Planet Terror (2007)
Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror, Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror

1990 stemmen | gemiddelde 3,54

Actie /
Horror105 minuten
geregisseerd door
Robert Rodriguezmet
Freddy Rodríguez,
Rose McGowan en
Josh BrolinHet doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2012, 21:48 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenI never miss
Ik weet nog dat ik zo een 5 jaar geleden helemaal zot stond van Tarantino en Rodriguez en dat ik dus vol spanning wachtte op Grindhouse. In werkelijk elk aspect leek dit een geniale film te worden en de teleurstelling was dan ook enorm groot toen bleek dat de film bij ons (of bijna overal) niet vertoond werd. Ook de DVD leek enorm moeilijk te vinden zijn, tenzij je voor zo'n dure Japanse versie ging, en toen de tijd dan eindelijk daar was dat ik hem vond was ik eigenlijk teleurgesteld. Het Planet Terror segment was erg sterk maar Death Proof viel vies tegen. Een paar maanden geleden vond ik Death Proof apart op DVD voor een paar euro en een paar dagen geleden voegde Planet Terror zich bij de collectie. Vandaag Rodriguez zijn deel maar eens opgezet om te zien of de film nog altijd hetzelfde effect had als vroeger.
En verdomme, wees daar maar zeker van! In vijf jaar is mijn smaak in films serieus verandert, zeker Tarantino plaats ik niet meer op zo'n voetstuk als vroeger, maar ik ben blij dat dit soort nonsens nog altijd weet te scoren. Het opent natuurlijk al enorm leuk met de trailer voor Machete. Indertijd had Rodriguez voor de leut een trailer ineen gestoken (net zoals de eerste trailer van Hobo with a Shotgun ook al in Grindhouse zat) maar het was zo'n succes dat de film uiteindelijk werd gemaakt. En terecht want dit is gewoon een erg goede opener. Dan start Planet Terror zelf en dat is in elk opzicht een ranzige film die bol staat van de actie maar vooral van de enorm coole personages. Vroeger alle seizoenen van Charmed gekeken en daar viel Rose McGowan me al op maar het is toch heerlijk wat voor personage ze hier vertolkt? Samen met Clara uit Rec 3 één van de geilste vrouwen in dit soort films. Soit, qua verhaal stelt dit natuurlijk niet enorm veel voor en voelt het af en toe nogal fragmentarisch aan maar storen doet dat niet doordat je er zoveel meer in de plaats krijgt. Het Grindhouse sfeertje wordt lekker benaderd en de missing reel scčne is natuurlijk de kers op de taart. Maar sowieso is de film een wervelende zit vanwege de vele, geslaagde, explosies en effecten. Best een interessant einde trouwens en een eventuele opening voor een vervolg? Maar Rodriguez kennende zullen we hier wel weer 10 jaar ofzo op moeten wachten.. Wel redelijk belachelijk trouwens dat het zoontje dat zich door zijn kop schiet nog blijkt te leven na de eindcredits..
Planet Terror bulkt sowieso al van de leuke bijrolletjes. De rol van Bruce Willis is vermakelijk maar ook de aanwezigheid van Fergie is van grote meerwaarde. Die zou eigenlijk eens wat meer moeten opdraven in dit soort werkjes want ook in Nine bewees ze al goed te kunnen fungeren op het grote scherm. De bijrol van Tarantino zelf is natuurlijk ook wel ranzig hilarisch. Ik noemde ze daarjuist al maar wat doet Rose McGowan dit toch ontzettend goed! Ik kan me nog perfect voor de geest halen wanneer zij (en Rodriguez geloof ik) op de Scream Awards van 2006 wat meer over de film kwamen vertellen. Het charisma en uitstraling die ze toen had deed mij al hopen op een geniale rol en ik ben niet teleurgesteld geraakt. Maar bon, er zit nog ander volk in de film en ik wil nu niet dat iemand denkt dat mijn score geheel aan haar performance is te wijten. Zoals gewoonlijk draven er nog altijd wel een paar andere Rodríguez familieleden rond op de set (meestal achter de camera) maar deze keer verschijnt er ook een Rodriguez voor de camera: namelijk Freddy Rodríguez. Het is geen familie van de regisseur maar dat boeit ook niet want Freddy weet de rol van El Wray perfect op zich te nemen. Naast Freddy is er ook nog Rebel Rodriguez (deze keer wel familie) die de rol van Tony op zich mag nemen. Niet echt bijzonder maar soit. Nog iemand die een serieuze indruk weet achter te laten is Marley Shelton als Dakota, al blijft McGowan toch nog net iets cooler. Josh Brolin heeft trouwens ook nog wel een leuke rol.
De versie die ik vroeger had gekeken (de Grindhouse versie dus) duurde minder lang geloof ik maar deze langere versie is me in ieder geval goed bevallen. McGowan en Shelton stelen de show maar de overdrevenheid waaraan de film zich tegoed doet werkt perfect. Qua effecten ziet dit er ook nog eens uitstekend uit maar tegelijkertijd wordt ook de gritty sfeer van weleer benaderd.
Dikke 4*
4,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 14:29 uurWat een heerlijke film. Het gaat nergens over en alles moet stuk. Toch is het geen slecht verhaal en blijft het boeien.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 16:56 uurRuudC schreef:
Er is zeker geen enkel moment in je opgekomen dat men hier bewust slecht acteert en dat logica bewust ver te zoeken is en dat er echt mensen zijn die van pulp houden?
Correctie: Mensen houden alleen van pulp als er in grote letters 'DIT IS PULP' of ' Quentin Tarantino Presents' bijstaat.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 0:48 uurHeerlijke foute film. Klopt nergens geen hol van, maar das lachuhhhhhhh.
Vooral om wat er met dat ''been'' dat dr niet meer is wordt gedaan was redelijk stompzinnig danwel geniaal.