134.891 gebruikers | 85.697 films | 31.044 regisseurs | 3.508.007 berichten | 4.929.613 stemmen

locatie: Films » Straight Time (1978) » Info

Drama / Misdaad
114 minuten

geregisseerd door Ulu Grosbard
met Dustin Hoffman, Theresa Russell en Gary Busey

Na vervroegd te zijn vrijgelaten probeert een dief om op het rechte pad te blijven en een baan te zoeken. Hij zit echter al weer snel in het gevangenis (buiten zijn schuld) door een fanatieke, op macht beluste politieagent. Als hij weer vrijkomt beschuldigt hij die politieagent, jat zijn auto en belandt weer op het misdaadpad.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 15:42 uur
Geen grootse, maar wel een aangename film. Zo'n film die je weer es opzet en dan toch weer helemaal bekijkt. Hoffman had 'm zelf willen regisseren. Ulu Grosbard nam dat over, zonder veel geruzie (als ik goed ben ingelicht).

klute89
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2008, 17:37 uur
De film daarnet gezien, en is zeer goed bevallen. Dustin Hofmann zet hier een fenomenale rol neer, ook de rol van Theresa Russell is zeer sterk.
Het is een zeer goed gemaakt drama, dankzij de regie en de perfecte acteurs.

Zeker 4* waard. :Y

klute89
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2008, 22:26 uur
Ik ga met een halfje omhoog. Van 4 naar 4,5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2008, 21:55 uur
goeie film met fantastische acteerprestatie van dustin spijtig dat de film blijkbaar niet echt bekend is en maar 18 stemmen heeft

Mister Spock
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2008, 0:30 uur
Briljante film, veel te onbekend.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2009, 13:00 uur
Best wel goeie film over Hoffman die z'n straf heeft uitgezeten, maar tegen een hoop vooroordelen en een slecht overheidsysteem botst. Zelfs na z'n straf blijft hij een nummer en krijgt dus niet de kans op een propere lei. Zodat hij noodgedwongen dan maar de wereld van weleer instapt.

Het acteerwerk is zeer goed, zowel bij Hoffman maar ook een jonge Kathy Bates. De film komt wel heel erg traag op gang en had net iets sneller in verloop mogen zijn. Nu heeft het de indruk van een te licht verhaal te hebben. Hoffman geeft anders best wel de emoties van de ex-gevangene goed weer.

Het geheel is een aangename film, al schiet hij nergens uit. Hij komt qua sfeer in de buurt van Dog day afternoon, maar schiet veel te kort helaas. Misschien geen topper, maar toch onterecht een wat vergeten filmpje.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2010, 16:07 uur
Onlangs weer gezien en dan is het toch wel weer dat Hoffman de show steelt want verder is het maar matig.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2011, 1:58 uur
Rustig opgebouwd.

Hoffman draagt dit geslaagde drama met misdaad-rand, al zijn de bijrollen tevens sterk. Hij speelt op uitstekende wijze een ex-bajesklant die al vrij snel onder de huid van de kijker gaat zitten. Dit komt door de realistische ontwikkeling van zijn character, alsmede door het zenuwslopend in beeld brengen van een aantal overvallen. Ook de rustige opbouw van de film werkt.

Zeer goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 19:59 uur