Pick Me Up (2006)

geregisseerd door
Larry Cohenmet
Fairuza Balk,
Warren Kole en
Michael MoriartyTwee ijzingwekkende legendes kruisen elkaar's pad wanneer Wheeler een ritje aanbiedt aan Walker. Wheeler is een seriemoordenaar die lifters oppikt om ze daarna genadeloos om het leven te brengen. Walker is een psychopaat die iedereen vermoordt die de vergissing begaat hem een ritje aan te bieden. Gezellig op de achterbank bij dit dodelijke stel Stacia. Ze moet uiterst voorzichtig te werk gaan wil ze deze rit overleven...
4,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2011, 20:15 uurWat een geweldige aflevering!
Eigenlijk had ik met mezelf afgesproken dat ik de MoH serie op volgorde van aflevering zou kijken, maar dat is niet gelukt. Een tijdje geleden had ik van deze aflevering het plot gelezen en dat sprak me zo erg aan, dat ik het toch niet kon laten om deze eerder te kijken dan gepland.
In het verhaal had ik me zeker niet vergist. Het was erg goed verzonnen en ook zeker erg goed uitgewerkt. Slashers zijn leuk, maar roadslashers zijn nog veel leuker. Wat deze film zo onderscheid van andere roadslashers is absoluut de humor. Ik heb zo ongeveer heel de film lang met een big smile op mijn gezicht zitten kijken.
De personages waren erg goed. Fijn dat er eerst wat 'domme' tieners inzitten en je zo erg goed kennis maakt met de killers. Het personage van de trucker was verreweg een van de allerleukste killers die ik ooit in een horror gezien heb. Hij was rustig en had erg droge humor. Helemaal mijn ding.
Deze aflevering verdient dan ook een dikke 4*
1,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2011, 13:49 uurJezus wat is dit slecht. Als je van foute horror a la 'Woensdag' houdt kun je dit wel waarderen. In het verhaal had meer gezeten, maar het is allemaal erg slecht en amateuristisch uitgewerkt. De acteurs zijn ook van B en C niveau. 1 ster voor het leuke einde.
1,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2011, 17:33 uurVooraf worden de twee moordenaars aan de kijker geïntroduceerd en hoewel de trucker nog best aardig zijn best deed waren het beide geen memorabele figuren die echt kunnen overtuigen als seriemoordenaar. Sterke scenes zoals in de motelkamer worden afgewisseld met scenes waar saaie dialogen centraal staan. Het einde was geen verrassing en niets meer dan logisch als je andere afleveringen hebt gezien. Elke episode heeft zo'n soort ironisch einde.
Saaie film.
Probeert origineel uit de hoek te komen door de 2 moordenaars tegenover elkaar te zetten, dit pakt helaas verkeerd uit. Wheeler is een irritant personage waar ik me echt aan heb zitten ergeren, want een sloom en dom gelul van hem ook. Walker is ook een irritante boer.
De achtervolging in het bos was wel een dieptepuntje, mijn god wat was dat slecht.
De moordenaars staan op een gegeven moment tegen elkaar, hier had zeker wat mee gedaan kunnen worden. Maar we krijgen een inspiratieloze conversatie die totaal niet over komt op de kijker.
De rit in de truck zelf is erg kort, en mevrouw is natuurlijk de grote held door op de rem te drukken. We hebben het allemaal al wel is gezien, en het einde.. Tja, ik weet het niet.
Sterretje
2,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 18:55 uurTypische MoH middelmaat waar ik niet op zit te wachten maar nog wel enkele van zal moeten verteren. Jammer, want het uitgangspunt is zoals wel vaker best te pruimen. Het idee is op papier echter veel geiniger dan 90% van de uitwerking.
Die 10% vind plaats in het motel, best tof neergezet en de ontmoeting van de twee is lekker weird. Sowieso is het een setting met veel dreiging. Iets wat verder vooral wegblijft, waardoor je met twee vrij vlakke psychos overblijft en wat gelul in de ruimte.
Erg toffe regisseur verder, maar dit modernere werk kan niet meer. Helaas zie je dat best veel gebeuren. Cast is weinig aan en het einde laat geen sporen achter. Op naar de volgende, met goede (valse?) hoop.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:24 uurVond je ook de humor niet leuk? Dat vond ik nou juist een plus aan deze aflevering.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:25 uurDit is inderdaad de weirdste aflevering van MoH die ik ken.
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:34 uurHoe is dit weird

Nee, doe mij dan maar 'Imprint', dat is pas weird.
Vond je ook de humor niet leuk?
Vond die half gare komische ondertoon niet eens de moeite waard om te vernoemen dus niet echt nee

. Komt er totaal niet uit.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:39 uurIk had toch het idee dat de makers (Cohen

) echt los gingen met absurde humor, nare karakters en bizarre plottwists. Is het wel weer even geleden dat ik hem zag. Ik dacht wel: die Cohen delivers! Cohen is wel erg van de horrorkomedie en niet zozeer van het grafische zoals Imprint.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:43 uurVooral hele vlakke karakters en plottwists die in de herhaling vallen. De trucker had nog enigszins iets aparts maar de andere psycho en vooral de main victim waren gewoon zoutloze figuren en er is verder niets om zoiets op te vangen.
Miike is enorm van de humor, vaak juist met het grafische. Bevalt me iig meer dan wat Cohen hier probeert.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 21:03 uurIk vond de trucker echt hilarisch! Creepy en grappig tegelijk. Dat vind ik altijd een erg leuke combi voor killers.
2,0
[permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 14:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenImprint was erg leuk en ik begon dus ook enthousiast aan Pick Me Up.
Jammer dat dit gewoon een zwakke film is. Het idee van twee seriemoordenaars vind ik erg sterk, maar het geheel is gewoon niet spannend, niet grappig en saai. Die trucker had nog wel iets, maar de rest van de personages zijn slaapverwekkend saai. Soms bevat de film wel sterke momenten (dat punkervrouwtje dat half gevild op bed ligt). De climax vond ik uiteindelijk ook niet zo sterk.
Nee, helaas de minste film. 2*.