Scheepsjongens van Bontekoe, De (2007)

Alternatieve titel: Storm Bound

Scheepsjongens van Bontekoe, De (2007)
338 stemmen | gemiddelde 2,97
mijn stem:
Nederland
Avontuur
135 minuten

geregisseerd door Steven de Jong
met Pim Wessels, Martijn Hendrickx en Billy Zomerdijk

Hajo wil naar zee als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe. Zijn moeder, die haar man op zee heeft verloren, doet er alles aan om hem aan wal te houden, maar de roep van de zee is te sterk en Hajo's aanwezigheid op het land brengt niets dan ellende. Padde, het onhandige vriendje van Hajo, kan geen afscheid van hem nemen. Hij springt vlak voor het vertrek aan boord en er wordt besloten dat hij meereist tot Harlingen, waar ze buskruit in moeten laden. Daar zal Padde met een tjalk mee terug naar Hoorn varen. Padde valt echter in slaap en wordt pas wakker als ze al op zee zijn. Aan boord sluiten Hajo en Padde vriendschap met Rolf, een jongen die al kan lezen en schrijven. Op hun tocht naar Oost beleven ze samen met schipper Bontekoe veel spannende avonturen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2008, 23:24 uur
Flarden (maar best grote) van deze film gezien. Derderangs onbekwaamheid met als hoogtepunt het vréselijke acteerwerk. De kleine dikke was gewoon niet te harden. Verder hilarisch slecht. Maar heb er niet genoeg van gezien om echt te kunnen stemmen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2008, 1:02 uur
Het leek me wel leuk om deze film voor de kerstdagen op dvd te kopen.
Jeugdfilms gaan er rond die tijd altijd wel in.
Achteraf bezien denk ik dat ik het niet nog eens zou doen als ik de keuze had.

De film heeft zeker wel een aantal pluspunten.
De locaties, en zeker de schepen zijn oké.
Peter Tuinman in de rol van schipper Bontekoe eveneens.
Twee van de jongens acteren redelijk.
Maar Billy Zomerdijk als Padde is een ramp voor de film, in meer dan een opzicht.
Niet alleen is zijn acteren bar slecht, maar bovendien is het personage dat hij uit moet beelden in deze film uiterst irritant.
Padde helpt zodoende niet alleen het schip van Bontekoe naar de knoppen, maar ook de film grotendeels.
Onbegrijpelijk dat de producenten van de film hier niet hebben ingegrepen.
Kinderfilm of niet.
Zoals in de meeste Nederlandse films lopen er ook hier weer teveel 'acteurs' van het niveau amateur-toneel clubje rond.
Helemaal erg was de acteur die de rol van 'schele' vervulde.

De inboorlingen waren een nogal 'gemengd gezelschap', om het zo maar eens te noemen.
En de flink uit de kluiten gewassen krijger, die een gevecht leverde met een van de zeelui, leek een regelrechte kopie van de Ivoor-koning uit de film 'Tarzan the ape man' met Bo Derek, uit de jaren 80.
Haardracht, beschildering en houding inclusief...
De acteur die men voor deze rol uitkoos leek in niets op de overige inboorlingen.
Ook dat heeft hij gemeen met de acteur uit die Tarzan film trouwens.

De liedjes hoefden voor mij ook niet zo nodig.
Ze verstoren de sfeer van de film eerder dan dat ze er goed aan doen.

In ieder geval zou ik deze film niet nóg eens willen bekijken.
Jammer, het had een betere film kunnen worden met een aantal andere acteurs.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2009, 20:14 uur
Onderhond schreef:

Mee eens! Ik heb m wel gezien, maar acteerprestaties echt zo slecht! Daarnaast is het natuurlijke verre van hoe het er echt aan toe ging! Ook het verhaal is nou niet bepaald orgineel!

Je maakt een film over de VOC-tijd en noemt dan namen als Hajo en Padde...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2009, 18:17 uur
kleez schreef:
Onderhond schreef:

Je maakt een film over de VOC-tijd en noemt dan namen als Hajo en Padde...

Neem nou eens de moeite voor het boek!

Hajo en Padde hete ook zo in het boek.....
johan fabricius heeft dat zo genoemd,, de schrijver dus van het boek waarna het is gefilmd...

mijn mening is
dit was gewoon een leuke avonturen film over de VOC. wat me altijd al wel heeft geboeid. ik heb het boek gelezen wat ik wel leuker vond.. maar ik vind dit gewoon een goede film niet heel bijzonder maar wel leuk voor een avond gezelligheid met de familie

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2009, 14:32 uur
Ouderwetse avonturenfilm van Nederlandse makelij. Positief: het visuele apsect is geweldig, zeker gezien het bescheiden filmbudget dat Steven de Jong ter beschikking stond. Negatief is het bij tijd en wijle houterige acteren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2009, 15:52 uur
wat een drol die padde....

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2009, 19:45 uur
Eigenlijk heel jammer dat er niet wat meer geld voor deze film was, want er zou echt een hele mooie film van te maken zijn. Op zich zitten er best aardige beelden tussen en mooie lokaties. Maar jammer dat er zo belabberd geacteerd word. Met goeie acteurs en een betere producer plus het nodige geld, zou dit een hele goeie film kunnen worden, maar aangezien ik me toch vermaakt heb geef ik er 2,5* voor

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2009, 16:19 uur
wtf, het lijkt wel of die Padde het syndroom van down heeft. En hij heeft een fucking beugel!!! Slecht gecast. Verder wel ok.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2009, 21:32 uur
Slecht geacteerd, maar wel vermakelijk om naar te kijken. Het zag er mooi uit. 3*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2009, 23:01 uur
Matige film die bovendien slecht geacteerd word. De film ziet er wel erg mooi uit maar dat was dan ook wel een beetje het enige wat goed was aan de film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2009, 18:20 uur
niet mijn type film. een 2 voor het decor en een 1 voor het acteerwerk maar dat vind ik te hoog dus tog maar een 2,5

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 7:17 uur
gewoon een hele leuke kinderfilm die mij als volwassen man toch enorm heeft geraakt vond het echt leuk om naar te kijken en vooral om padde kunnen lachen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 14:35 uur
Dit is een leuke film met mooie beelden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 19:49 uur
Masterkeeltie schreef:
kleez schreef:

Neem nou eens de moeite voor het boek!

Hajo en Padde hete ook zo in het boek.....

mijn mening is

Denk dat het boek bloedgeld dat ook over de VOC gaat leuker is. :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 14:03 uur
had niet al te hoge verwachtingen van deze film, maar het begin viel me niet tegen en werd toch wel nieuwsgierig naar de rest. het enigste wat me op de zenuwen werkte was Padde en was dan ook blij dat hij niet mee ging (had nog geen samenvatting gelezen). Helaas slaagde het meeste irritante personage ooit er toch in om mee te gaan en trok de film langzaam maar zeker de diepte in.

vanaf het moment dat ze op het eiland waren kreeg ik het idee dat er gigantisch in het verhaal geknipt was. en ik snapte vrij weinig van het personage: inboorling meisje. ze rende plotseling mee en was even plotseling weer weg zonder eigenlijk enige indruk achter gelaten te hebben.

maar als je het meisje en Padde weg denkt is het toch best een aardige kinderfilm van Nederlands bodem.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 16:13 uur
ik vind het de leukste film ook na black byeauty :Y een 5,o spannend en een mooi lied pak maar mijn hand...... :)P top! *:)* ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 17:39 uur
Leuke film. Mooi gemaakt ook. Dat zie je niet vaak bij een Nederlandse film. Leuk verhaal , leuke muziek.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 17:45 uur
Mooie leuke Nederlands verhaal, met een leuk onderwerp en verhaal :3,5/5 :D

niet ingelogd

109.118 gebruikers | 64.682 films | 23.992 regisseurs | 2.517.592 berichten | 3.551.579 stemmen