Hellboy (2004)

1501 stemmen | gemiddelde 3,11
Actie / Science-Fiction
122 minuten / 132 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Guillermo del Toromet Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt
In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2009, 15:16 uurDe film is mooi gemaakt en beter onderhouden qua verhaal dan andere stripverfilmingen. Al vervalt de film snel in enkele clichés. Maar toch is het eindresultaat een leuke entertainvolle film geworden. Ben wel benieuwd naar het 2e deel. Figuren als Abe, Hellboy zelf en vooral Karl Ruprecht Kroenen. Misschien de verdienste van de strip, maar op het witte doek komen de figuren toch mooi tot leven.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 december 2009, 14:37 uurLang gewacht met deze film, had ook geen torenhoge verwachtingen, maar toch maar eens bekeken en hij was alleraardigst.
Karakters (creaturen?) zijn leuk, sfeer is er, actie is er.
Begint erg sterk, blijft de gehele duur op niveau en blijft boeien, alleen dan richting het einde komt het wat afgeraffeld en plots over. De lange en uitgebreide speelduur zal daar dan ook zijn steentje aan bijdragen. Maar dat is eigenlijk het enige minpuntje, als daar wat meer mee gedaan was, had het een dikke score kunnen krijgen.
Alsnog een 3,5 want het blijft een prima film

3,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2009, 22:45 uurEen stuk duisterder dan de meeste superheldenverfilmingen en daardoor toch ook een stuk aantrekkelijker om te zien. Het is duidelijk dat men het Hellboy personage nog wel een stuk moest uitwerken, want de oneliners lopen ondanks het goede acteerwerk van Perlman nog niet helemaal lekker (iets wat men in de tweede film zou verbeteren).
Jammer van het hoge drama-gehalte tussen Perlman en Blair. Het geeft hun personages dan wel meer achtergrond, de scenes halen een hoop vaart uit de film en komen door het clichématige script in veel gevallen niet goed over.
Dan de actie: del Toro heeft in dit opzicht nog nooit teleurgesteld en trekt hier de trukendoos goed open. De creaturedesign is erg leuk (ook op de momenten dat het duidelijk om mannen in pakken gaat) en de actiescenes zijn goed geschoten. Daarnaast is er voldoende humor in te vinden om de film een plezierige, niet al te duistere, zit te maken.
De tweede film zal uiteindelijk toch alles bij elkaar een stukje beter blijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 14:54 uurIn de herziening want het tweede deel staat voor dinsdag a.s. gepland.
Blijft één van de leukere superhelden films.
Raspoetin en paar overgebleven nazi's als bad guys.
En die Dr Kroenen is echt een engerd, vooral als we hem zonder gasmasker te zien krijgen.
[permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 18:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRed, white, whatever. Guys are all the same.
Hellboy is een leuke, kleurrijke actiefilm. Leuk om een standaard verhaal zo origineel uitgewerkt te zien. En aangezien ik de pest heb aan Ron Perlman vind ik het best aangenaam om hem als Hellboy te zien. Maar mijn favoriete personage blijft Abraham. Zijn personage is leuk bedacht. Het einde vond ik leuk om te bekijken. Vooral vanwege de set. Ik vind scénes in tempels/grafkelders altijd amusant om te bekijken. Wat ik dan weer wat minder vind is de Nazi's als badguys. 2de wereldoorlog hoort niet echt thuis in een fantasy film. 8/10 voor deze leuke film.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 14:55 uurMooie film met natuurlijk lekker veel actie. Daarnaast vond ik het verhaal ook mooi.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 17:43 uurAjaxRulezzz schreef:
dat zeg jij bij elke film

5,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 0:36 uurVond 'm goed!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 22:36 uurAfgezien van John Hurt en een leuke bad guy - of liever gezegd: sidekick van de bad guy -, heeft de eerste Hellboy maar weinig dat niet beter is gedaan in het tweede deel. Het acteerwerk, vooral van Blair, is af en toe onder de maat; de CGI is niet altijd even mooi - het pleit dan ook voor Del Toro dat hij nog geregeld mannen in pakken gebruikt -, en het verhaal loopt niet altijd even lekker, maar afgezien van deze puntjes is Hellboy een uitstekende, onderhoudende blockbuster. Leuk om op een avondje met een paar vrienden te kijken.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 11:59 uurDe personage Hellboy is geweldig neergezet, voor de rest een enorme tegenvaller. Jammer.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 14:08 uurMwa ik vond de film matig tot voldoende. ik heb me best vermaakt met Hellboy, maar tegelijkertijd kan ik ook niet het gevoel negeren dat er meer in had gezeten.
3.0
2,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 14:11 uurOp zich wel relaxed dat je altijd vuur op zak hebt om je sigaar aan te steken.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 10:39 uurEen feestje voor Guillermo del Toro! Je kunt zien dat hij zich flink uitgeleefd heeft met gaaf vormgegeven karakters en settings, maar voor de andere filmaspecten hoef je deze superheldenfilm niet te zien. Matig acteerwerk, routineuze plotelementen en wat overdreven actiescenes, het zit er allemaal weer in. Tegen het einde sloeg de verveling helaas toe.