134.891 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.029 berichten | 4.929.659 stemmen

H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House (2005)

Alternatieve titel: Dreams in the Witch House

H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House (2005)
102 stemmen | gemiddelde 2,86
mijn stem:
Horror
55 minuten

geregisseerd door Stuart Gordon
met Ezra Godden, Jay Brazeau en Campbell Lane

Een natuurkundestudent betrekt een kamer in een sinister pension waar boven de voordeur nog net geen bordje 'spookhuis' hangt. De eigenaar is een onaangenaam heerschap, op de begane grond woont een godsdienstwaanzinnige en alleen met zijn directe buurvrouw, een aantrekkelijke alleenstaande moeder, lijkt normaal contact mogelijk.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 6:19 uur
Donkerste film die ik ooit gezien heb, ik zag amper wat. (zelfs die ronde vormen van booblady niet)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2011, 18:56 uur
Beetje saaie film deze Dreams in the Witch-House, het wist me niet te boeien en ik had toch wat moeite mijn ogen open te houden. Heksen boeien mij eigenlijk totaal niet, zo ook deze film niet.
Totaal niet eng, en die rat was eerder lachwekkend dan eng, al was dat misschien toch de bedoeling. Het acteerwerk was niet slecht, maar ook niet overtuigend.
Het is het allemaal net niet, jammer.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 12:16 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Standaard aflevering in de MOH reeks die nergens door een benedengrens zakt, maar nergens ook in uitblinkt. Daarnaast wordt de heks wel erg makkelijk verslagen, wat uiteindelijk ook funeste is voor de spanning in de film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 12:16 uur
PEN15 schreef:

Blijkbaar wel dus ;) Verder ligt het niet aan de film zelf kan ik je vertellen. Televisie te donker ingesteld? Slechte rip gepindakaast? ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2011, 20:45 uur
Na aflvering 1 ook maar meteen deze opgezet en alweer een goede film.
Deze keer een heel ander onderwerp met een redelijke sfeer. De film komt iets wat traag op gang maar éénmaal wanneer het leuk wordt, wordt het nogal spannend en een beetje creepy. Vooral het einde is geweldig.

Voor dit 2de deel ook een 3.5*.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 11:45 uur
Vrij redelijke aflevering die helaas wat ontspoord naarmate het einde in zicht komt.