134.891 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.029 berichten | 4.929.660 stemmen

Adam Resurrected (2008)

Drama
106 minuten

geregisseerd door Paul Schrader
met Willem Dafoe, Jeff Goldblum en Moritz Bleibtreu

In de nasleep van de Tweede Oorlog kijkt Adam Stein (Goldblum) terug op de jaren die in zijn gedachten haast eeuwen lijken. Ironisch genoeg spaarden de Nazi's hem, omdat hij als voormalig circusartiest de overige Joden nog kon vermaken op weg naar de gaskamers. Nu, na de oorlog zit Adam in een centrum voor overlevenden van de Holocaust en probeert zijn gedachten weer op orde te krijgen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 1:21 uur
Vakkundige gemaakte film met goede Goldblum. Film is hier en daar heel aangrijpend maar toch is er hier en daar een lach te vinden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2009, 15:21 uur
Goldblum en Dafoe schitteren hier wel in, als je't mij vraagt.
Verwarrende film of een schizofreen dillema: De holocaust overleven.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2009, 11:08 uur
Drama over verpleegtehuis van geestgestoorden van WOII, niet interessant

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2009, 21:31 uur
drama doet de film toch echt te kort hoor.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2010, 7:45 uur
Met dank aan de mensen hieronder, heb ik deze film kunnen zien! :D

Ik vond het een erg mooie film. Ik heb er die nacht gewoon slecht van geslapen. Jeff Goldblum speelt het echt fantastisch. Hij was op sommige momenten gewoon een beetje eng en op andere momenten een gewone leuke man. Ook de andere mensen die posttraumatische stress leidde speelde het heel goed.

Zeker een aanrader voor mensen die van een goede drama houden.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2010, 22:05 uur
Niet serieus te nemen wanproduct.
Goedkoop, plat en daarom misselijkmakend.
Overtuigd Nergens !

M.i. een belediging voor de echte slachtoffers en hun nabestaanden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 23:21 uur
Embie schreef:
Met dank aan de mensen hieronder, heb ik deze film kunnen zien! :D

Graag gedaan ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 16:51 uur
Er zijn hier op MM ook leden die de pagina anders ingesteld hebben, zodat het laatste nieuwe bericht bovenaan staat i.p.v onderaan. Ik zelf heb het zo dat het nieuwe bericht onderaan komt staan maar het is maar net wat je gewend bent.
Ik neem aan dat Embie dat bedoeld met "Met dank aan de mensen hieronder".

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 18:40 uur
Een engiszins vreemde, maar opmerkelijke, psychologische en claustrofobische film met zowel emotionele als horror scènes in een portret van een Holocaust overlevende vol schuldgevoelens en lijden/ellende. Jeff Goldblum speelt een onderhoudende rol maar schijnt nooit tot het uiterste te gaan, zodat hij enige diepte mist.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2011, 19:45 uur
mcdaktari schreef:
Ik neem aan dat Embie dat bedoeld met "Met dank aan de mensen hieronder".

Ah zo. Wist ik niet nee.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 12:25 uur
Dat niet alle filmen die handelen over de concentratiekampen en/of de gevolgen ervan, goede filmen zijn bewijst deze film.
Ik vond dit een oersaaie prent die niets bijbrengt over de ganse geschiedenis van de kampslachtoffers.
De laagste score is dan ook zeer terecht, die geheel gaat naar Willem Dafoe die nog een redelijke vertolking brengt van een kampbewaker.
Maar verder, snel vergeten deze prent.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2011, 21:44 uur
Mijn eerste indruk: onwijs saai!!

Ik vond alleen dat dikke mens met die bril onwijs grappig.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2012, 16:49 uur
Oei, wat is deze film me tegengevallen. Toen ik de achterkant van de dvd hoes las dacht ik dat het een mooie ontroerende film over de oorlog en nasleep ervan zou zijn.
Helaas kwam ik van een koude kermis thuis.
Wat een nare en vervelende film was dit.
Het verhaal was nauwelijks te volgen en erg verwarrend.
Heel erg jammer, geen aanrader.