The Kite Runner (2007)

geregisseerd door
Marc Forstermet
Shaun Toub,
Saïd Taghmaoui en
Khalid AbdallaAmir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 september 2010, 9:59 uurprachtig verhaal prima in beeld gebracht
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2010, 9:55 uurSanderX schreef:
Prachtige film, snap nog steeds niet waarom deze niet in de top 250 staat!
omdat voor mensen die het boek gelezen hebben dit echt een mindere verfilming is. Wil niet zeggen slecht, maar de details, de mooie gebeurtenissen en omschrijving van het boek zijn niet te verfilmen..
4,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2010, 12:49 uurEcht een topfilm... zeer mooie beelden en zo'n pakkend verhaal!
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2010, 20:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBoek niet gelezen, maar dit is een prachtige film.
Mooie verhaal met veel ontroerende momenten.
Ook een paar vreselijke scenes die je bijblijven zoals de verkrachting van Hassan als kind, ontdekking dat zoon van Hassan verkocht is aan een Taliban-lid voor sex en steniging van een vrouw .
3,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2010, 23:36 uurHad het boek vorige week gelezen voor school en nu was de film toevallig vrijdag op tv. Wou deze absoluut kijken, omdat ik het boek echt heel goed vond. Was na de film wel beetje teleur gesteld.
Het was een goede film, maar de gevoelens van Amir werden echt niet goed gebracht vond ik. Dit had misschien kunnen verholpen worden door Amir die tussen de film door als verteller optreed en uitlegt wat hij op dat moment voelde. Ook vond ik dat er belangrijke stukken werden uitgelaten, zoals de zelfmoord poging van sohrab.
speranza
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 3:02 uurPrachtige film met indrukwekkende beelden.
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 21:18 uurDe film is erg erg mooi
maarja... het boek is nog tien keer beter natuurlijk.
Ik ga akkoord met wat 'driesw' zegt: de gevoelens van Amir worden echt niet goed weergegeven. Als je hebt boek leest dan 'begrijp' je Amirs gevoelens haast. In deze film lijkt Amir eerder een laffe puber dan wat je in het boek voorgeschoteld krijgt.
maar toch. Ik zou het niet beter kunnen
iets tussen 3,5 en 4*... maar laten we maar eerder neigen naar de 4*
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2010, 0:58 uurmooie film,
jammer dat er dingen ontbreken
4,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 19:03 uurGoede verfilming van het boek.
Al is het wel minder dan het boek, de gevoelens van Amir worden daar veel beter weer gegeven, in de film is het raden wat zijn gemoedstoestand is.
4'
4,0
[permalink] geplaatst op 20 december 2010, 13:33 uurUiteraard minder dan het boek, maar wel een zeer puike verfilming. Prachtige beelden van alle landschappen van 'Afghanistan'. Las op het internet dat dit allemaal in China is opgenomen, bizar hoe arabisch het dan toch over komt.
Het eerste deel van de jeugd van Hassan en Amir vond ik het beste. Minpunt van het deel dat Amir zich als volwassene in Afghanistan bevond vond ik dat het allemaal een beetje afgeraffeld leek. Boek besteed hier veel aandacht aan, waar de film er in een korte tijd doorheen raast. Wat ze vertellen in de film is goed gedaan, maar er ontbreken wel een aantal belangrijke stukken volgens mij. Vond ik jammer.
Maar dames en heren, wat een schitterend verhaal is dit toch, alleen daarom al 4*
5,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2010, 3:57 uurIk leest nooit boeken maar als ik dit zo hoor mogen ze van mij ieder goed boek verfilmen
super film gewoon prachtig verhaal
4,5
[permalink] geplaatst op 25 december 2010, 11:54 uurSchitterende en ontroerende film, doet zeker recht aan het eveneens goede boek.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2011, 16:04 uurHele goede verfilming van een uitstekend boek.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2011, 17:30 uurSfeervolle film. Misschien wel een beetje te zwart-wit. Maar goed. Vooral die jongetjes spelen erg goed!
[permalink] geplaatst op 17 februari 2011, 20:55 uurNet gekregen

morgen maar eens bekijken

was al een hele tijd benieuwd, heb namelijk het boek wel gelezen!
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2011, 17:55 uurvistrida schreef:Net gekregen

morgen maar eens bekijken

was al een hele tijd benieuwd, heb namelijk het boek wel gelezen!
Inmiddels gekeken....... mooie film, alleen is het uiteraard altijd minder als in een boek.... maar gelukkig ga je ook kijken met die gedachte in je achterhoofd

4,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 21:30 uurIk heb het boek niet gelezen maar de film vond ik heel mooi, vooral het ´jonge´ gedeelte.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2011, 8:36 uurTja, een wat dubbel gevoel na het kijken van deze film. Het zit allemaal best goed in elkaar, degelijk verhaal, film technisch oke, hoewel nooit een hoogvlieger. De keuze om voor authentieke acteurs (lees: niet-Hollywood sterren) te kiezen is prijzenswaardig, maar het pakt niet altijd goed uit. De keuze om de gevoelens van hoofdpersoon niet via voice-over te vertolken waardeer ik, maar dan ben je wel meer aangewezen op het acteertalent van de personen. En daar schortte het mijns inziens her en der aan.
Maar goed, los daarvan lijkt me dat het een behoorlijk geslaagde verfiming van een bestseller is. Dat is vaak niet gemakkelijk en in die opzet denk ik dat de regisseur behoorlijk werk heeft afgeleverd. Dat er wellicht verhaallijnen, gebeurtenissen en details uit het boek zijn weggelaten vind ik niet zo boeiend. Je kunt een boek, wat je uren kost om te lezen, nou eenmaal niet integraal overnemen in twee uren film. Dus: als film op zich geslaagd, alhoewel nooit top, acteerwerk had beter gekund. Laatste minpunt dan nog: ik had het idee, met name op het eind, dat de film meer en meer werd uitgesmeerd, waardoor ik het gevoel had dat de film ruim meer dan de 28 mniuten duurde.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 16:06 uurEen erg mooie en ontroerende film over oorlog, onderdrukking, liefde maar vooral vriendschap.
De relatie tussen de twee (goed acterende) kinderen komt gemeend over en je merkt dat er een geweldige connectie tussen hen is. Door een vreselijke situatie wordt hun vriendschap flink op de proef gesteld, wat resulteert in een beklemmende toekomst voor beiden.
Jammer dat je alleen de toekomst van Amir meemaakt, maar misschien wordt dat ook zo in het boek beschreven. Die heb ik namelijk niet gelezen. Misschien moet ik dat binnenkort maar eens doen.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 3:44 uurMooi, aangrijpend verhaal met goede acteurs en kijkt goed weg
4,0
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 1:23 uurIk heb het boek ook niet gezien, maar in bijna elk geval is het boek beter is mijn ervaring. Maar ik ben wel gelukkig dat ik het niet gelezen heb, anders had ik niet zo van deze prachtige film genoten. Moet het maar eens gaan lezen. Het is een duidelijk verhaal met begin en einde, maar dat einde komt hier niet zo geforceerd als happy end over, daar is de geleden ellende ook te groot voor. Het is ook een zeer onderhoudende film, spannend en aangrijpend.
Stranger Than Fiction van Marc Forster heeft mij deze film doen ontdekken, dat vond een absolute topfilm in alle aspecten, dat geldt hier ook wel, maar in iets mindere mate.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 16:59 uurHeb het boek niet gelezen, maar deze film is erg meeslepend
Aanrader 4*
5,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 22:13 uurGeweldig mooie meeslepende film. Mijn vriendin heeft hier een partij bij lopen huilen, niet normaal. Ik hield het met moeite droog. Gelukkig heb ik het boek niet gelezen want zoals meestal mis je dan dingen uit het boek of woorden sommige stukken niet benoemd. Nu wel een reden om het boek een keer te lezen. 5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 12:23 uurUitstekende verfilming. Vooral de jonge acteurtjes zijn indrukwekkend. De ouder Amir vond ik toch een beetje tegenvallen, het is moeilijk met hem mee te leven, hij blijft wat op afstand. Daardoor boet de film in aan kracht. De jonge Amir heeft een veel sterkere uitstraling, en is ook iemand waarmee je meeleeft net als met de jonge Hassan.
De film neemt de tijd, en volgt braaf het boek.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 10:41 uurDeze eens geprobeerd, omdat 'k er wel wat lovende reacties over had gehoord en omdat 'k het boek niet wou lezen

Het was een mooie film. In het begin is het wel wennen dat de film zich in Afghanistan afspeelt, maar de film blijft boeien.
De vliegerwedstijd was knap in beeld gebracht, al was 'k eigenlijk niet met het concept vertrouwd. De wedstrijd bestaat er in om de anderen hun vlieger af te knippen met je eigen vlieger.
Een totaal onbekende cast, maar die kinderen speelden erg goed en de rest van de cast eigenlijk ook.
Een mooi verhaal over vriendschap die zeker het bekijken waard is. Een aanrader.