134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.769 berichten | 4.929.298 stemmen

locatie: Films » Crazy Love (1987) » Info

Drama
90 minuten

geregisseerd door Dominique Deruddere
met Josse de Pauw, Geert Hunaerts en Michael Pas

De twaalfjarige Harry is een romantische ziel met een naïef beeld over de liefde. Hij beschouwt zijn vader dan ook als een heuse held omdat hij Harry’s moeder schaakte om met haar te kunnen trouwen. Gelukkig is er zijn vriend Stan die hem wegwijs maakt in de wereld van meisjes, kussen en seks. Naarmate Harry volwassen wordt, ontdekt hij dat liefde niet altijd rozengeur en maneschijn is zoals in de films.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2002, 19:40 uur
Een van de betere Vlaamse films

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2003, 1:08 uur
Indrukwekkend portret waarin vooral Josse de Pauw schittert. Maakte grote indruk op me. 4 sterren. Een van de beste Vlaamse films van de Tachtiger jaren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Crazy Love (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Crazy Love (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Crazy Love (€ 9,50)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2004, 13:42 uur
deze film moet dringend in de top25 van Belgie komen te staan (en liefst op 1), nog 1 stem is daarvoor nodig

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2005, 13:32 uur
Indringend protret van een persoon die snakt naar liefde. In het begin als onschuldige jongensdroom. Naderhand is hij, door toedoen van een jongen (Stan), geobsedeerd door het vrouwelijke lichaam en het 'vogelen'.

Prachtige rol van Josse de Pauw, vooral als 18-jarige. Voor deze rol is hij flink afgevallen en het resultaat is verbluffend. Hij ziet er totaal anders uit dan in het derde deel van de film. Er werd lang getwijfeld of hij wel de juiste persoon voor die rol was, maar de wilskracht van De Pauw en het feit dat rimpels ed. met behulp van de acné weg gewerkt konden worden, gaven de doorslag.

Visueel ziet de film er fantastisch uit. Prachtige shots met als hoogtepunten de scenes aan water (de vijver, de zee). Prachtig spel met het licht.

Misschien leuk om te weten dat het derde deel al in 1985 opgenomen is, bedoeld als korte film "Foggy Night", die onderdeel zou gaan worden van een compilatiefilm. Er waren echter veel problemen rondom deze compilatiefilm en toen kwam men op het idee om van "Foggy Night" een langspeelfilm van te maken. De eerste twee delen zijn er dus naderhand bijbedacht.

Let trouwens goed op tijdens het kijken, de film bevat veel symboliek en verwijzingen naar andere films.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2005, 14:13 uur
Heb gisteren eens gekeken en weet eigenlijk niet echt wat ik er moet van vinden. Eerste deel vond ik een beetje boerenfilmachtig. Tweede deel was wel goed maar een beetje té. Toen ie dat wc-papier rond z'n hoofd deed moest ik trouwens sterk denken aan The Elephant Man. Laatste deel was ook niet mis. Met op het laatsta nog enkele mooie beelden van de zee. Acteerwerk was wel OK, alleen jammer van het soms geforceerde algemeen nederlands. Geef hem 2.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2005, 11:14 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Over hoe je moet 'neuken' en wat je moet doen als het begint te 'jeuken' is de beste uitspraak die ik over deze film gehoord heb.

Een verhaal over eenzaamheid, afgewezen worden, adolescentie en onschuldige kinderjaren. Zeer gedurfde prent en dit zeker in het conservatieve Vlaanderen van de jaren '80. Hoofdrolspeler Josse de Pauw is toen in onze contreien bij de 'ouderen' nogal negatief onthaald, terwijl hij bij de jeugd als held werd onthaald omdat hij een 'durver' was.
De film is vrij gebaseerd naar een verhaal van Charles Bukowki. Deze samenwerking leidde later tot de film 'Wait Until Spring Bandini', die zoals iedere cinefiel weet, ook internationaal zeker niet slecht ontvangen is.
Werd in 1987 bekroond met vier Plateau-prijzen (Belgische 'Oscars') voor beste hoofdrol, beste regisseur, beste film en Raymond van het Groenwoud voor de beste Belgische score. Ook is de film in 1990 tot beste Vlaamse film uitgeroepen tussen 1965 en 1990, wat toch een prestatie op zich is.
Ik moet in elk geval toegeven dat ik mij bij bepaalde scenes 'ongemakkelijk' voelde, wat niet wegneemt dat dit één van de betere Vlaamse produkten is. Als ik de kans krijg om deze DVD te kopen, doe ik het onmiddellijk. Makkelijk een 4* met een optie om later te verhogen.

Het liedje: 'En aan de tetten van ons Mariet daar hebben ze knoppekes aangezet, om mee te spelen', is sindsdien bij ons, iets oudere kijkers, een hit geworden. :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2005, 11:48 uur
speedy23 schreef:
Als ik de kans krijg om deze DVD te kopen, doe ik het onmiddellijk.

Intekenen op de hele reeks is echt aan te raden (ook veel goedkoper dan wanneer je ze allemaal los zou kopen). Het zijn stuk voor stuk prachtige dvd's. Uitstekende beeld en geluidkwaliteit, interessante extra's, etc. Pronkstukjes uit mijn collectie. Als het goed is valt volgende week Malpertuis hier op de mat! :)
Daarna in oktober Louisa: Een woord van liefde, gevolgd door Het Sacrament (datum nog te bepalen).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2005, 13:28 uur
Hartelijk bedankt Quido, ga ik zeker doen. ^O^

Een volgens mij persoonlijk veel betere poster van Crazy Love. Volgens mij geeft deze veel meer de sfeer van de film weer dan die met de kleine jongen. Maar ieder zijn smaak. Klik op de foto om te vergroten. :)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2005, 13:52 uur
Welke rol speelde Marcel Vanthilt trouwens. Heb hem niet echt opgemerkt...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2005, 15:25 uur
Marcel Vanthilt speelt een rolletje als student. Hij was toen haast nog onbekend en blijkbaar herkennen er hem nu nog niet veel. :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2006, 17:19 uur
speedy23 schreef:

Hij was wel grappig. Al had hij maar een klein rolletje. :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2006, 1:33 uur
Superfilm met supersoundtrack!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2006, 21:10 uur
Vond dit meer dan een redelijke film.
Geert Hunaerts als 12-jarige is leuk om zien samen met de nog jonge Michael Pas.
Een pluim voor de soundtrack.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 8:16 uur
Al met al toch knap, een film boeiend houden terwijl ie tegelijkertijd inderdaad ongemakkelijk aanvoelt. De plot heeft niet echt een stuwende drijfkracht, je moet het hebben van de tableaus, de individuele scènes - die zijn even aardig als deprimerend. Over dit alles ligt gelukkig een sausje tragische humor.

CRAZY LOVE is zo'n film die blijft nazinderen, en dat zegt genoeg.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2010, 23:36 uur
Een beetje teleurgesteld was ik wel op het einde, op de dvd staat 170 min. speelduur, maar dat bleek mét alle extra's te zijn - ik zat dus nog te wachten op Harry als veertig-, vijftig- en zestigjarige, maar toen was de film ineens gedaan :)
Eens de teleurstelling gezakt, uiteraard vooral positieve gevoelens: heel knap geacteerd van Josse en ook het kleine ventje vond ik meer dan behoorlijk, net als Gene Bervoets (hoewel ik hem haast niet herkend zou hebben). Personage van Michael Pas vond ik een echte eikel...
Dat de film geen meesterlijke score haalt komt vooral door het verhaal, dat wel mooi, maar al bij al toch redelijk simpeltjes is. Nu ik gelezen heb dat het derde deel eigenlijk als kortfilm bedoeld is, snap ik het ook beter: dat deel steekt er mijlen bovenuit en is echt goed, de andere twee zijn wel ontroerend en waarschijnlijk best taboedoorbrekend, maar al bij al toch een beetje gemakkelijk.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2010, 17:03 uur
Aangrijpend, de vrolijke speelse kinderjaren zijn overgegaan naar een nachtmerrie...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 13:00 uur
Tja, wat moet je met deze film... Anno 1987 was dit uiteraard zeer progressief. Niet alleen het thema, maar ook de combinatie met de toen zeer jonge Geert Hunaerts. Toch is dit allemaal nogal langdradig voor een film van bijna drie uur. Ik lees hier dat het laatste deel (van wat uiteindelijk een verweven trilogie geworden is) origineel een kortfilm was. Kwalitatief is dat ook het beste deel van de film. Al zal vooral het eerste deel qua controverse langer bijblijven. Dat is ook het meest luchtige, terwijl de delen daarna vrij donker zijn. De delen zijn ook te verschillend van elkaar om er echt een geheel in te vinden.

Josse De Pauw acteert zeer goed hier en trekt de film naar omhoog. De randfiguren doen het wat minder, en dat doet de film niet echt goed. Geert Hunaerts doet nog wel z'n best, maar op dat ogenblik is hij ook niet echt een hoofdpersonage. De scènes worden getrokken door Michael Pas.

Crazy Love is een mooie film geworden die best korter mocht. En in plaats van het kortverhaal te verlengen had dit echt herschreven moeten worden tot een lang verhaal. Ik mis een geheel. En de toestand van Harry in het 2e deel is wat surrealistisch. Het komt wel voor, maar het maakt dat dit deel ook verschilt van de 2 andere.

En toffe muziek natuurlijk. :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 23:12 uur
Bizar maar mooi verhaal, prachtig qua fotografie en stijl.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 16:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Indertijd (1987, in een Nederlands filmhuis) een overdonderende indruk gemaakt. De openingsscène van het tweede deel, met de meanderende camera die tenslotte uitkomt op het onbeschrijflijk gehavende gezicht van Josse de Pauw, doet me nog altijd huiveren. Een briljante De Pauw --ter plekke een soort idool geworden-- draagt de film. Voor mij nog altijd de beste Nederlandstalige film die ik ooit heb gezien.

Wees gewaarschuwd dat de momenteel in Nederland verkrijgbare DVD van Eyeworks enkel de film zelf bevat (in een overigens prachtige transfer), maar niet de Crazy love archieven-documentaire van 36 minuten, en al evenmin Deruddere's twee korte films Killing joke en Wodka orange, helaas.