Chung Hing Sam Lam (1994)

Alternatieve titel: Chungking Express

Chung Hing Sam Lam (1994)
205 stemmen | gemiddelde 3,66
mijn stem:
Hongkong
Drama / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Kar Wai Wong
met Brigitte Lin, Tony Leung Chiu Wai en Faye Wong

Het verhaal van twee politieagenten die gebukt gaan onder de liefde. Het eerste deel van de film gaat over agent 223, waarvan de relatie met zijn vriendin verbroken is. Gedurende 1 maand koopt hij elke dag een blik ananas met de uiterste vervaldatum 1 mei met als beweegreden dat aan het eind van de maand ze herenigd zijn of hun liefde ook de vervaldatum bereikt heeft. Het 2e gedeelte gaat over agent 663 die tegen zijn meubels praat, nadat zijn relatie met een stewardess beeindigd is.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2009, 20:24 uur
Zal voortaan m'n kleurenbril opzetten en een aantal bakkie's koffie prepareren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 22:09 uur
hehehhe effe een appeltaartje bakken en nu de tijd doden met chungkin express. Alsof ie er voor gemaakt is! pompompom.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 17:57 uur
Beetje lastig om dit te beoordelen.

De muziek is echt véél te aanwezig en bovendien kut. Het camerawerk is ook vrij matig. De film heeft ook weinig uitstraling en is eigenlijk iets te grauw voor zijn verhaal. Het verhaal daarentegen was zeer aardig, waardoor ik me in ieder geval niet verveeld heb, geërgerd heb ik me dus wel.

Deze Kar-Wai past in het rijtje met Happy Together. Het goede rijtje bestaat uit 2046 en Fa Yeung Nin Wa. Hopelijk is de volgende Kar Wai die ik bekijk eentje voor het laatste rijtje.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 3:00 uur
Goldenskull schreef:
Het camerawerk is ook vrij matig.

Wat is er matig aan het camerawerk?

Grauw? De film is één en al uitstraling en feel-good. De straten, de cafeetjes, de restaurantjes, die aandoenlijke personages, de verschillende culturen en talen, de dynamische beelden en spontaniteit die ervan bruist, de nouvelle vague trekjes. Kar Wai Wong levert hiermee een vreugdevolle, Schitterende popcultuur-schetsing van de jaren '90. Dit is glans all the way! _O_

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 8:17 uur
Dat schokkerige gebeuren? Vond het iig irritant en weinig passend. Welke uitstraling, heb je wel gezien hoe lelijk de film eigenlijk is (grauw dus, grijzige kleuren)? Ik had het idee dat elk shot met een beetje grijs was bijgekleurd, zo vaal zijn de kleuren. Misschien moet jij de film eens herzien. :p

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 9:07 uur
Erg doffe en vale visuals idd.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 2:22 uur
Goldenskull schreef:
Dat schokkerige gebeuren? Vond het iig irritant en weinig passend.

De cameravoering is vrij dynamisch maar nergens schokkerig toch? Begrijp overigens niet waarom 't weinig passend is. Past mijns inziens perfect bij de setting.

Er is helemaal niks ''bijgekleurd''. Er is voor zo'n 90% gebruik gemaakt van natuurlijk licht en is tevens weinig werk aan post-productie toegegaan.

Misschien moet jij de film eens herzien. :p

Vijf kijkbeurten vind ik momenteel wel genoeg. ;)

Naomi Watts schreef:
Erg doffe en vale visuals idd.

Natuurlijk is dit qua visuals geen In the Mood for Love of 2046 maar dat kun je natuurlijk ook niet verwachten van deze film. De film is in minder dan 'n maand opgenomen, geheel gefilmd op locatie en weinig tot geen kunstmatig licht aan pas gekomen. Zelfs gedeeltes van 't script werden de dag of de ochtend voor de opname geschreven. Desalniettemin is de film visueel magnifiek.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 2:47 uur
rokkenjager schreef:

Daar heb je ook helemaal gelijk in, is ook een niet faire verwachting. Ook omdat Kar Wai veel meer resources heeft en Doyle kan beschikken over geavanceerdere technologie. Beetje het probleem met mijn volgorde van het kijken van Kar Wai's oeuvre. Ligt dan ook aan mijn verwachtingspatroon toen ik hem voor het eerst zag. Zal 'm eens gaan herzien.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 2:49 uur
Naomi Watts schreef:
Zal 'm eens gaan herzien.

Top! :)

niet ingelogd

109.064 gebruikers | 64.640 films | 23.981 regisseurs | 2.515.878 berichten | 3.548.935 stemmen