook afwezigheid) van Morgan Freeman als Jack Doyle is wat dat betreft ook niet echt de gelukkigste keuze.

En dan is er nog het tweede deel waarin er of te weinig tijd wordt genomen of te veel ontwikkelingen worden gebruikt om het op het juiste spoor te zetten. Desondanks vind ik het een flinke film. Misschien vanwege de verhaalkracht die het hoe dan ook heeft of het krediet dat het in het eerste deel opbouwt.

Wat in ieder geval zo is, is dat Boston en haar bonte verzameling paupers een soort hoofdrol op zich zijn. Casey Affleck imponeert als de enerzijds geharde en anderzijds naïeve privé detective met onder meer heerlijke scènes in een barretje en het hoofdkwartier van een lokaal drugsbaronnetje.

Ik kon daar wel om lachen, terwijl Amy Ryan het bloed onder de nagels vandaan haalt. Ook wel leuk om John Ashton nog eens te zien. Film krijgt het dus gaandeweg wat moeilijker, maar hoe het morele dilemma wordt uitgespeeld (ik neem aan tegen de sympathie van menig kijker), mag er zeker zijn.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 16:28 uur
Redelijk.

Degelijk en onderhoudend plot dat helaas wat vluchtig/rommelig is uitgewerkt. Vaak korte en snel wisselende shots, waardoor de film nogal onrustig wegkeek. Vind de filmstructuur niet geweldig werken.

Dialogen zijn vaak doorsnee en soms best sterk. Het acteerwerk zelf is degelijk, niet meer en niet minder.

Al met al een interessante eerste film van Affleck in de huid van regisseur. Zijn tweede 'the Town', heb ik nog niet gezien. Ben daar nu toch best benieuwd naar geworden. 6/10*