Zavet (2007)

geregisseerd door
Emir Kusturicamet
Uros Milovanovic,
Marija Petronijevic en
Aleksandar BercekTsane leeft samen met zijn opa Cvetka op een berg. Samen met hun buurman zijn ze de enige inwoners van het gehele dorp. Cvetka vertelt tegen Tsane dat hij niet lang meer te leven heeft en hij vraagt of Tsane voor hem zijn drie laatste wensen wil gaan vervullen. Tsane moet naar de stad gaan en daar hun enige koe verkopen. Met dat geld moet er een religieus icoon gekocht worden, dan iets wat hij zelf graag wil hebben en tot slot moet hij een vrouw vinden en daarmee thuiskomen.
[permalink] geplaatst op 19 mei 2007, 17:58 uurDraait in competitie op het filmfestival in Cannes.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2008, 3:07 uurZeer leuke comedie

!
2,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2008, 15:54 uurDit was mijn eerste film van Kusturica. Ik had al veel goeds over deze regisseur gehoord en mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Deze "Promise me this" is toch flink tegengevallen. De film is in mijn ogen een "krankzinnige, geforceerde fabel" die op geen enkel moment weet te overtuigen. De humor is enorm kinderachtig, mist finesse en de acteurs maken zich allemaal schuldig aan overacting.
Het verhaal op zich stelt ook weinig voor en lijkt geschreven door een 12-jarige... Zeer slappe hap!!!
5,0
[permalink] geplaatst op 7 december 2008, 22:32 uurDeze film is echt vet hahaha .. Echt grappig, maar ook met echte Servische humor. Weet niet of iedereen het begrijpt, maar ik vond het echt een leuke film.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 maart 2009, 15:51 uurSerieuze of zelfs extreme zaken worden door middel van cartoongeweld en slapstick opgelost. Daarnaast lijkt me pippi langkous vergelijkbaar (malle uitvinders, dieren, vliegende mensen). Je moet er tegen kunnen.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 juli 2009, 23:13 uurInderdaad een wat mindere film van Kusturica, door de overvloed aan slapstick en kinderachtige uitvinders-humor. Maar dat neemt niet weg dat het, zoals steeds, een geweldig leuke en vertederende film is, met heel veel enthousiasme gemaakt. Ik heb niks tegen wat magisch realisme dus vliegende mensen en vreemde bouwvakkers hebben me niet gestoord, wel de wat domme Home Alone - truukjes. De muziek is leuk maar niet uitzonderlijk, de acteerprestaties zijn ok en het scenario, voor zover dat er toe doet, is aangenaam. Misschien wat te veel elementen uit vroegere films die terugkomen, zodat je toch heel de tijd zit te denken dat bijvoorbeeld Black Cat White Cat toch een veel betere film is

Maar ondanks deze minpuntjes, blijf ik een fan van Kusturica, en heb ik de film met heel veel plezier gezien.
Overigens: Dr. Nelle Karajlic, de zanger van Kusturica's No Smoking Orchestra, treedt tegenwoordig op in het geweldige kostuum van die blauwe engel uit deze film - heb het zelf mogen aanschouwen op Couleur Cafe vorig weekend

5,0
[permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 22:14 uurSuper grappige film, als je van absurde komedie houd moet je deze echt gezien hebben.